DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076784-1,31%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Renault Austral E-Tech Türkiye’de
943 okunma

Renault Austral E-Tech Türkiye’de

Uygun şartlarda 130 km/s sürate kadar elektrikli modda sürüş, tek depoyla 1100 km'ye varan sürüş menzili ve kent içi sürüşte akaryakıtlı motora kıyasla sürüş halini değiştirmeden yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.

ABONE OL
Ağustos 11, 2023 12:33
Renault Austral E-Tech Türkiye’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Renault Austral E-Tech Türkiye’de – Renault Austral’in hibrit versiyonu Austral E-Tech 200 hp tam hibrit güç ünitesi ve 1 milyon 926 bin TL fiyat etiketiyle Türkiye yollarına çıkıyor.

Techno Esprit Alpine versiyonla satışa çıkacak Austral E-Tech full hybrid, kendi kendini şarj eden ve yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlayan motor seçeneğine sahip.

Renault Austral E-Tech, kent içinde yüzde 80’e varan elektrikli sürüş, 20 sürüş dayanak sistemi (ADAS), MULTI-SENSE ayarları ve Renault‘nun en yeni dört tekerlekten yönlendirme sistemi gelişmiş 4Control ile öne çıkıyor.

Uygun şartlarda 130 km/s sürate kadar elektrikli modda sürüş, tek depoyla 1100 km’ye varan sürüş menzili ve kent içi sürüşte akaryakıtlı motora kıyasla sürüş halini değiştirmeden yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.

Sistem, bir içten yanmalı motor; iki elektromotor (çekiş için bir e-motor ve içten yanmalı motoru çalıştırmak, vites değiştirmek ve bataryayı şarj etmek için bir yüksek voltajlı marş jeneratörü), bir merkezi batarya ve bir akıllı çok modlu şanzımandan oluşuyor.

Austral E-Tech full hybrid’de 96 kW güç ve 205 Nm tork üreten yeni 1,2 litre 3 silindirli turbo beslemeli akaryakıtlı motor kullanılıyor. Yüksek güç ve tork üretimine sahip elektromotor (50 kW ve 205 Nm), yüksek kapasiteli bir lityum iyon batarya (1,7 kWh / 400 V) ve ikisi elektrik, beşi hibrit mod olmak üzere 7 vitesli bir şanzıman sistemi ile tamamlanıyor. Bu sayede E-Tech full hybrid teknolojisi 146kW/200 hp toplam güç üretebiliyor. Üstün sürüş keyfi ile yüksek verimlilik için optimize edilen sistem birinci hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü, sarsıntısız vites değişimleri, uygun bir hızlanma performansı sunuyor. Model 80-120 km/s hızlanmasını yalnızca 5,9 saniyede gerçekleştiriyor.

Okumalısın!  Xpeng CEO'su: Volkswagen ile yapılan işbirliği Çin'in teknoloji paylaşma isteğini kanıtlıyor

Yavaşlama ve fren anında otomatik olarak tetiklenen rejeneratif fren fonksiyonu, yüksek kapasiteli lityum iyon bataryaları şarj ediyor ve yakıt iktisadı sunuyor.

E-Tech full hybrid motorda, şoför gaz pedalından ayağını çektiğinde yahut frene bastığında ne kadar güç geri kazandığını gösterge paneli ekrandan görebiliyor.

Renault Austral E Tech2

Gelişmiş 4Control

Austral E-Tech full hybrid, Renault‘nun üçüncü jenerasyon dört tekerlekten yönlendirme sistemi Gelişmiş 4Control ile donatılıyor. Gelişmiş 4Control ve çok kollu art aks ile donatılan Austral, tekerleklerin dikey hareketini daha yeterli yöneten sistem sayesinde tüm yol şartlarında yol tutuş ve konfor ortasında eşsiz bir istikrar sunuyor.

