DOLAR 32,3879 -0.17%
EURO 34,7913 0.11%
ALTIN 2.434,23-0,17
BITCOIN 2034181-1,61%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Mercedes-Benz, Binlerce EQS Modelini Geri Çağırıyor
817 okunma

Mercedes-Benz, Binlerce EQS Modelini Geri Çağırıyor

Mercedes-Benz, Binlerce EQS Modelini Geri Çağırıyor

ABONE OL
Ağustos 8, 2023 21:00
Mercedes-Benz, Binlerce EQS Modelini Geri Çağırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Markalar birtakım vakitlerde üretim kaynaklı ve kullanıcılar tarafından çözülemeyen bir sorun tespit ettiklerinde araçlarını geri çağırıyor. Geri çağrılan araçlar, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra ise sahiplerine teslim ediliyor. Bu hususta son geri çağırma süreci ise Mercedes-Benz tarafından yapıldı.

Binlerce Mercedes-Benz EQS geri çağırılıyor

Çin Devlet Piyasa Düzenleme Yönetimi’nden (SAMR) yapılan duyurulara nazaran Mercedes-Benz, Çin’de satılan 3 binden fazla büsbütün elektrikli araba modelini geri çağırma kararı aldı. Alman üretici, Çin’de satılan iki farklı aracını bu süreçle geri çağıracak.

ilk elektrikli amg modeli tanitildi mercedes amg eqs

İlk geri çağırma, Çin’e ithal edilen 2 bin 324 büsbütün elektrikli EQS sedanı kapsıyor. Elektrikli tahrik modülünün bir yazılım sorunu nedeniyle devre dışı kalabileceği belirtile aracın, güç kaybına yol açarak kaza riskini artırabileceği belirtiliyor.

Tesla’da esaslı değişim: Yeni CEO adayı ortaya çıktı

Geri çağırma bildirimine nazaran, etkilenen araçlar 14 Haziran 2021 ile 8 Temmuz 2022 tarihleri ortasında üretilmiş modelleri kapsıyor. Geri çağırma sürecinin akabinde yapılacak güncelleme şirketin yetkili satıcılarında fiyatsız olarak gerçekleştirilecek.

İkinci geri çağırma süreci ise 14 Haziran 2021 ile 16 Şubat 2022 ortasında üretilen bin 51 adet ithal EQS sedan modelinden oluşuyor. Bu geri çağırmanın nedeni ise bataryada yüksek voltaj sorunu olduğunda kullanıcıya bildirim gitmemesi olarak gösterildi. Alman araba üreticisi, sorunu çözmek için mahallî bayi ağı aracılığıyla batarya idare sisteminin yazılımını fiyatsız olarak güncelleyecek.

mercedes eqs 1

Mercedes-Benz, geçtiğimiz ay da Elektronik Stabilite Programı (ESP) yazılımı sorunu nedeniyle Çin’deki 30 binden fazla ithal S-Serisi ve EQS aracını geri çağırdı. Şirket, haziran ayında da ABD’de benzeri bir sorun nedeniyle EQE, EQS ve EQS SUV modellerini güncelleme için yetkili servislere davet etti.

DİKKAT!
Bayram Tatilinde Elektrikli Araç Şarjında Rekor

Mercedes-Benz’in son periyotta sıklıkla geri çağırma süreçleri ile ismi anılıyor. Şirketin büyük yatırım yaptığı elektrikli araçların sorun çıkarması ise başlarda müşteriler için soru işareti bırakabilir. Pekala siz Mercedes-Benz ve elektrikli araba modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.