DOLAR 32,2276 -0.05%
EURO 34,7277 -0.26%
ALTIN 2.453,280,87
BITCOIN 20100881,92%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Arkadan itiş nedir? Arkadan itiş neden kullanılır? Arkadan itiş avantajlı mıdır?
398 okunma

Arkadan itiş nedir? Arkadan itiş neden kullanılır? Arkadan itiş avantajlı mıdır?

Arkadan itiş; gücün arka tekerleklere iletildiği ve arka tekerleklerin dönmesi ile aracın hareket ettiği çekiş sistemidir.

ABONE OL
Ekim 10, 2023 12:12
Arkadan itiş nedir? Arkadan itiş neden kullanılır? Arkadan itiş avantajlı mıdır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arkadan itiş; gücün arka tekerleklere iletildiği ve arka tekerleklerin dönmesi ile aracın hareket ettiği çekiş sistemidir. Arkadan itişli araçlarda güç arka tekerleklerde iken ön tekerlekler ise aracı sağa-sola yönlendirme görevindedir. Dönüş çapının azalması için nadiren arka tekerleklerin de sağa veya sola yönlenmesi de kullanılmaktadır.

Otomobil tarihinde ilk araçlar arkadan itişli olarak tasarlanmıştır. Önden çekiş sistemi daha sonra kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde özellikle düşük maliyet nedeniyle önden çekişli araç sayısı arkadan itişli araçlara göre daha fazladır.

Arkadan itişli araçlarda motorun ürettiği güç, önce vites kutusuna orandan şafta, ardından difansiyel aracılığıyla tekerleklere ve yere verilmektedir.

111719144 drift

ARKADAN İTİŞLİ ARAÇLAR PERFORMANSLI MIDIR?

Arakadan itişli otomobillerde motor gücü yeterince yüksek değilse uzun güç yolculuğu nedeniyle performans olumsuz etkilenebilir. Ancak zaten bu sistem, günümüzde motor gücünün önden çekişlilere oranla nispeten daha fazla olduğu araçlarda kullanılmaktadır.

Arkadan itişli otomobillerde kalkış anında güç transferi arkaya doğru olduğu için patinaj çekme durumu önden çekişlilere oranla daha azdır. Bu nedenle arkadan itişli otomobiller önden çekişli otomobillere göre daha çabuk hızlanabilirler.

daha fazla otomobil haberleri otomobilhaber.com

DİKKAT!
Yeni Opel Corsa, en yeterli yeni tasarım ödülünün sahibi oldu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.