DOLAR 32,2491 -0.09%
EURO 35,0384 -0.17%
ALTIN 2.486,010,82
BITCOIN 21338400,75%
İstanbul
20°

AÇIK

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Çinli Otomobil Devi Geely’nin Türkiye Pazarına Dönüş Planları

Çinli Otomobil Devi Geely’nin Türkiye Pazarına Dönüş Planları

Geely, Türkiye Pazarına Geri Dönmeye Hazırlanıyor: Çinli otomobil devi Geely, Türkiye pazarına geri dönme planları yapıyor. Geely, 2008-2012 yılları arasında Türkiye pazarında Anadolu Grubu distribütörlüğünde Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle yer almış ve bu dönemde Türkiye'de faaliyet göstermişti. Ancak sonraki yıllarda Avrupa pazarlarından ve Türkiye'den çekilmişti. Şimdi ise Türkiye'ye geri dönme niyetinde.

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 12:26
Çinli Otomobil Devi Geely’nin Türkiye Pazarına Dönüş Planları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geely, Türkiye Pazarına Geri Dönmeye Hazırlanıyor: Çinli otomobil devi Geely, Türkiye pazarına geri dönme planları yapıyor. Geely, 2008-2012 yılları arasında Türkiye pazarında Anadolu Grubu distribütörlüğünde Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle yer almış ve bu dönemde Türkiye’de faaliyet göstermişti. Ancak sonraki yıllarda Avrupa pazarlarından ve Türkiye’den çekilmişti. Şimdi ise Türkiye’ye geri dönme niyetinde.

Geely’nin Geniş Marka Portföyü: Geely Auto, dünya çapında birçok otomobil markasının sahibi konumunda bulunuyor. Volvo, Polestar, Lynk&Co, Zeekr, Proton, Lotus, London Taxi gibi markaların sahibi olan Geely’nin, Mercedes ve Smart gibi Batılı markalarla da ortaklıkları bulunuyor.

Auto China 2024 Ziyareti: AutoShow dergisinden Hırant Kasapoğlu, Auto China 2024 Pekin otomobil fuarını ziyaret etti. Burada Geely yetkilileriyle görüşen Kasapoğlu, Geely’nin Türkiye’deki yeni pazarlama stratejileri ve Türkiye’ye gelecek olan yeni Geely model ve markaları hakkında bilgiler aldı. Geely’nin Türkiye’ye dönüş çalışmaları hala kesin bir sonuca ulaşmış değil ancak bu kararın ve açıklamanın uzun sürmeyeceği belirtiliyor.

Geely’nin Türkiye’ye Giriş Stratejisi: Geely’nin Türkiye’ye dönüşüne dair henüz net bir strateji belirlenmemiş durumda. Geely, kendi markası altında mı yoksa distribütör aracılığıyla mı Türkiye’de faaliyet göstereceği konusunda kesin bir karar vermemiş. Lynk&Co markasının, Almanya’daki bir Çinli distribütör aracılığıyla Türkiye’de dağıtım faaliyetlerine hazırlandığı biliniyor. Ayrıca Geely’nin ticari araç markası Farizon da başka bir distribütör tarafından Türkiye’de temsil edilmeye başlandı.

DİKKAT!
Nissan hangi ülkenin markası, nerede üretiliyor?

Kendi Mi Yoksa Yerel Ortaklık Mı?: Geely International’ın Genel Müdürü Michael Song, Türkiye pazarına dönme niyetlerini yineledi. Ancak bu dönüşün Geely markası kendi başına mı yoksa bir distribütör aracılığıyla mı gerçekleşeceği hala net değil. Song, “Eski dostlarımızı unutmayacağız” şeklinde konuya ilişkin çekingen bir cevap verdi.

Kendi yorumum: Geely’nin Türkiye pazarına dönme kararı, ülkemizde otomobil sektörünün çeşitlenmesine ve rekabetin artmasına olumlu katkılar yapabilir. Özellikle Çin’in otomobil üretimindeki gücü göz önüne alındığında, Geely’nin Türkiye’de nasıl bir strateji izleyeceği ve hangi markalarıyla pazarda yer alacağı merak konusu. Türkiye’nin otomobil alıcıları için de bu gelişmelerin çeşitli seçenekler sunması bekleniyor.

Chery gibi farklı segmentler konuşuluyor

* Geely’nin yeni pazarlara girişteki stratejisi, ilk etapta kendi ana markasıyla gelmek olduğu yönünde. Yani Zeekr ve Polestar şimdilik ufukta görünmüyor. Ayrıca Geely geldiğinde, mevcut Volvo binek otomobil operasyonunda da herhangi bir değişikliğe gidilmeyecekmiş.

* Geely, tıpkı geçen yıl Türkiye’ye giriş yapan bir diğer Çinli olan Chery markası gibi, farklı segmentlerde yer alan geniş bir SUV ailesi ile SUV segmentine atak yapmaya hazırlanıyor. İlk etapta turbo destekli küçük benzinli ve hibrit motorlar ithalat planında yer alabilir.

Yeni enerjili modeller de gelebilir

* Geely pazarlama yetkilileri, Türkiye pazarına sadece benzinli modellerini değil, NEV (New Energy Vehicles) ismi verilen yeni enerjili modellerini de getirebilmenin yollarını arıyor. Özellikle yeni elektrik düzenlemesinden etkilenmemek için, Malezya veya Mısır gibi Türkiye ile ticaret anlaşması olan ülkelerdeki üretim tesislerinden elektrikli Geely modelleri belki Türkiye’ye gelebilir.

DİKKAT!
Otomotivde Teminat Zorunluluğu: Grey Marketi Vurdu!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.