DOLAR 32,4431 0.1%
EURO 34,6531 0.02%
ALTIN 2.380,890,06
BITCOIN 1946540-4,70%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman araba üreticileri sıkıntı durumda! Siparişler yetersiz
615 okunma

Alman araba üreticileri sıkıntı durumda! Siparişler yetersiz

Alman araba üreticileri sıkıntı durumda! Siparişler yetersiz

ABONE OL
Eylül 2, 2023 12:00
Alman araba üreticileri sıkıntı durumda! Siparişler yetersiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya otomotiv kesiminin önder markalarının araç üretimleri, yüzde 50 oranında düşüş gösterince yetkililerin telaşları de artmıştı.

Alman sanayi üretimindeki ekonomistlerin öngördüğünden çok daha süratli olan düşüş, imalat dalının bu yılın sonunda tekrar daralması ve potansiyel olarak tekrar resesyona girmesi riskini artırıyor.

Ülkenin en büyük araba üreticileri olan Volkswagen, Mercedes, BMW ve Audi’nin üretimleri kıymetli ölçüde azaldı.

Otomobil üreticileri şikayetçi

Almanya’da alışılmışın dışındaki yüksek enflasyon ve artan faizler iktisatta sakinliğe neden olurken, Alman araba üreticileri ve tedarikçileri sipariş azlığından şikayet etmeye başladı.

Merkezi Münih’te bulunan İktisat Araştırma Enstitüsü’nün (Ifo) İş Ortamı Anketi sonuçlarına nazaran, temmuzda 34,6 puan olan Alman otomotiv dalının mevcut durum endeksi, ağustosta 34,6 puan azalarak sıfır puan oldu.

Sektörün gelecek aylara ait iş beklentisi ise eksi 48 puandan eksi 75 puana geriledi.

alman otomobil ureticileri zor durumda siparisler yetersiz 2d4e3416

Otomobil

Ankete ait açıklamada, “Otomobil üreticilerinin neredeyse yarısı, ağustosta üretimin önünde bir mani olarak sipariş eksikliğinden şikayet etti. Bununla birlikte üreticilerin sipariş defterleri hala 6 ayı kapsayabilecek kadar dolu.” denildi.

Ifo Endüstriyel Tertip ve Yeni Teknolojiler Uzmanı Anita Wölfl, bahse ait değerlendirmesinde, birtakım araba tedarikçilerinin mevcut durumdan mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

Bazı tedarikçiler, yalnızca Almanya’da değil, dünya çapında elektrikli hareketlilik ve otonom sürüşün yanı sıra alternatif hareketlilik tahlillerini de geliştirebilecek özel teknik uzmanlığa sahip.

Almanların Çin ve Tesla korkusu

DİKKAT!
Ekonomi Dünyası... Otomobil grevi ve Arjantin’in garip başkanı

Bu ortada, Alman araba üreticileri, enflasyonist baskılar, Avrupa’da yavaşlayan ekonomik büyüme ve Çinli araba üreticilerinin yanı sıra Tesla’nın rekabetiyle de karşı karşıya bulunuyor.

Öte yandan, Avrupa’nın en kıymetli araba fuarlarından biri olan IAA Mobility, 5-10 Eylül’de Münih’te gerçekleştirilecek. Alman araba üreticilerinin fuarda Çin’in güçlü rekabetiyle karşı karşıya kalması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.