DOLAR 32,4136 0.04%
EURO 34,7632 0.05%
ALTIN 2.379,00-0,01
BITCOIN 1950562-4,59%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman otomotiv sektöründe kriz! Endişeler artıyor
863 okunma

Alman otomotiv sektöründe kriz! Endişeler artıyor

Alman otomotiv sektöründe kriz! Endişeler artıyor

ABONE OL
Ağustos 8, 2023 09:32
Alman otomotiv sektöründe kriz! Endişeler artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya otomotiv sektörünün lider markalarının araç üretimleri, yüzde 50 oranında düşüş gösterince yetkililerin endişeleri de arttı.

Alman sanayi üretimindeki ekonomistlerin öngördüğünden çok daha hızlı olan düşüş, imalat sektörünün bu yılın sonunda tekrar daralması ve potansiyel olarak yeniden resesyona girmesi riskini artırıyor.

Ülkenin en büyük otomobil üreticileri olan Volkswagen, Mercedes, BMW ve Audi’nin üretimleri önemli ölçüde azaldı.

Sektör krizden çıkamadı

Sektörün tedarik sıkıntısı, çip krizi ve Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle krizden çıkamadığı bildirildi.

Almanya’nın önde gelen 4 otomobil markası, 2023’ün ilk beş ayında koronavirüs krizi öncesine göre yarım milyon daha az araç üretti.

BMW’de üretim yaklaşık yüzde 10 düşerken, Mercedes’in ilk 6 ayda ürettiği araç sayısı Avrupa genelinde yüzde 30 düşüşle, 627 binden 434 bine geriledi.

alman otomotiv sektorunde kriz endiseler artiyor 1dce6742

Ekonominin yaklaşık %5’ini oluşturan Alman otomobil endüstrisi, pandemi ve zarar gören tedarik zincirlerinin aldığı darbeyi atlatmak için mücadele ediyor.

Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği’ne göre, yılın ilk yarısında yaklaşık 2,2 milyon araba üretim hatlarından çıktı.

Bu, 2022’nin aynı dönemine göre önemli bir artış olsa da üretim hala 2019’un ilk yarısına göre %10 daha düşük. Uzmanlara göre, üretimin pandemi öncesi seviyeye ulaşması biraz zaman alabilir.

Volkswagen de zor durumda

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, en büyük pazarı olan Çin’deki durgun satışlarla boğuşuyor ve yerel rakiplerine yeniliyor.

DİKKAT!
BYD SEAL U DM-i Türkiye'de Lansman Fiyatıyla Satışta!

Şirket, ilk çeyrekte Çin’deki teslimatlarında %14,5’lik bir düşüş bildirdi. Nisan ve mayıs aylarında bir toparlanma gören markanın genel olarak ilk yarıdaki teslimatları, 2022’nin aynı dönemine göre hala yüzde 1.2 düşük.

alman otomotiv sektorunde kriz endiseler artiyor 1de0b303

Alman Motor Ticareti Merkez Birliği (ZDK) Başkan Yardımcısı Thomas Peckruhn, sektör genelinde elektrikli otomobiller için gelen siparişlerin bir önceki yıla göre yüzde 50’ye varan oranla daha düşük seyrettiğini söyledi.

Siparişler azalıyor

Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği Başkanı Hildegard Müller ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Genel ekonomik durum ve gelen siparişlerin gelişimi göz önüne alındığında, yüksek büyüme oranlarının yakında yavaşlaması beklenebilir. Gelen yüksek siparişler yavaş yavaş azalmaya başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.