DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19723040,11%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Volkswagen’in Bilgisayar Sistemi Arızalandı, Üretim Durdu

Volkswagen’in Bilgisayar Sistemi Arızalandı, Üretim Durdu

Volkswagen'in Bilgisayar Sistemi Arızalandı, Üretim Durdu

ABONE OL
Ekim 5, 2023 00:21
Volkswagen’in Bilgisayar Sistemi Arızalandı, Üretim Durdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman araba üreticisi Volkswagen‘in bilgisayar sisteminin büyük bir arızadan etkilendiği ve şirketin birçok fabrikada üretimi durdurmak zorunda kaldığı bildirildi.

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine nazaran, Volkswagen‘in genel merkezi olan Wolfsburg’daki tesisinde, “bilgisayar sistemi ağında” bir kesinti tespit edildi.

Ağdaki kesinti, bugün öğlen saatlerinden beri devam ederken, şirketin Almanya‘daki 4 araç fabrikasında üretim askıya alındı.

Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück Kassel, Braunschweig ve Salzgitter’deki kesim fabrikaları da kelam konusu bilgisayar sistemindeki arızadan etkilendi.

Şirket Sözcüsü, Volkswagen Kümesi’nin Porsche ve Audi markalarının da kelam konusu sistem arızasından etkilendiğini aktararak, arızanın kaynağını araştırmak için kriz masası kurulduğunu bildirdi.

Sözcü, siber atak ihtimalini de dışladı.

Arıza, sadece Almanya ile sonlu değil

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın haberinde, kelam konusu arızanın sırf Almanya ile sonlu olmadığı, Avrupa’nın en büyük araba üreticisi Volkswagen’in öbür ülkelerdeki fabrikalarının da etkilendiği söz edildi.

Volkswagen’in ofislerindeki bilgisayarlarda, e-posta bağlantısı üzere merkezi uygulamaların çalışmadığı da haberde belirtildi.

Toyota’nın da üretim sisteminde arıza meydana gelmişti

Dünyanın en büyük araba satıcısı Toyota da ağustosta üretim sistemindeki bir arıza nedeniyle 4 tesisindeki 28 montaj bandında bütün operasyonları durdurmak zorunda kalmıştı.

Toyota, Japon tedarikçisi Kojima Industries’in bilgisayar sistemlerinin siber atağa uğramasının akabinde Mart 2022’de tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Toyota’nın 14 fabrikasındaki 28 üretim sınırının tamamı etkilenmişti.

Kaynak: AA / Araba
DİKKAT!
Fiat'ın İtalyan İkonu Modelleri ve İsimlerinin Anlamları

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.