DOLAR 32,4111 -0.05%
EURO 34,7964 -0.16%
ALTIN 2.427,94-0,28
BITCOIN 20633321,70%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çin’deki Araba Fuarında Yeni Güçlü Araçlar Tanıtıldı.
589 okunma

Çin’deki Araba Fuarında Yeni Güçlü Araçlar Tanıtıldı.

Çin'de 29 Eylül'den 6 Ekim'e kadar süren Ulusal Gün "altın hafta" tatilinde düzenlenen bir araba fuarı, günümüzde ülkede düzenlenen araba fuarlarının odağında olan yeni güçlü araçların giderek daha tanınan haline geldiğini ortaya koydu.

ABONE OL
Ekim 6, 2023 12:27
Çin’deki Araba Fuarında Yeni Güçlü Araçlar Tanıtıldı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de 29 Eylül’den 6 Ekim’e kadar süren Ulusal Gün “altın hafta” tatilinde düzenlenen bir araba fuarı, günümüzde ülkede düzenlenen araba fuarlarının odağında olan yeni güçlü araçların giderek daha tanınan haline geldiğini ortaya koydu.

2023 Hefei Milletlerarası Yeni Güçlü Araç Fuarı, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri ortasında Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei’de düzenlendi. Fuarda yerli ve yabancı 95 markanın 1.000’in üzerinde yeni güçlü aracı sergilendi.

Yeni güçlü araç standında farklı tüketici taleplerine yönelik hem fiyatları 10.000 yuan ve katları halinde olan küçük arabalar hem de güçlü özelliklerle donatılmış ve fiyatları 1 milyon yuana varan modeller bulmak mümkündü. Fuarda Audi, Mercedes-Benz ve BMW üzere global devlerin yanı sıra BYD, Chery ve NIO üzere Çin’in yükselen araba üreticilerinin yeni güçlü araç modelleri sergilendi.

Otomobil fuarını ziyaret eden Wu Hu, yerli yeni güçlü araçların akıllı tecrübe ve cümbüş fonksiyonlarını bilhassa alımlı bulduğunu söyledi.

Yerli araba üreticisi Chery çalışanı Dai Xiaohui ise, “Bu araba fuarında bir günde farklı modellerden 100’ün üzerinde sipariş aldık. Bu, standart 4S mağazalarımızdan birinin bir ay boyunca gerçekleştireceği satış hacmine eşit” diye konuştu.

Fuarı ziyaret eden Hefeili Zheng Li, “Çeşitli şarj tesislerinin inşası ve kapsama alanı artık kâfi ve yeni güçlü araçlar seyahat gereksinimlerimizi tam olarak karşılayabiliyor” dedi.

Çin, dünyanın en büyük yeni güçlü araç üreticisi ve pazarı pozisyonunda bulunuyor. Çin Araba Üreticileri Birliği’nin datalarına nazaran bu yılın birinci sekiz ayında Çin’de yeni güçlü araç satışları, geçen yıla nazaran yüzde 39,2 artışla yaklaşık 5,37 milyon adedi aştı.

DİKKAT!
Sıfır araç satışları durdu! Yeni kampanyalar gelebilir

Çin hükümeti, otomotiv kesimine yönelik açıkladığı son çalışma planında, bu yıl yeni güçlü araç satışlarını yıllık yüzde 30 artışla yaklaşık dokuz milyon adede çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.