DOLAR 32,4893 0.19%
EURO 34,9285 0.1%
ALTIN 2.437,890,16
BITCOIN 2044474-1,24%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İhracatında Tehlike Çanları! AB Pazarında Rekabet Avantajı Kaybediliyor
127 okunma

Türkiye’nin İhracatında Tehlike Çanları! AB Pazarında Rekabet Avantajı Kaybediliyor

Türkiye'nin uzun süredir sahip olduğu rekabet avantajlarından biri olan düşük işçilik maliyetleri, 2022'den bu yana hızla artarak AB pazarındaki rekabet gücünü ciddi bir şekilde tehdit ediyor.

ABONE OL
Ocak 30, 2024 22:55
Türkiye’nin İhracatında Tehlike Çanları! AB Pazarında Rekabet Avantajı Kaybediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçilik Maliyetleri Tırmanıyor: Yatırımlar ve İhracat Tehlikede

Türkiye’nin uzun süredir sahip olduğu rekabet avantajlarından biri olan düşük işçilik maliyetleri, 2022’den bu yana hızla artarak AB pazarındaki rekabet gücünü ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Saat başına işçilik ücreti 8,5 Euro’dan 12,5 Euro’ya yükseldi ve Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan ile rekabet ederken şimdi daha yüksek maliyetli ülkelerle başa çıkmak zorunda.

Avrupa İle Aynı Seviyede: Macaristan’dan Litvanya’ya Rekabet Zorluğu

2023 itibarıyla, Türkiye’nin işçilik maliyetleri, Macaristan, Hırvatistan, Letonya, Polonya ve Litvanya ile benzer seviyelere ulaşmış durumda. Bu durum, Türkiye’nin AB pazarındaki rekabetçiliğini ciddi şekilde zorluyor ve yatırımlar ile ihracatta düşüşe neden olabilir.

AB’ye İhracat Tehdit Altında: TAYSAD Başkanından Uyarı

TAYSAD Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği

TAYSAD Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği

Türkiye Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Başkanı Albert Saydam, artan işçilik maliyetlerinin özellikle AB’ye yapılan ihracatı tehdit ettiğine dikkat çekiyor. Saydam, bu durumun rekabetçilik açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirterek, sektördeki gelişmeleri ve çözüm önerilerini OtomobilHaber.com’a değerlendirdi.


Türkiye’nin AB pazarındaki rekabet avantajlarındaki değişimleri ve işçilik maliyetlerinin yarattığı riskleri anlamak için otomobilhaber.com’u takip etmeye devam edin. Albert Saydam’ın değerlendirmeleri ve sektördeki son gelişmeler için sitemizi ziyaret edin.

DİKKAT!
Otomobil devi Türkiye'den çekildi. Yüzlerce kişi işsiz kalacak

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.