DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19773730,54%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ABD, elektrikli araçlara geçiş için 15,5 milyar dolar harcayacak

ABD, elektrikli araçlara geçiş için 15,5 milyar dolar harcayacak

ABD Enerji Bakanlığı, elektrikli araçlara geçişi destekleyecek toplam 15,5 milyar dolarlık finansman ve kredi paketini hayata geçireceğini duyurdu. Dünya çapında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik konuları her zamankinden daha fazla önem taşıyor.6 saat önce

ABONE OL
Eylül 2, 2023 12:04
ABD, elektrikli araçlara geçiş için 15,5 milyar dolar harcayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında etraf hassaslığı ve sürdürülebilirlik bahisleri her zamankinden daha fazla değer taşıyor. Bu bağlamda, elektrikli araçlar, klasik içten yanmalı motorlara kıyasla daha pak ve etraf dostu bir alternatif sunuyor.

Elektrikli araçlar, sıfır emisyonlu sürüş tecrübesi sunarak hava kalitesini düzgünleştiriyor ve fosil yakıtlardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltıyor. Bu nedenle, elektrikli araçlar otomotiv sanayisinin ve ülkelerin odak noktası haline gelmiş durumda.

ABD kesenin ağzını açtı

ABD Güç Bakanlığı, elektrikli araçlara geçişi destekleyecek toplam 15,5 milyar dolarlık finansman ve kredi paketini hayata geçirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kelam konusu kaynağa, elektrikli araçlara geçiş için mevcut fabrikaların yine düzenlenmesi kapsamında 2 milyar dolar meblağında hibe ve 10 milyar dolar meblağında kredinin sağlanmasının dahil olduğu belirtildi.

Bakanlık ayrıyeten, elektrikli araç bataryalarının ve öteki ülkelerden ithal edilen batarya bileşenlerinin yerli olarak üretimi için 3,5 milyar dolarlık fon sağlamaya yönelik niyetini açıkladı.

abd elektrikli araclara gecis icin 155 milyar dolar harcayacak 2cebe667

elektrikli otomobil

Niyet bildiriminin Güç Bakanlığının büyüyen yerli sanayi ile imalat dalı çalışanlarını nasıl destekleyeceğini özetlediği vurgulanan açıklamada, ABD Lideri Joe Biden’ın “Amerika’da Yatırım” gündeminin savlı iklim gayelerine ulaşmak için gerekli lokal tedarik zincirlerini oluşturarak ulusal güvenliği de artırdığı kaydedildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen ABD Güç Bakanı Jennifer Granholm, Lider Biden’ın ülkeyi global üretim merkezi haline getirecek iş gücüne ve fabrikalara yatırım yaptığına dikkati çekti.

DİKKAT!
Elektrikli Araba Pazarı 2024: Togg'un Etkisi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.