DOLAR 32,5647 0.34%
EURO 34,9531 0.38%
ALTIN 2.441,150,15
BITCOIN 20702640,56%
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mercedes-AMG GT nin Yeni Kuşağı Tanıtıldı
972 okunma

Mercedes-AMG GT nin Yeni Kuşağı Tanıtıldı

Uzun zamandır beklediğimiz yeni Mercedes-AMG GT tanıtıldı. Yeni model, hem içinde hem dışında oldukça büyüleyici detaylar barındırıyor.

ABONE OL
Ağustos 21, 2023 09:39
Mercedes-AMG GT nin Yeni Kuşağı Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mercedes-AMG GT, uzun bir müddettir bizimle bir arada. Tasarımı ve performansı ile çıktığı birinci günden bu yana otomobilseverleri etkilemeyi başaran AMG GT, ortadan geçen yaklaşık 10 yılın akabinde artık ikinci jenerasyonu ile karşımıza çıkıyor. Yeni jenerasyon Mercedes-AMG GT selefine nazaran daha büyük ve daha güçlü.

Mercedes-AMG GT daha büyük ve daha güçlü

Evrimsel bir dizaynla karşımıza çıkan yeni AMG GT’de tasarım genel manada korunurken, ayrıntılarda ise değerli farklılıklar göze çarpıyor. Daha ince ön far dizaynına sahip olan araçta ayrıyeten Digital Light teknolojisine de yer veriliyor. Art kısımda ise 3 boyutlu ince LED farların artık birbirine yanlışsız uzandığını görüyoruz. Ayrıyeten etkin spoyler de tekrar dikkat çeken ayrıntılar ortasında.

Mercedes AMG GT

Bunların yan sıra Mercedes-AMG yeni modelini çok daha aerodinamik bir hale getirmiş durumda. Aracın ön uzgarasında yer alan panjurlar, havayı daha âlâ yönlendirebilmek ismine araç suratı, ivme ve aracın istikametine bağlı olarak durum değiştirebiliyor. Ayrıyeten art spoyler de 80 km/s suratın üzerinde daha düzgün yere basma kuvveti için 5 farklı pozisyonda hareket edebiliyor.

Vergisiz 130 milyon TL: Dünyanın en değerli elektrikli arabası tanıtıldı!

AMG GT Coupe, 577 beygir gücüne sahip GT 63 ve 469 beygir gücüne sahip GT 55 olmak üzere iki farklı versiyonla karşımıza çıkacak. Her iki versiyonda da çift turbo beslemeli 4.0 litrelik V8 motor vazife yapacak. GT 63, 0’dan 100 km/s sürate 3,1 saniyede çıkarken, GT 55 ise 100 km/s sürate ulaşmak için 3,8 saniyeye gereksinim duyuyor.

DİKKAT!
ABD, elektrikli araçlara geçiş için 15,5 milyar dolar harcayacak

Mercedes-Benz tarafından uzun müddettir kullanılan motorda ikinci jenerasyon AMG GT modeline özel olarak yeni bir yağ karteri, revize edilmiş bir orta soğutucu ve faal karter havalandırmasna yer veriliyor. Mercedes-AMG mühendisleri turbo basıncını artırarak ve soğutmayı artırarak bu daha yüksek performansa ulaşmayı başarmış görünüyor.

Mercedes AMG GT 3

AMG GT’nin V8 motoru tartısı azaltılan 9 ileri çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş durumda. Gücü dört tekerleğe birden aktarabilen bu şanzıman, araç hakkında tüm bilgileri izleyerek en uygun formda çekiş sağlamayı hedefliyor.

Aracın iç yerine geçtiğimizde ise en büyük değişiklik yeni 2+2 kişilik oturma nizamı oluyor. Mercedes-AMG her ne kadar aracı 4 kişilik olarak yorumlasa da art kısımda bir yetişkinin oturmasının epeyce sıkıntı olduğunu belirtmekte yarar var. Daha fazla bagaj alanı için art koltukların katlanabildiğini de söyleyelim.

Mercedes AMG GT 4

Kokpit tasarımı ise artık başka Mercedes-Benz modellerinden tanıdığımız bir yapıya sahip. Merkezde büyük bir bilgi-eğlence sistemi ekranı konumlandırılan araçta sürüvünün önünde de bir dijital gösterge paneline yer veriliyor. Her iki araçta da aracın performans datalarını bilgi-eğlence sistemi ekranından takip etmek mümkün.

Mercedes-AMG, yeni GT modeli 2024 yılının birinci yarısında yollarda olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.