DOLAR 32,3985 -0.13%
EURO 34,7920 0.13%
ALTIN 2.431,44-0,28
BITCOIN 2034197-1,61%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Japon otomobil devi Türkiye’den çekildi: Satış adetleri adeta çakılmıştı
316 okunma

Japon otomobil devi Türkiye’den çekildi: Satış adetleri adeta çakılmıştı

Japonya'nın önde gelen otomobil üreticisi Mazda, Türkiye'de otomobil satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu ancak hizmetler ve yedek parça tedarikinin devam edeceğini açıkladı.

ABONE OL
Kasım 10, 2023 13:40
Japon otomobil devi Türkiye’den çekildi: Satış adetleri adeta çakılmıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’nın önde gelen otomobil üreticisi Mazda, Türkiye’de otomobil satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu ancak hizmetler ve yedek parça tedarikinin devam edeceğini açıkladı.

Konu ile ilgili şirketten yapılan açıklamada
‘Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz süre ile durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edilecektir.” denildi.
88898102
Üç soruna çözüm bulunamadı

Uzmanlar Mazda’nın aldığı bu karar ile ilgili olarak Japonya merkezle bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motorların olmaması ve diğer iletişim konuları olduğunu belirtirken Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, satış sonrası ve yedek parça için görevine devam edeceği belirtildi.

Satış adetleri adeta çakılmıştı

Mazda’nın Türkiye’deki satışları, özellikle son birkaç yılda ciddi bir düşüş göstermişti. 2019 yılında 500 adedin altına düşen satışlar, geçen yıl itibarıyla yalnızca 183 adet olarak kayıtlara geçti.

DİKKAT!
Suudi Bakan Togg'la tur attı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.