DOLAR 32,2508 0.01%
EURO 34,8374 0.39%
ALTIN 2.420,811,17
BITCOIN 1999792-0,34%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Skywell’in Türkiye’deki fabrika yatırımında önemli gelişmeler!
493 okunma

Skywell’in Türkiye’deki fabrika yatırımında önemli gelişmeler!

Skywell Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ulubaş, Türkiye'de 150 bin üretim kapasiteli otomobil fabrikasının inşası, batarya yatırımı ve AR-GE olmak üzere toplam 1.6 milyar dolarlık bir yatırım planlandığını belirterek, "Fabrikanın hangi ilde olacağı konusunda da bayağı yol aldık.

ABONE OL
Ocak 23, 2024 14:47
Skywell’in Türkiye’deki fabrika yatırımında önemli gelişmeler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş:
Fabrika yeri için Marmara Bölgesi’ne ağırlık verdik. Sakarya, İzmit ve Yalova tarafında görüşmelerimiz devam ediyor
Türkiye’de üretilecek araçlardan birisi B-SUV segmentinde olacak.

Diğer araç ise D-SUV olacak, yani mevcut Skywell ET5’in yeni versiyonu Türkiye’de üretilecek”
– “Üretimde yüzde 52 yerlilik oranı olacak ve yan sanayi de Türkiye’de olacak”

Skywell Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ulubaş, Türkiye’de 150 bin üretim kapasiteli otomobil fabrikasının inşası, batarya yatırımı ve AR-GE olmak üzere toplam 1.6 milyar dolarlık bir yatırım planlandığını belirterek, “Fabrikanın hangi ilde olacağı konusunda da bayağı yol aldık. Marmara Bölgesi’ne ağırlık verdik. Sakarya, İzmit ve Yalova tarafında görüşmelerimiz devam ediyor” dedi

Skywell’in Türkiye’de elektrikli otomobil üretmeye hazırlandığını dile getiren Skywell Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ulubaş, iki yıldır süren yoğun görüşme ve çalışmalar sonucunda bu noktaya gelindiğini söyledi.

Markanın gelecek beş yıl içerisinde Avrupa için 7 model satışa sunacağını belirten Ulubaş, “Bu 7 modelle birlikte 2 modelin Türkiye’de üretimi konusunda bayağı yol aldık. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi aracılığıyla götürüyoruz süreci zaten. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla birlikte devam ettiriyoruz.

Teşvik paketi için görüşmelerimiz devam ediyor. Aralık ayı sonuna kadar da başvuru yapmayı planlıyoruz. Şu anda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın istediği yatırım fizibilitesini tamamlanmak üzereyiz. Bunun akabinde yatırıma başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

DİKKAT!
1 kW elektrik fiyatları 2024

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.