DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Opel yeni konsepti Experimental’in ayrıntılarını paylaştı
778 okunma

Opel yeni konsepti Experimental’in ayrıntılarını paylaştı

Opel, dikkat çekici yeni Opel Experimental konsepti ile geleceğe dair bakış açısını gözler önüne seriyor.

ABONE OL
Ağustos 13, 2023 22:34
Opel yeni konsepti Experimental’in ayrıntılarını paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Opel, Eylül ayında tanıtacağı Experimental konseptinin ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyor.

Açıklanan ayrıntılara nazaran konsept araba; ileri teknoloji aero-verimlilik özellikleri, hafif koltuklar ve büsbütün yeni bir yükseltilmiş gösterge ekranı düzeyine ek olarak ferah, aydınlık bir iç yer üzere özelliklerle de öne çıkıyor.

Batarya elektrikli crossover, bu yıl 5-10 Eylül 2023 tarihleri ortasında Münih’te gerçekleşecek olan IAA Mobility’de dünyaya tanıtılacak. Experimental ayrıyeten Opel‘in yeni sürdürülebilirlik ve kişisel ulaşım vizyonunu da vurgulayacak.

Konsept modelle ilgili açıklamalarda bulunan Opel CEO’su Florian Huettl; “Opel Experimental, gelecek modellere ve teknolojilere, geleceğin dizaynına, hatta yeni bir çağa ve markanın geleceğine dair vizyonumuzu ortaya koyuyor. Bu çarpıcı konsept araba, yol gösteren bir ışığı temsil ediyor ve bir defa daha Opel’in öncü ruhunu sergiliyor” dedi.

Tasarımdan Sorumlu Lider Yardımcısı Mark Adams ise; “Opel Experimental konseptimiz, ‘Cesur ve Yalın’ tasarım ideolojimizin daha uç noktada bir yorumunu sunarken, geleceğe yönelik vizyonumuzu da şekillendiriyor. Dizaynındaki birçok öğe ve gerisindeki fikir, gelecekteki seri üretim araçlarımızda da karşımıza çıkacak.

Yeni model, dış tasarımı, çarpıcı silueti ve optimize edilmiş aerodinamik performansı ile öne çıkıyor. İç tasarım ise beşerde sürükleyici ve duygusal bir kullanıcı tecrübesi yaratıyor” biçiminde konuştu.

Opel Experimental 1

Tasarımda yeni bir bakış açısı

Opel Experimental’ın siluetindeki en dikkat cazibeli noktalardan biri; krom modül içermiyor olması! Bunun yerine, dış aydınlatma ve yavuz kontrast grafikler, etkileyici gövde orantılarına şık bir görünüm katıyor.

Verimli batarya-elektrikli crossover, ileri teknolojili Stellantis BEV platformundan yararlanıyor. Ayrıyeten elektrikli araba dört tekerlekten çekiş ile donatılmış durumda.

Keskin sınırlara karşın yalın bir dizayna sahip konsept modelde klasik yan aynalar yerini C sütunlarına tam olarak entegre edilmiş 180 derecelik kameralara bırakırken; keskin sınırlar, kaslı çamurluk kemerleri, kendinden emin duruşu güçlendiriyor.

Okumalısın!  Alman araba üreticileri sıkıntı durumda! Siparişler yetersiz

Yeni aydınlatmalı Şimşek, Opel’in tasarım ideolojisinin yol gösterici ögesi olan imza niteliğindeki Opel Compass’ın merkezinde yer alıyor. Birebir tasarım yaklaşımı Edge-Lighting teknolojisi ve şeffaf camlı Compass imzalı stop lambaları ile art cephede de şimşek logosu yerine cesaretli Opel yazısıyla tekrarlanarak merkezi öğeyi oluşturuyor.

Ön Compass etrafında yeni jenerasyon 4D Opel Vizör bulunuyor. Sensörler, lidar, radar ve kamera sistemleri dahil olmak üzere gelişmiş görüş teknolojilerinin eklenmesiyle buradaki hacim de büyüyor.

