DOLAR 32,3000 0.08%
EURO 34,9526 0.24%
ALTIN 2.396,470,18
BITCOIN 1990323-1,92%
İstanbul
20°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çip krizi çözülemiyor! Toyota bir fabrikasında daha üretimi durdurdu
758 okunma

Çip krizi çözülemiyor! Toyota bir fabrikasında daha üretimi durdurdu

Toyota, parça sıkıntısı nedeniyle Çekya'daki tesiste üretimi durdurdu. Otomobil üreticisinin sözcüsü salı günü yaptığı açıklamada, Japon Toyota şirketinin Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikasının, yerel bir tedarikçide çıkan yangından kaynaklanan parça sıkıntısı nedeniyle üretimi durdurduğunu söyledi.

ABONE OL
Ağustos 22, 2023 22:42
Çip krizi çözülemiyor! Toyota bir fabrikasında daha üretimi durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çip krizi çözülemiyor! Toyota bir fabrikasında daha üretimi durdurdu – Tüm dünyayı tesiri altına alan koronavirüs nedeniyle güç durumda kalan araba üreticileri, çip tedarik sıkıntısıyla boğuşuyor.

Başta ABD, Çin ve Japonya’da üretim yapan markalar olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde otomotiv üretimlerinde yetersiz çip tedariki nedeniyle kesintiler yaşanıyor.

Çip krizi her ne kadar bu yılın başlarında üretimi çok fazla etkilemese de son vakitlerde araba üreticileri tekrar kesintiler yapmak zorunda kalıyor.

Toyota üretimi durdurdu

Toyota, modül ezası nedeniyle Çekya’daki tesiste üretimi durdurdu. Araba üreticisinin sözcüsü salı günü yaptığı açıklamada, Japon Toyota şirketinin Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasının, mahallî bir tedarikçide çıkan yangından kaynaklanan modül badiresi nedeniyle üretimi durdurduğunu söyledi.

Çip krizi nedeniyle aksamalar yaşayan Toyota, kelam konusu yangınla birlikte kesim tedarik etmekte daha fazla zorlanıyor.

cip krizi cozulemiyor toyota bir fabrikasinda daha uretimi durdurdu 48f17544

“Kesintinin ne kadar süreceği belirsiz”

Sözcü Tomas Paroubek, “Dün akşam üretimi durdurmak zorunda kaldık. Bu elbette üretim planımızı etkileyecek. Kesintinin ne kadar süreceği aşikâr değil.” dedi.

Günde 1.000 araç üreten tesisteki kelam konusu kesinti, şubat ayındaki ortadan sonra bu yıl yaşanan ikinci kesinti olarak kayda geçti.

Çek Cumhuriyeti, Volkswagen’in Skoda Auto liderliğindeki otomotiv sanayisine büyük ölçüde bağımlı. Hyundai’nin de ülkede üretim tesisi bulunuyor.

DİKKAT!
Chevrolet hangi ülkenin markası? Chevrolet hangi otomatik şanzımanı kullanıyor?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.