DOLAR 32,4576 0.23%
EURO 34,6533 0.16%
ALTIN 2.389,740,41
BITCOIN 1868755-6,38%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Yeni Opel Corsa, en yeterli yeni tasarım ödülünün sahibi oldu
531 okunma

Yeni Opel Corsa, en yeterli yeni tasarım ödülünün sahibi oldu

1982 yılından bugüne 14 milyonun üzerinde satılan ve her kuşağıyla sınıfının referans modeli olmayı başaran Corsa, 40 yıldır pazarın öncü modellerinden olmayı başarıyor.

ABONE OL
Ekim 5, 2023 00:07
Yeni Opel Corsa, en yeterli yeni tasarım ödülünün sahibi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
1982 yılından bugüne 14 milyonun üzerinde satılan ve her kuşağıyla sınıfının referans modeli olmayı başaran Corsa, 40 yıldır pazarın öncü modellerinden olmayı başarıyor.

Yeni Opel Corsa, Alman mecmuası Auto Motor & Sport tarafından düzenlenen ‘autonis’ ödüllerinin B segmenti kategorisinde ‘2023’ün En Âlâ Yeni Tasarımı’ mükafatını kazandı.

Opel Vizör’ün ön cephesi ve büsbütün dijital kokpiti ile yeni Corsa’nın tasarımı, 14 bin 507 mecmua okurundan oluşan bağımsız heyetin seçimi oldu.

Pek çok ülkede ‘sınıfının en çok satan otomobili’ unvanıyla rakiplerinin açık orta önündeki Corsa’nın yeni mükafatı düzenlenen merasimle sahibini buldu.

Şimşek logolu markanın sınıfında en çok satan modeli, ‘B Segmenti Otomobil’ kategorisinde yüzde 53,7 oy yoğunluğuyla mükafatını aldı.

Böylece Opel, ‘autonis’ ödülünün üst üste ikinci sefer sahibi oldu. 11 farklı segment kapsamında yapılan müsabakada toplam 105 aday yer aldı.

makyajli yeni opel corsa tanitildi iste one cikan ozellikleri ef843804

Opel Corsa

Stuttgart’ta düzenlenen merasimde, Auto Motor & Sport Test ve Teknoloji Lideri Jens Dralle’den mükafatı, Opel Bağlantı Lideri Harald Hamprecht aldı.

Açıklamada hususa ait değerlendirmeleri yer alan Hamprecht, şunları söyledi:

‘Yeni Opel Corsa’nın iç ve dış tasarımı bahadır ve yalın. Bu araba pratikliği, sürüş keyfiyle birleştiriyor ve hisleri harekete geçiriyor. Ayrıyeten, büsbütün elektrikle çalışıyor ve elektrikliye geçiş atağımıza büyük bir ivme kazandırıyor. Opel olarak oylama sonucundan çok mutluyuz.

2024 Opel Corsa özellikleri

Makyajlı Opel Corsa’nın dizaynındaki en büyük değişim ön tarafta yaşandı. Opel’in daha büyük modellerinde kullandığı Vizor tasarımı, yeni Corsa’da da karşımıza çıktı.

DİKKAT!
Alpin ilk operasyonuna çıktı: Dünyada büyük yankı uyandırdı!

Yenilenen Corsa’nın ön tamponundaki dikey hava girişleri de artık eskisinden daha büyük.

10 inç dokunmatik ekrana sahip yeni opsiyonel multimedya sistemi Qualcomm’un Snapdragon Cockpit Platform’undan güç alıyor.

Ayrıca birinci sefer, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu telefonlar, aracın multimedya sistemine kablosuz biçimde bağlanabiliyor ve şarj olabiliyor.

makyajli yeni opel corsa tanitildi iste one cikan ozellikleri ef886999

Opel Corsa iç mekan

Motor seçenekleri

Yeni Opel Corsa’nın kaputu altında birinci kere 48V hafif hibrit sistem karşımıza çıkıyor. Bu sistemle donatılan 1.2 litre akaryakıtlı motor, 100 hp ve 136 hp güç üretiyor.

Elektrik takviyesi bulunmayan 100 hp ve 130 hp’lik turbo akaryakıtlı motorlar ile 75 hp’lik 1.2 litre atmosferik motorlar da eser gamında yer almaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.