DOLAR 32,4519 0.21%
EURO 34,6536 0.16%
ALTIN 2.383,040,14
BITCOIN 1847697-7,80%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda Vites Yanlışı Argümanı
486 okunma

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda Vites Yanlışı Argümanı

Büyükçekmece'de bulunan TÜVTÜRK araç muayeneye istasyonuna aracını götüren Halil Çeribaş, arabasındaki vitesin yanlış atılması sonucu 110 bin TL ziyan meydana geldiğini öne sürdü

ABONE OL
Eylül 30, 2023 21:48
TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda Vites Yanlışı Argümanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükçekmece’de bulunan TÜVTÜRK araç muayeneye istasyonuna aracını götüren Halil Çeribaş, arabasındaki vitesin yanlış atılması sonucu 110 bin TL ziyan meydana geldiğini öne sürdü. Çeribaş, ileriye gerçek hareket etmeyen aracının bu formda muayeneden geçtiğini de söyleyerek, “Ben bu sorunun giderilmesi için türel süreci başlatmak durumunda kaldım. Otomobilimin bu halde muayeneden nasıl geçtiği beni şaşırtıyor” dedi.

tuvturk arac muayene istasyonunda vites yanlisi argumani WFb6M6Uz

Bağcılar’da yaşayan Halil Çeribaş argümana nazaran, tüm bakımlarını yaptığı aracını 25 Eylül’de Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi’ndeki TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna götürdü.

Burada yapılan süreçlerin akabinde aracının ileri hakikat hareket etmediğini fark eden Çeribaş, durumu yetkililere danıştı.

Yetkililer, Çeribaş’a ‘sosyal medyadan bakarak aracın aküsünün sökülmesini ve buradan yapılacak süreçlerle çalışacağını’ söyledi.

Bunun üzerine şoför, araç muayene istasyonu davet merkezini aradı lakin muhatap bulamadı. Halil Çeribaş, Bağcılar’dan götürdüğü aracını sonraki gün cazip yardımıyla tekrar getirdi.

İleriye yanlışsız hareket etmediği halde muayeden geçen araçta yapılan incelemede şanzıman arızası nedeniyle yaklaşık 110 bin TL hasar olduğu belirlendi. Karşısında muhatap bulamayan Çeribaş, firma hakkında şikayette bulundu.

Konuya ait açıklama yapan Halil Çeribaş, “Daha evvel almış olduğum randevuya gitmek üzere evimden çıkarak Büyükçekmece Mimar Sinan İstasyonu’na gittim. Orada otomobilimi kanala sokarken ileri hakikat hareketlerde rastgele bir kahır yoktu.

Her vatandaş üzere daha evvel otomobilimi muayene istasyonuna sokmadan otomobilin tüm bakımlarını da yapmıştım ve bunlar da kayıtlı. Aracımı oradaki işçi teslim ettiğimde aracımı sürerek ileri gerçek hareket ettirerek ikinci kanaldaki istasyona soktuğunu görüyorum.

DİKKAT!
Pininfarina B95 Speedster: Elektrikli Araba Dünyasının Yeni Gözdesi

Daha sonra benim geride beklemem gerektiğini söylüyorlar. Ben geride beklemeye gidiyorum. Burası kapalı bir kutu.

Otomobilimi göremiyorum. Gördüğümde iterek muayenesinin devam ettiğini görmekteyim. Ben otomobilimde rastgele bir sorunun çıkacağını düşünmediğim için herhalde yeni düzenleme bu formda diye. Daha sonra bana otomobil çıktığında hasarlı geri veriliyor.

Otomobilimin muayeneden geçtiğini söylüyor ve otomobilimi geri gidiyor fakat otomobilimin ileri gerçek hareket etmediğini söylüyorlar” dedi.

Arabasını sağlam teslim ettiğini ileri süren ve rastgele bir muhatap bulamadığını belirten Çeribaş, “Arabamın istasyonda vitesinin yanlış atılma sonucu, yanlış ileri geri hareketler sonucu bozulduğunu düşünüyorum.

Daha evvel bu türlü bir sıkıntıyla karşılaşmıyordum. Benim otomobilimin kilometresi düşük, yaşına nazaran genç bir otomobil. Rastgele bir eza yoktu. İşçi birinci hareket halindeyken de rastgele bir dert yok.

Fakat daha sonra otomobil ileriye gerçek hareket etmiyor. Öncesinde çabucak çalışıyordu otomobil. Şu an otomobilimde ileri gerçek hareket etmeme sorunu var. Geri yanlışsız hareket ediyor.

Bunu ustalara sorduğumda, yanlış müdahale sonucunda şanzımanın bozulmuş olduğunu söylemekteler. Otomobilimde sorduğumda en az 110-120-130 bin TL bir ziyan var ve artan bir fiyat grafiğiyle karşılamaktayım. Ben de bu sorunun giderilmesi için türel süreci başlatmak durumunda kaldım.

Otomobilimin bu formda muayeneden nasıl geçtiği beni şaşırtıyor. Sıkıntısız bir biçimde muayeneden geçti” diye konuştu. – İSTANBUL

Kaak: İhynlas Haber Ajansı / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.