Opel Experimental 4

Akıllı aerodinamik tahliller ve alan detoksu

Opel Experimental’ın silueti son derece verimli bir dizayna sahipken, konsept araba tıpkı vakitte akıllı ve optimize edilmiş aerodinamik tahlillere de sahip.

Ön ve gerideki aero kanatçıklar, art difüzör ile birlikte aerodinamik verimliliği artırıyor. Sürüş şartlarına bağlı olarak uzuyor yahut kısalıyor. Bunun dışında, Goodyear işbirliği ile geliştirilen lastikler, geri dönüştürülmüş kauçuktan üretiliyor ve aerodinamik verimliliği daha da arttıran faal özellikli 3 bölgeli Ronal jantları çevreliyor.

Dış boyut açısından Opel Experimental, kompakt C-segmentinde yer alsa da, iç yer D-segmenti ferahlığına sahip. Mühendisler, Opel Experimental’ın iç yerde alan detoksu yaklaşımını kullandı. Örneğin direksiyon simidi, gerekmedikçe zahmetsiz bir formda katlanıyor. Bu, elektrikli direksiyon sistemi ile mümkün oluyor.

Böylelikle mekanik direksiyon bileşenleri ortadan kalkıyor ve bu da tartısı azaltmaya yardımcı oluyor. Bunun dışında hafif uyarlanabilir koltuklar, 3D örgü teknolojili kumaşlarla yalın fakat güçlü bir yapıyı birleştiriyor.

Bu tahlil, müşterilerin Opel araçlarında alıştığı üstün koltuk konforunu sağlarken, tıpkı vakitte konsept arabanın içinde daha fazla alan açılmasına katkıda bulunuyor.

Opel Experimental 2

Pure Pad

Kullanıcılar, aktüel Opel modellerinde kullanılan Pure Panel’in yeni bir yorumu olan ince Tech Bridge ile bilgileri gereksinimlerine nazaran kişiselleştirebiliyor. Bu tahlil, klasik ekranlar yerine bilgi yahut cümbüş, yapay zeka ve doğal sesli denetim paneli ile desteklenen artırılmış projeksiyon teknolojisini kullanıyor. Havada süzülen, şeffaf Pure Pad, ön kol dayamanın önünde yer alıyor.

Okumalısın!  Citroen My Ami Buggy, Ağustos Ayında Türkiye'ye Geliyor!

Şoförün ferdî tercihlerine nazaran yapılandırılabiliyor. Böylelikle en sık kullanılan fonksiyonlara anında erişim sağlanıyor.

Opel Experimental; Detoks, Çağdaş Alman ve Çevreci inovasyon olmak üzere şirketin tüm marka bedellerini bünyesinde barındırırken, tıpkı vakitte markanın sürdürülebilir ulaşıma dair yaklaşımını da tabir ederek bir adım daha ileri taşıyor. Elektrokromik kumaşlar, atmosferik aydınlatma ile birlikte yolculara gelişmiş bir rahatlık düzeyi sunuyor.

Ayrıyeten, reaktif kumaşlar işlevsel fonksiyonları geliştirebiliyor. Örneğin, kör noktaya bir araç girdiğinde, ilgili kapı kaplamasında ve yükseltilmiş gösterge ekranında bir ikaz belirerek yolcular ve öteki kullanıcılar için ek güvenlik sağlıyor.

Markanın net biçimde vizyonunu sergileyen Opel Experimental, Rüsselsheim’da üretildi sloganlı konsept arabaların uzun ve başarılı geleneğini devam ettiriyor.

Yeni konsept, 1965 yılında Opel’in Experimental GT isimli efsanevi bir tasarım çalışması sunan birinci Avrupalı marka olmasıyla başlayan esaslı geleneğini de ortaya koyuyor.

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.