DOLAR 32,9607 -0.08%
EURO 35,8451 -0.06%
ALTIN 2.520,940,54
BITCOIN 22307725,26%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Elektrikli Otomobil Pazarı: Togg’un Liderliği!
125 okunma

Elektrikli Otomobil Pazarı: Togg’un Liderliği!

2024 Nisan ayı, Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışlarında dikkate değer bir azalış yaşandığını gösterdi. Bu dönemde, 10 yıllık nisan ayı ortalama satışlarına göre bile yüzde 16,2 büyüme kaydedilirken, özellikle elektrikli otomobillerde büyük bir artış yaşandı.

ABONE OL
Mayıs 11, 2024 22:55
Elektrikli Otomobil Pazarı: Togg’un Liderliği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Nisan ayı, Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışlarında dikkate değer bir azalış yaşandığını gösterdi. Bu dönemde, 10 yıllık nisan ayı ortalama satışlarına göre bile yüzde 16,2 büyüme kaydedilirken, özellikle elektrikli otomobillerde büyük bir artış yaşandı.

Tam elektrikli otomobil satışları yüzde 266,2 artarak 6 bin 97 adede ulaştı. Bu artışla birlikte tam elektrikli otomobillerin pazar içindeki payı önemli ölçüde artış gösterdi. Bu sektördeki büyümenin öncülerinden biri olan Togg, Nisan ayında elektrikli otomobil satışlarında liderliğini sürdürdü. Togg’un pazar payı yüzde 49,25’e yükselerek dikkat çekti.

Togg’un liderliği, elektrikli otomobil pazarının hızla geliştiğini ve Türkiye’deki tercihleri şekillendirdiğini gösteriyor. Model bazında bakıldığında ise Togg T10X’in yanı sıra SsangYong Torres ve BMW X1 gibi modeller de dikkat çekti.

Özellikle elektrikli otomobillerde yaşanan bu yükseliş, Türkiye’nin çevre dostu araçlara olan ilgisini ve teknolojiye ayak uydurma çabasını yansıtıyor. Bu trendin devam ederek daha geniş kitlelere yayılması, hem çevre dostu ulaşımın teşvik edilmesi hem de teknolojik gelişmelerin ülkemizdeki otomotiv sektörüne katkı sağlaması açısından önemli.

Elektrikli otomobil pazarındaki bu gelişmeler, Togg’un yükselişiyle birlikte sektördeki rekabeti de artırıyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla marka ve modelin bu alanda boy göstereceğini görmek heyecan verici. Sizce elektrikli otomobillerin geleceği nasıl şekillenecek? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyoruz!

DİKKAT!
F1'de Carlos Sainz'a 10 sıra geriden başlama cezası verildi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.