DOLAR 32,2771 0.04%
EURO 34,9790 -0.02%
ALTIN 2.455,330,38
BITCOIN 20145171,01%
İstanbul
19°

AÇIK

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Motorin, Akaryakıt Fiyatı (2 Ekim): Mazot ne kadar, kaç TL?

Motorin, Akaryakıt Fiyatı (2 Ekim): Mazot ne kadar, kaç TL?

Yeni Motorin, Akaryakıt Fiyatı (2 Ekim): Mazot ne kadar, kaç TL? Akaryakıta artırım var mı?

ABONE OL
Ekim 2, 2023 14:43
Motorin, Akaryakıt Fiyatı (2 Ekim): Mazot ne kadar, kaç TL?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Motorin ve akaryakıta artırım var mı ve akaryakıt motorine artırım mı geldi merak ediliyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar akaryakıt, motorin ve mazot fiyatlarını merak ediyor. Akaryakıta artırım var mı, 2 Ekim 2023 akaryakıt ne kadar, kaç TL olduğu araştırılıyor.Benzine artırım var mı? 2 Ekim 2023 akaryakıt ne kadar, kaç TL? ŞİMDİKİ Akaryakıt, motorin, mazot fiyatları! Ayrıntılar haberimizdedir…

BENZİNE ARTIRIM VAR MI?

Zammın akabinde oto gazın litresi İstanbul’da (Avrupa) 18 lira 47 kuruşa, Ankara’da 18 lira 38 kuruşa, İzmir’de ise 18 lira 9 kuruşa çıkacaktır. Ayrıyeten, bu gece yarısından itibaren oto gazın fiyatı 69 kuruş artacak. Artırımın akabinde oto gazın litresi 18 lirayı aşacak.

OTO GAZ NE KADAR?

Akaryakıta artırım üstüne artırım gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren oto gazın fiyatı 69 kuruş artacak. Artırımın akabinde oto gazın litresi 18 lirayı evresi bekleniyor.

SEÇİM SONRASI FİYAT 2 KATINA ÇIKTI

Akaryakıt fiyatlarına son devirde üst üste artırımlar geldi. 14 Mayıs seçimleri öncesi LPG’nin fiyatı 10 lira düzeylerindeydi. Bu süreçte oto gazın fiyatı yaklaşık 2 kat arttı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK hissesinin eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, muhakkak bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve özgürü nedeniyle şirketler ve kentlere nazaran küçük değişiklikler gösterebiliyor.

DİKKAT!
Stellantis, elektrikli araba bataryalarını küçültmek için adım attı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.