DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2069994-1,59%
İstanbul
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

BMW’den İngiltere’ye gözdağı!
627 okunma

BMW’den İngiltere’ye gözdağı!

Alman otomobil üreticisi BMW, İngiliz hükümetinin 2035 yılında yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışını yasaklama planlarına karşı çıkarak politika değişikliği çağrısında bulundu.

ABONE OL
Kasım 16, 2023 12:14
BMW’den İngiltere’ye gözdağı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman otomobil üreticisi BMW, İngiliz hükümetinin 2035 yılında yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışını yasaklama planlarına karşı çıkarak politika değişikliği çağrısında bulundu. BMW’nin küresel sürdürülebilirlik ve mobilite başkanı Thomas Becker, doğrudan bir yasak yerine artan hedeflere odaklanmanın daha etkili olacağını savundu.

Becker, politika yapıcıları, sıfır emisyonlu araç satışlarını teşvik etmek ve çevresel hedeflere ulaşmak için daha esnek ve kademeli bir yaklaşım benimsemeye davet etti. Neden hâlâ içten yanmalı motorlu araçları satın almayı tercih eden müşterileri doğrudan elektrikli araç almaya zorlamak yerine, hedeflerin yüzde 30’dan yüzde 40’a nasıl daha hızlı bir şekilde ulaşılabileceğine odaklanmanın daha anlamlı olduğunu ifade etti.

BMW’den İngiltere’ye gözdağı!

Becker, bu tür yasakların, tüketicilere daha fazla seçenek sunan, çeşitli sürdürülebilir mobilite çözümlerine geçişi hızlandırmak yerine, belirli bir teknolojiyi dayatmaya eğilimli olduğunu söyledi. BMW, sürdürülebilirlik hedeflerini karşılamak için elektrikli araç üretimine önemli yatırımlar yaparken, şirket aynı zamanda içten yanmalı motorlu araçları iyileştirmek ve daha etkin hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İngiltere’nin benzinli ve dizel araçları yasaklama kararı, çevresel kaygıların ve sıfır emisyonlu araçlara geçişi hızlandırma amacının bir parçası olarak alınmıştı. Ancak otomotiv endüstrisindeki bazı oyuncular, bu tür keskin yasakların müşterilere daha fazla seçenek sunma ve uygun fiyatlı sürdürülebilir teknolojilere geçiş sürecini daha yumuşak hale getirme açısından sorunlu olabileceğini savunuyor.

Okumalısın!  Togg'una gelen 4 milyon TL teklifi reddetti, bir aydır araçtan inmiyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.