Çok kollu art akstaki yönlendirme sistemi ile art tekerlekler ön tekerleklerin aksi istikametinde azamî 5 derece dönüyor. Öteki modellerden (önceden 3.5 derece) daha âlâ olan bu paha sayesinde Austral 10,1 metre dönüş çapı ile dikkat çeken bir bedele ulaşıyor. Viraj alırken (seçilen MULTI-SENSE ayarlarına bağlı olarak 50 km/s’den başlayarak), art tekerlekler ön tekerleklerle birebir tarafta 1 dereceye kadar dönerek ekstra istikrar ve sakin bir sürüş tecrübesi yaratıyor.

Gelişmiş 4Control, Multi-sense ayarlarındaki ek ferdileştirme seçenekleriyle optimum yol tutuş sağlıyor. Şoförler, sürüş tercihlerine nazaran ince ayar yapmak için 3 yerine artık 13 düzey ortasından seçim yapabiliyor.

Multi-Sense teknolojisi ise; Eco, Comfort ve Sport olmak üzere üç sürüş moduna sahip. Dördüncü mod Perso (Kişisel) ise her ayarın denetimini şoföre bırakıyor. Austral ayrıyeten, yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olmak üzere otomatik olarak Eco moduna geçilmesini öneren yeni bir proaktif fonksiyona de sahip.

Renault Austral E Tech4

Tasarım

Austral, 3D derinlik efektli yüksek teknoloji art farları ve ön farlarda elmas halinde desenler üzere ayrıntılarla Renault‘nun yeni duygusal teknoloji tasarım unsurlarıyla birleşiyor.

Renault Austral, dışarıdan bakıldığında ülkü gövde orantısı ile ferahlık hissi veriyor. Esprit Alpine versiyonuna özel atletik görünümü vurgulayan Saten Mineral Gri renk seçeneği bulunan Austral; Sedef Beyaz, Alev Kırmızı, Demir Mavi, Yıldız Siyah ve Mineral Gri gövde renkleriyle de satışa sunuluyor. Daha özgün bir görünüm için isteğe bağlı olarak çift renk de uygulanabiliyor. Çift renk uygulamasında tavan Yıldız Siyah renge dönüşürken, bu renk tıpkı vakitte köpekbalığı anten, ayna kapakları, ön tampondaki hava girişleri ve eşik panelinde kullanılabiliyor. Yeni Renault Austral Techno Esprit Alpine versiyonunda elmas kesitli Daytona Siyahı 20″ alaşım jantlar sunulurken, tüm jant modellerinin merkezinde yeni Renault logosu yer alıyor.

Okumalısın!  BYD, Tesla'yı bir kez daha ezdi geçti!

Austral, 564 cm2 OpenR Link bilgi-eğlence sistemine sahip. 12,3 inçlik dijital gösterge ekranı, geliştirilmiş 3 boyutlu araç grafiklerine ek olarak sürüş dayanak sistemleri ikazlarını da ekrana yansıtıyor.

Renault Austral E Tech3

Yeni platform

Austral, yeni kuşak CMF-CD platformunu kullanan birinci Renault modeli. Austral’ın sağlamlaştırılan gövdesi ile yana yatma eğilimleri uygunlaştırılmış ve şasi, konfor/verimlilik/tepki oranı için daha hafif ve daha sağlam hale getirilmiş.

Renault Austral E Tech

Gelişmiş güvenlik

Austral, geliştirilmiş pasif güvenlik ekipmanlarıyla şoför, yolcular ve trafikteki herkes için en yeterli muhafaza düzeyini sunuyor. Tipik güvenlik özellikleri güzelleştirilen ve yandan çarpışma durumunda şoför ile ön yolcu ortasına konumlandırılan orta konsol hava yastığı da eklenen Austral, Euro NCAP testlerinde aldığı 5 yıldız ile Türkiye yollarına çıkıyor.

Austral’de sunulan 20 adet sürüş dayanak sistemi, Sürüş, Park Etme ve Güvenlik olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Yaya ve bisiklet algılama işlevli Etkin Acil Fren Takviye Sistemi, Gelişmiş Şerit Takip Sistemi, Adaptif LED Pure Vision ön farlar üzere özellikler, öne çıkan sürüş takviye sistemleri ortasında yer alıyor.

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.