DOLAR 32,2674 0.02%
EURO 34,7210 0.01%
ALTIN 2.397,46-0,10
BITCOIN 2007772-1,75%
İstanbul
21°

AÇIK

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yakıt maliyetleri, elektrikli araçlara ilgiyi artırıyor
791 okunma

Yakıt maliyetleri, elektrikli araçlara ilgiyi artırıyor

Şirket açıklamasına nazaran, artan yakıt maliyetleri ve çevresel kaygılar nedeniyle uygun bütçeleri ile öne çıkan elektrikli araçlara ilgi artıyor.

ABONE OL
Ağustos 10, 2023 09:17
Yakıt maliyetleri, elektrikli araçlara ilgiyi artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yakıt maliyetleri, elektrikli araçlara ilgiyi artırıyor! Günümüzde etraf dostu ve sürdürülebilir ulaşım alternatifleri, artan güç maliyetleri ve çevresel tasalar nedeniyle giderek daha fazla insanın ilgisini çekiyor.

Bu bağlamda, elektrikli araçlar hem ekonomik hem de çevresel açıdan cazip seçenekler olarak ön plana çıkıyor.

Yakıt maliyetlerindeki artış, tüketicileri klasik içten yanmalı motorlara alternatif olarak elektrikli araçlara yönlendiriyor ve bu araçlara olan ilgiyi artırıyor.

Petrol fiyatlarının dalgalanması ve fosil yakıt tüketiminin yol açtığı çevresel tesirler, tüketicilerin yakıt maliyetlerine daha hassas hale gelmelerine neden oldu.

Geleneksel akaryakıtlı yahut dizel araçların işletme maliyetleri vakit içinde artarken, elektrikli araçların işletme maliyetleri daha düşük kaldı.

Vatandaşlar elektrikli araçlara yöneliyor

luslararası danışmanlık, kontrol ve vergi şirketi EY’ın (Ernst & Young) Mobilite Tüketici Endeksi 2023 raporu yayımlandı.

Şirket açıklamasına nazaran, artan yakıt maliyetleri ve çevresel kaygılar nedeniyle uygun bütçeleri ile öne çıkan elektrikli araçlara ilgi artıyor.

yakit maliyetleri elektrikli araclara ilgiyi artiriyor 478a1216

Otomobil satın almayı planlayanların yarısından fazlası, tercihini elektrikli araçlardan yana kullanıyor.

2020’de başlatılan ve her yıl global otomotiv trendleri hakkında içgörü sağlayan EY Mobilite Tüketici Endeksi’nin en yeni versiyonu, araç satın almayı hedefleyenlerin yüzde 55’inin gelecek 2 yıl içinde büsbütün elektrikli yahut hibrit bir araç almayı planladığını ortaya koyuyor.

Elektrikli araç (EV) almayı planlayanların motivasyon kaynağı birinci sefer çevresel tasalar yerine yüksek yakıt maliyetleri oldu.

DİKKAT!
Elektrikli Araç Sektöründe Artan Endişeler Tesla'yı Etkiliyor

EY araştırmasında, elektrikli araç tercihinde öne çıkan etkenlerde yüzde 38 ile birinci sırayı yüksek yakıt maliyetleri alıyor.

Araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 12’si sürdürülebilirliğin ulaşım modeli seçimlerini etkileyen bir faktör olduğunu belirtirken yüzde 28’i ise birinci sıraya çevresel kaygıları koyuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.