DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058675-0,98%
İstanbul
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sıfır otoda kampanya dönemi yeniden başladı: 180 bin TL’ye varan indirim var
452 okunma

Sıfır otoda kampanya dönemi yeniden başladı: 180 bin TL’ye varan indirim var

Sıfır otoda kampanya dönemi yeniden başladı: 180 bin TL'ye varan indirim var

ABONE OL
Ekim 4, 2023 23:48
Sıfır otoda kampanya dönemi yeniden başladı: 180 bin TL’ye varan indirim var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını, kurlardaki hareket ve çip krizi ile fiyatı son iki üç yıldır yükselişe geçen, fırsatçıların müdahalesi ile de fahiş seviyelere çıkan otomotiv piyasasında rüzgar tam tersine döndü.

Özellikle Ticaret Bakanlığı’nın peş peşe attığı adımlar sonrası ikinci elde fiyatlarda yüzde 10-15’lik düşüş yaşanırken sıfır tarafta ise bayilerde bulunurluk sıkıntısının da çözülmesiyle birlikte krediye erişimde de yaşanan zorluklarla bir zamanlar her ay düzenli olarak yapılan kampanyalar da geri dönmeye başladı.

 

Öyle ki kimi markalar fiyatlarda 180 bin TL’ye kadar indirim imkanı sunarken 250 bin TL’ye kadar ise 12 ay boyunca faizsiz kredi veriyor.
Kampanya yarışı kızışacak

Kayıt dışı ticaret maksatlı otomobil alan kişilerin siparişlerini iptal etmesiyle gelecek aylardaki siparişlerin öne çekildiğine dikkat çeken sektör temsilcileri bu taleplerin de karşılanmasının ardından sıfır araç satış adetlerinde de düşüşler yaşanabileceğine vurgu yaparak sıfır otoda kampanya yarışının daha da hızlanabileceğine vurgu yapıyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü: Takas ve indirimler başladı

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ise otomotivde indirim ve takas kampanyalarının başladığını belirterek “Birçok marka indirim ve takas kampanyalarına geçen ay başladı. Bence bunun devam edip etmeyeceği arz talep dengesiyle alakalı. Arz, talebi fazlasıyla karşılamaya başladığında ve markaların elinde stoklar yavaş yavaş çoğaldığında bunları satabilmek için birtakım kampanya yapacaklarını düşünüyorum. Biz de Tucson modelimizde bir kampanya yaptık ve önümüzdeki ay da farklı kampanyalar yapabiliriz.” dedi.

Fiyatları indirip faizi sıfırladı

Toyota’dan yapılan açıklamaya göre, Toyota Corolla Sedan, Corolla Cross Hybrid, Yaris Cross, Hilux ve Toyota C-HR modellerine yüzde 0 faiz avantajı veya nakit indirimle ulaşmak mümkün olacak.

Kampanya kapsamında Corolla Sedan, 180 bin TL’ye varan avantaj ile birlikte 1 milyon 2 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, indirim kampanyasını tercih etmeyenler için 250 bin TL’ye, 12 ay vade ve yüzde 0 faizli kredi kampanyası bulunuyor.
Toyota aynı zamanda Corolla Cross Hybrid, Yaris Cross ve Hilux modellerinde sunduğu avantajlarla da dikkati çekiyor. Bu modellerde de 250 bin TL’ye 12 ay boyunca faizsiz kredi fırsatı sunan Toyota, sıfır kilometre otomobile ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Toyota’nın SUV modeli Toyota C-HR ise ekim ayında 120 bin TL’ye varan nakit kampanyası ile 1 milyon 467 bin 400 TL’den başlayan fiyatlara sahip oluyor. Toyota C-HR modelinde indirim kampanyasını tercih etmeyenler de Corolla modelinde olduğu gibi 250 bin TL’ye 12 ay vade ve yüzde 0 faizli kredi fırsatından yararlanabiliyor.

Okumalısın!  Araç Fiyatları Düşmeye Devam Edecek mi? Uzman İsimden Açıklama
Nissan’dan 125 bin TL’ye varan indirim

Nissan’ın Ekim ayı kampanyasında Qashqai ve X-Trail modellerinde 125 bin TL’ye varan indirimler mevcut. Faizsiz kredi imkanıyla birleşen bu indirimler otomobil severler için cazip fırsatlar sunuyor. Qashqai’nin yeni fiyat listesiyle birlikte e-POWER modellerinde de ciddi indirimler mevcut.

Sadece Nissan değil, Citroen, Opel, Ford ve diğer otomobil markaları da sıfır araç alacaklara çeşitli fırsatlar sunuyor.
Kimi meslek gruplarına özel ek indirim

Citroen ise yüzde 1,99 ve yüzde 1,75’lik faiz avantajıyla dikkat çekiyor. Opel’in Corsa, Astra, Crossland ve diğer modellerinde de cazip ödeme seçenekleri bulunuyor. Özellikle sağlık çalışanları, avukatlar ve öğretmenler gibi meslek gruplarına özel ek indirimler de kampanyalarda yer alıyor.

Ford, Fiesta, Focus ve diğer binek modellerinde 300.000 TL, 12 ay vade ve yüzde 1,99 faiz fırsatı sunarken, Kia, Picanto, Stonic, Ceed SW ve diğer modellerinde 12 ay vadeyle yüzde 3,29 faiz imkanı sunuyor.

Öte yandan Renault ve Peugeot da düzenledikleri kampanyalarla otomobil alacakları bayilere çekmeye çalışıyor.

İndirim kampanyası ticari tarafa da sıçradı

Fiat, Türkiye’nin önde gelen ticari araç markalarından biri olarak, otomobil almak isteyenler için çekici bir fırsat sunuyor. Yapılan kampanya kapsamında benzinli motor seçeneği ile Fiorino Combi’nin fiyatı 563.900 TL olarak belirleniyor. Ancak Eylül ayı boyunca bu aracı satın alacak olanlar için 15.000 TL’lik özel bir indirim uygulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.