DOLAR 32,3802 -0.18%
EURO 34,7378 -0.03%
ALTIN 2.428,67-0,40
BITCOIN 2026528-2,26%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı
950 okunma

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı

ABONE OL
Ağustos 10, 2023 09:15
Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster Tanıtıldı – Hennessey, Venom F5 Revolution modelini tanıtarak tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. Ünü hiper araba üreticisi, artık de Venom F5 Revolution’ın üstü açık versiyonunu tanıtarak öbür markalara adeta göz dağı verdi. Yeni model, bir üstü açık arabaya nazaran epey üstün bir performansa sahip.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster görücüye çıktı

Yeni Venom F5 Revolution Roadster, standart versiyondan aerodinamik eklentiler ile ayrılıyor. Ön tamponun her iki yanına eklenen kanatçıklar ve splitter birinci bakışta dikkat çeken ayrıntılar oluyor. Tıpkı vakitte tavan üzerinde yer alan hava girişi de bu performanslı aracın çok daha uygun beslenmesini sağlıyor.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster 2

En değerli aerodinamik değişiklik ise devasa art kanat oluyor. Ayrıyeten aracın art difüzörü de çok daha bariz hale getirilmiş durumda. Venom F5 Revolution Roadster, tüm bu yenilikler ile aerodinamik açıdan çok daha verimli bir formda karşımıza çıkıyor.

Aerodinamik eklentileri dışında aracın motorunda ise rastgele bir güncelleme bulunmadığını görüyoruz. Venom F5 Revolution Roadster, gövdesinin altında 1.817 beygir güç ve 1.167 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli 6,6 litrelik V8 bir motora mesken sahipliği yapıyor.

Herhangi bir elektrik motoru takviyesi olmadan 1.817 beygir güç üretebilen bu motor, gücünü ise 7 ileri otomatik bir şanzıman ile art tekerleklere iletiyor. Performası ile göz dolduran bu modelden yalnızca 12 adet üretileceği belirtilirken, aracın fiyatı ise 3 milyon dolar.

DİKKAT!
TÜVTÜRK açıkladı! Farklı Araç Türleri İçin Fiyatlandırma Devam Ediyor

Hennessey, bu 3 milyon dolarlık yer uçağının tüm örneklerini şimdiden satmış durumda. Şirketin yakın vakitte üretime başlayarak, bu özel arabası sahiplerine teslim etmeyi planlıyor. Pekala siz Hennessey Venom F5 Revolution hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.