DOLAR 32,3860 -0.17%
EURO 34,7972 0.14%
ALTIN 2.430,12-0,33
BITCOIN 2019361-2,12%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Türkiye’ye yatırım için görüşmelere başladık!
407 okunma

Türkiye’ye yatırım için görüşmelere başladık!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 220 Katar şirketinin Türkiye'deki yatırımlarının 20 milyar doları aştığını bildirdi.

ABONE OL
Ekim 22, 2023 21:56
Türkiye’ye yatırım için görüşmelere başladık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen hafta bir grup Türk otomotiv gazeteci ile birlikte Chery’nin davetlisi olarak Çin’deydik.

Türkiye ve Katar Arasındaki İşbirliği Güçleniyor: Doha’da Ticaret Heyeti Toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve iş görüşmeleri, Katar’ın başkenti Doha’da başarıyla gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Türkiye Ticaret Bakanı, iş dünyası temsilcilerinin sayısının arttığını ve iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarının genişlediğini belirtti.

Yatırımlarda Artış: Türkiye-Katar Anlaşması

Türk ve Katar iş dünyası, ticaret, yatırım ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere Doha’da bir araya geldi. Türkiye Ticaret Bakanı açılışta yaptığı konuşmada, Katar’la ekonomi, ticaret, yatırım, müteahhitlik ve turizm alanlarında sıkı işbirliği sürdürdüklerini vurguladı.

İki ülke arasında imzalanan ticaret anlaşmalarının ticaret hacmini artıracağına dikkat çekti. İşbirliğinin meyvelerini toplayan Türkiye ve Katar arasındaki yatırımların 20 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Türkiye’nin Katar’daki Başarısı: Müteahhitler ve İhracat

Türk müteahhitlerinin, Katar’ın altyapı ve üstyapısına büyük katkı sağladığını ve 18-19 milyar dolarlık hizmeti başarıyla tamamladığını açıkladı.

Ayrıca Türkiye ve Katar’ın Kalkınma Yolu Projesi’nde işbirliği yaptığını belirtti. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı, heyetin 27 farklı sektörü temsil ettiğini ve iki ülke arasındaki dostluğun işbirliğine dönüştüğünü ifade etti. Türkiye’den Katar’a ihracatın son 10 yılda altı kat arttığını ve her iki ülke için büyük fırsatların olduğunu söyledi.

27 sektörün tamamının Katar’a ihracat yaptığını ve özellikle savunma, havacılık, mobilya, elektrik elektroniği ve otomotiv sektörlerinde büyük potansiyel olduğunu belirtti.

DİKKAT!
Asla üretime girmeyen en yeterli 10 harika araba

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.