DOLAR 32,9607 -0.08%
EURO 35,8451 -0.06%
ALTIN 2.520,940,54
BITCOIN 22307725,26%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Elektrikli Otomobil Pazarında Togg’un Yükselişi!
122 okunma

Elektrikli Otomobil Pazarında Togg’un Yükselişi!

Elektrikli otomobil satışlarında yaşanan artışlar, Türkiye'nin otomobil pazarındaki değişimi gözler önüne seriyor. ODMD tarafından paylaşılan Mayıs 2024 raporu, özellikle Togg'un başarısını vurguluyor. Nisan ayında satılan her iki elektrikli otomobilden birisi Togg'a ait oldu. Bu, Türkiye'nin elektrikli otomobillere olan ilgisini ve Togg'un sektördeki etkisini gösteriyor.

ABONE OL
Mayıs 11, 2024 22:55
Elektrikli Otomobil Pazarında Togg’un Yükselişi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli otomobil satışlarında yaşanan artışlar, Türkiye’nin otomobil pazarındaki değişimi gözler önüne seriyor. ODMD tarafından paylaşılan Mayıs 2024 raporu, özellikle Togg’un başarısını vurguluyor. Nisan ayında satılan her iki elektrikli otomobilden birisi Togg’a ait oldu. Bu, Türkiye’nin elektrikli otomobillere olan ilgisini ve Togg’un sektördeki etkisini gösteriyor.

Togg, Nisan ayında toplam 3.003 adet satışla en çok tercih edilen elektrikli otomobil markası oldu. En yakın rakibi SsangYong Torres’i büyük bir farkla geride bırakan Togg, sektördeki gücünü bir kez daha kanıtladı. Bu başarısında, ülkemizdeki elektrikli araç talebinin artışı ve Togg’un yenilikçi yaklaşımı etkili oldu.

nisan elektrikli otomobil satislari togg 3

Elektrikli araçlar arasında yaşanan bu yükseliş, genel olarak otomobil satışlarını da etkiledi. Elektrikli ve hibrit modellerin satışları geçtiğimiz yıla göre önemli bir artış gösterdi. Bununla birlikte, segment olarak incelendiğinde orta segment araçların tercih edilme oranı arttı.

Otomobil pazarında SUV’lerin en çok tercih edilen gövde tipi olduğu görülüyor. Bu, Türkiye’deki otomobil tercihlerindeki değişimin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Hafif ticari araçlarda ise Van tipi araçların tercih edilme oranı öne çıkıyor.

Benzinli otomobillerin satışlarında bir düşüş yaşanırken, elektrikli araçların ve özellikle Togg’un başarısı dikkat çekiyor. Bu başarı, Türkiye’nin elektrikli araç teknolojisine olan geçişinde önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

nisan elektrikli otomobil satislari togg 2

Sizce bu yılın en iyi otomobili hangisiydi? Elektrikli otomobillerin Türkiye pazarındaki yeri ve tercih edilme oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi paylaşmak için yorumlarınızı bekliyoruz.

DİKKAT!
Çinlilerle baş edemedi! Polestar, 304 milyon dolarlık zarar açıkladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.