DOLAR 32,4089 0.01%
EURO 34,8249 -0.05%
ALTIN 2.384,720,21
BITCOIN 1958355-5,56%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yenilenen Octavia Sedan ve Combo Temmuz’da Türkiye’de
39 okunma

Yenilenen Octavia Sedan ve Combo Temmuz’da Türkiye’de

ABONE OL
Nisan 25, 2024 14:49
Yenilenen Octavia Sedan ve Combo Temmuz’da Türkiye’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Škoda, 2024 yılındaki model atağına devam ediyor. Yeni Kamiq ve Scala’nın tanıtımını gerçekleştiren Škoda, şimdi ise markanın tüm dünyada en çok tercih edilen modeli Octavia’yı güncelledi. Octavia Sedan ve Combi modelleri, Temmuz ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

Skoda, 2024’e hızlı bir giriş yaparak modellerini güncellemeye devam ediyor. Bu kapsamda en popüler modeli olan Octavia’yı da yenileyen marka, Türkiye pazarına Temmuz ayında sunacak.

Skoda, Octavia modelini yeniledi: Temmuz ayında Türkiye'de - 15

Yenilenen Octavia Sedan ve Combi modellerinde önemli tasarım değişiklikleri dikkat çekiyor. Ön-arka tamponlar, yeni Skoda ön ızgarası, ikinci nesil LED Matrix farlar ve LED arka farlar gibi detaylarla Octavia’nın görünümü modernleştirildi. Ayrıca modelin uzunluğu da artarak 4.698 milimetreye yükseltildi.

İç mekanda da büyük değişimler yaşandı. Sürdürülebilir materyallerle donatılan koltuklar, ön konsol ve kapı panelleri, çevreci yaklaşımın bir yansıması olarak dikkat çekiyor. 10 inçlik multimedya ve gösterge paneli standartken, 13 inçlik multimedya ekranı da opsiyonel olarak sunuluyor. Yapay zeka destekli ChatGPT chatbot özelliği ise Octavia’da Laura sesli asistana entegre ediliyor.

Skoda, Octavia modelini yeniledi: Temmuz ayında Türkiye'de - 16

Teknoloji açısından da güçlü olan Octavia, çift bölgeli Climatronic sistemi standart olarak sunuyor. Motor seçenekleri ise oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Benzinli ve dizel olmak üzere dört silindirli motor seçenekleri sunulan model, 115 HP’den 265 HP’ye kadar değişen güç üniteleriyle tercih edilebiliyor.

Skoda Octavia’nın bu güncellenmiş versiyonu, hem tasarım hem de teknoloji açısından segmentinde yeni standartlar belirleyerek kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Türkiye pazarına sunulacak olması, Skoda tutkunları için heyecan verici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

DİKKAT!
Škoda Epiq: Elektrikli SUV Döneminin İlk Adımı

Skoda, Octavia modelini yeniledi: Temmuz ayında Türkiye'de - 17

Mild Hibrit Teknolojiyle Güçlenen Octavia RS!

Skoda’nın Octavia RS versiyonu, mild hibrit teknolojisiyle daha da güçlendirildi. Frenleme sırasında geri kazanılan enerji, 48 voltluk bir marş jeneratörü aracılığıyla bir lityum iyon bataryada depolanarak içten yanmalı motora ek elektrik gücü sağlıyor. Bu sayede, 1.5 TSI motorun ACT+ aktif silindir teknolojisiyle yakıt tüketimi daha da düşürülüyor.

Octavia RS adıyla tanınan ve Skoda’nın en sportif versiyonlarını temsil eden model, yenilenen Octavia ile birlikte daha iddialı bir yapıya kavuştu. RS versiyonu, geleneksel parlak siyah detayların yanı sıra standart olarak LED Matrix farlarla donatıldı.

265 HP güç üreten 2.0 litre TSI motoruyla Octavia RS, aynı zamanda 370 Nm tork değerine sahip. Bu güçlü motor, 7 ileri otomatik DSG şanzımanla eşleştirilerek performansı en üst seviyeye taşıyor. Standart spor süspansiyonuyla 15 milimetre alçaltılan Octavia RS, kademeli direksiyon ve elektronik olarak kontrol edilen VAQ sınırlı kaydırmalı diferansiyel sayesinde mükemmel çekiş ve sürüş dinamikleri sunuyor.

Octavia RS, Skoda’nın güçlü motor teknolojileriyle donatılmış, dinamik sürüş karakteri ve sportif tasarımıyla dikkat çeken bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.