DOLAR 32,4549 0.22%
EURO 34,6655 0.17%
ALTIN 2.392,250,52
BITCOIN 1874640-5,96%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Tesla Model Y’nin uygun fiyatlı versiyonu satışa sunuldu
448 okunma

Tesla Model Y’nin uygun fiyatlı versiyonu satışa sunuldu

Tesla Model Y'nin uygun fiyatlı versiyonu satışa sunuldu

ABONE OL
Ekim 4, 2023 23:36
Tesla Model Y’nin uygun fiyatlı versiyonu satışa sunuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomotiv pazarındaki elektriklenmenin öncülerinden Tesla kısa bir müddet evvel şimdiye kadarki en uygun fiyatlı Model Y seçeneğini satışa sundu. Bu değişiklik üreticinin ABD web sitesinde fark edilirken, aracın özellikleri de ortaya çıktı. Pekala uygun fiyatlı Tesla Model Y neler sunuyor ve Türkiye’ye gelme ihtimali var mı?

Uygun fiyatlı Tesla Model Y neler sunuyor?

Tesla, kısa müddet evvel 47 bin 740 dolarlık fiyat etiketine sahip standart geriden çekişli ve tek motorlu Model Y’yi satıştan kaldırarak bunun yerine daha uygun fiyatlı bir seçenek ekledi. 43 bin 990 dolara satılan yeni versiyon, satışı durdurulan modele kıyasla daha düşük özelliklerle gelse de şimdiye kadarki en uygun fiyatlı seçenek olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

tesla scaled

Tesla 1 scaled

Yeni model, arttan çekişli ve tek motorlu olmaya devam ediyor. Burada menzilinde ufak bir düşüş olduğunu belirtmekte yarar var. Çünkü yeni modelde eski seçenekteki 449 km’lik menzilin bilakis 418 km düzeylerinde bir menzil şoförlere sunuluyor. Bunun nedeniyse Tesla’nın arabada bütçe dostu bir batarya kullanmış olması.

Şimdi BYD düşünsün: Tesla, 2023’te kaç adet elektrikli araba sattığını açıkladı

Uygun fiyatlı Model Y’nin akabinde standart opsiyonun 0-100 hızlanması da değişti. Eski model bu sürate 5 saniyede ulaşırken, yenisi 6,6 saniyede bu düzeylere çıkabiliyor. Bunun dışında tasarım üzere bahislerde en ufak bir değişikliğin kelam konusu olmadığını belirtelim. Son olarak yeni opsiyonun fiyatının ülkedeki vergi kredileriyle birlikte 36 bin 490 dolara kadar düşebileceği söz ediliyor. Bu seçeneğin Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmiyor.

DİKKAT!
Ford Alman markası mı, Amerikan malı mı? Marka kökeni ve üretim yeri bilgileri

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.