DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072812-1,20%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Skywell Türkiye’ye Elektrikli Araç Üretim Fabrikası Kuruyor
397 okunma

Skywell Türkiye’ye Elektrikli Araç Üretim Fabrikası Kuruyor

Skywell'in Türkiye'deki yatırım planları hız kazanıyor. Şirket yetkilisi Mahmut Ulubaş, Skywell'in Türkiye'de elektrikli otomobil üretmeye hazırlandığını açıkladı. İşte detaylar:

ABONE OL
Şubat 13, 2024 03:39
Skywell Türkiye’ye Elektrikli Araç Üretim Fabrikası Kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Skywell’in Türkiye’deki yatırım planları hız kazanıyor. Şirket yetkilisi Mahmut Ulubaş, Skywell’in Türkiye’de elektrikli otomobil üretmeye hazırlandığını açıkladı. İşte detaylar:

Yatırım Süreci Hızla İlerliyor: Skywell’in Türkiye’de elektrikli otomobil üretimi için başlattığı süreç, hızla ilerliyor. Mahmut Ulubaş, yapılan yoğun görüşme ve çalışmaların ardından Türkiye’de elektrikli otomobil üretimine hazırlandıklarını ifade etti.

Avrupa İçin 7 Yeni Model: Skywell, gelecek beş yıl içinde Avrupa pazarı için toplamda 7 yeni modeli satışa sunmayı planlıyor. Bu modellerden 2 tanesinin Türkiye’de üretimi için girişimlerde bulunulduğunu belirten Ulubaş, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile iş birliği içinde olduklarını dile getirdi.
tamcasino
İlk Çeyrekte Kazma Vurulacak: 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım

150 Bin Üretim Kapasitesi: Skywell’in Türkiye’deki yatırım planları, 150 bin üretim kapasiteli bir fabrikanın inşası, batarya yatırımı ve AR-GE çalışmalarını içeriyor. Toplamda 1,6 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirilecek.

Yer Seçimi Marmara Bölgesi’nde: Fabrikanın nereye kurulacağı konusunda Marmara Bölgesi’ne ağırlık verdiklerini belirten Ulubaş, Sakarya, İzmit ve Yalova bölgeleri üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi. İlk çeyrek sonu itibarıyla kazma vurulması hedefleniyor.

Türkiye Üretimi Modeller: Yüzde 52 Yerlilik İle

B-SUV ve D-SUV Modeller: Türkiye’de üretilecek araçlardan birinin B-SUV segmentinde olacağını açıklayan Ulubaş, aracın platformunun Çin’den geleceğini, tasarım ve geliştirmenin ise Türkiye’de gerçekleşeceğini belirtti. Diğer aracın ise D-SUV segmentinde, mevcut Skywell ET5’in yeni versiyonu olacağını söyledi.

İhracat Hedefi: Skywell’in Türkiye’de kuracağı fabrikanın ana hedef pazarının Avrupa olduğunu ifade eden Ulubaş, bu doğrultuda Türkiye’den Avrupa’ya yapılacak ihracatın önemine vurgu yaptı. Yerli üretimle birlikte üretimde yüzde 52 yerlilik hedefleniyor.

Okumalısın!  Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.