DOLAR 32,4519 0.21%
EURO 34,6536 0.16%
ALTIN 2.383,040,14
BITCOIN 1847697-7,80%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Pazarına Adım Atıyor: Elektrikli Citroen C3 Geliyor!
1475 okunma

Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Pazarına Adım Atıyor: Elektrikli Citroen C3 Geliyor!

Stellantis, Çin'in yavaş yavaş Avrupa'yı ele geçirmesinin ardından uygun fiyatlı elektrikli otomobil pazarına girme kararı aldı. Bu kapsamda Citroen, önümüzdeki yıl C3'ün elektrikli versiyonunu piyasaya sürecek.

ABONE OL
Haziran 19, 2023 09:14
Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Pazarına Adım Atıyor: Elektrikli Citroen C3 Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stellantis, Çin’in Avrupa Pazarına Hakimiyetine Karşı Ucuz Elektrikli Araç Segmentine Giriyor

Otomobil devi Stellantis, Çin’in Avrupa otomobil pazarındaki etkisine karşı koymak ve uygun fiyatlı elektrikli araç pazarına girmek için adımlar atmaya karar verdi. Bu doğrultuda, Citroen markası önümüzdeki yıl C3 modelinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürecek.

3750f51c884d96ac564435791055d720d6884e74

Citroen C3’ün Elektrikli Versiyonu, Stellantis’in Ucuz Elektrikli Otomobil Segmentindeki Temsilcisi Olacak

Stellantis’in bünyesinde bulunan Citroen markası, önümüzdeki yıl uygun fiyatlı elektrikli otomobil segmentine iddialı bir giriş yapacak. Şirketin popüler C3 modelinin elektrikli versiyonu olan e-C3, uygun fiyatı ve çekici özellikleriyle dikkat çekecek.

image

e-C3, Rekabetçi Bir Fiyat Etiketine ve Yüksek Menzile Sahip Olacak

Citroen’in yeni elektrikli şehir otomobili e-C3, uygun fiyatlı elektrikli araç pazarında rekabetçi bir konuma sahip olmayı hedefliyor. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, aracın fiyatı yaklaşık olarak 27 bin euro (vergisiz 646 bin TL) seviyesinde olacak. Ayrıca, e-C3’ün 300 kilometreden fazla bir menzile sahip olması bekleniyor.

Citroen CEO’su Thierry Koskas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Citroen’in uygun fiyatlı araçlar üretme geçmişi var ve şu anda oynadığı rol, elektrikli mobiliteyi herkesin erişebileceği hale getirmek. Şu anda bu aracın rakibi yok” şeklinde ifadeler kullandı.

image 1

Avrupalı Otomobil Devlerinin Ucuz Elektrikli Araç Segmentine Odaklanması

Avrupalı otomobil devlerinin ucuz elektrikli araç üretimine yönelmeleri şaşırtıcı değildir. Çin, son zamanlarda bu tür araçlarla Avrupa pazarını ele geçirmeye başlamıştır. İlk çeyrekte, Çin’in elektrikli araç ithalatı, Almanya gibi otomobil endüstrisinin merkezi olarak bilinen ülkede üç katından fazla artmıştır. Çin ayrıca dünyanın en büyük otomobil pazarı olma unvanını da elde etmiştir

DİKKAT!
Çin'deki Araba Fuarında Yeni Güçlü Araçlar Tanıtıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.