DOLAR 32,4640 0.23%
EURO 34,8396 0.67%
ALTIN 2.418,741,64
BITCOIN 1894022-2,85%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hyundai’nin sportif elektriklisi IONIQ 6 Türkiye’de
628 okunma

Hyundai’nin sportif elektriklisi IONIQ 6 Türkiye’de

İki farklı güç ve menzil seviyesi ile satışa sunulan IONIQ 6'nın giriş seviyesi fiyatı 1 milyon 640 bin TL iken, çift motorlu ve daha uzun menzilli versiyon 2 milyon 775 bin TL fiyat etiketine sahip.

ABONE OL
Eylül 30, 2023 21:55
Hyundai’nin sportif elektriklisi IONIQ 6 Türkiye’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hyundai Assan, büsbütün elektrikli araçlara (BEV’ler) adanmış IONIQ markası altındaki ikinci modeli olan IONIQ 6’yı Türkiye’de satışa sundu.

D-sedan segmentinde konumlanan IONIQ 6, markanın özel E-GMP platformuyla üretilirken tıpkı vakitte Hyundai‘nin Electrified Streamliner (Aerodinamik Elektrikli) eser gamına da uygun bir biçimde geliştirildi. Elektrikli mobilitenin hudutlarını tekrar tanımlayan IONIQ 6, 0.21cd ile Türkiye’deki elektrikli arabalar ortasında en düşük sürtünme katsayısına sahip modellerden biri.

İki farklı güç ve menzil düzeyi ile satışa sunulan IONIQ 6’nın giriş düzeyi fiyatı 1 milyon 640 bin TL iken, çift motorlu ve daha uzun menzilli versiyon 2 milyon 775 bin TL fiyat etiketine sahip.

1695916237 Hyundai Assan Genel Muduru Murat Berkel Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel

IONIQ 6 ile ilgili olarak görüşlerini lisana getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Günümüzdeki trend, elektrikli arabalar. Hyundai markası olarak bu istikamette çok kıymetli yatırımlar yaparak değişime öncülük ediyoruz. Bugün dünyadaki elektrikli model sayısı 500 adeti geçti ve her yıl artarak devam ediyor. Biz de Hyundai kümesi olarak 2030 yılına kadar 30’dan fazla elektrikli modeli tanıtacağız ve satış hacmimizi de 3.5 milyon adete çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, 10 yıl içinde dünyanın birinci 3 elektrikli araba üreticisinden biri olmak. Türkiye’de de elektrifikasyona geçiş tüm süratiyle devam ediyor ve biz de 3 farklı büsbütün elektrikli modelimizle tüketicilere eşsiz bir mobilite tecrübesi sunuyoruz. Önümüzdeki yıl, eser gamımıza IONIQ 7’yi de ekleyerek hem KONUT pazar hissemizi hem de kesimdeki savımızı artırmayı hedefliyoruz. Satışa sunduğumuz her yeni KONUT modelle birlikte akıllara gelen birinci elektrikli markalardan biri olmak, en büyük arzumuz” dedi.

IONIQ 6, dünya çapında geçerli olan WLTP normlarına nazaran şarj başına 519 km’ye kadar bir menzil sunuyor. Bu özelliğe ek olarak, E-GMP sayesinde de ultra süratli, 400 volt/800 volt çoklu şarj imkanı sunuyor. Hyundai’nin bugüne kadar ürettiği en aerodinamik araba olan IONIQ 6, “Çift Renkli Ortam Aydınlatması”, “Hıza Hassas İç Aydınlatma”, “EV Performans Ayarları” ve “Elektrikli Faal Ses Tasarımı (e-ASD)” üzere özelliklerle de elektrikli mobilite tecrübesini bir üst noktaya taşıyor.

1695842021 2023 Hyundai IONIQ 6 1

Tek kavisli dış tasarım

Hyundai’nin Prophecy KONUT Konsepti’nden ilham alan yeni elektrikli modeli IONIQ 6, marka tasarımcılarının “Duygusal Verimlilik” olarak tanımladığı pak ve kolay çizgiler üzerinde yükselen aerodinamik bir form ile karakterize ediliyor. Markanın üstün tasarım stratejisini IONIQ 5 ile birlikte devam ettiren IONIQ 6, tek bir tarz yaklaşımı yerine farklı ömür stillerini da göz önünde bulundurarak hazırlanmış.

Hyundai, kapsamlı aerodinamik tasarım ve mühendislik sayesinde IONIQ 6’nın elektrikli sürüş menzilini de 519 km düzeyine kadar çıkarabiliyor. Teknolojik aracın 0,21’lik ultra düşük sürtünme katsayısı, markanın eser yelpazesindeki en düşük paha manasına geliyor ve ayrıyeten otomotiv dünyasında da bir kaç modelden biri olarak birinci 10 elektrikli araba ortasına yerleşiyor.

IONIQ 6’nın aerodinamik görünümü, estetik mükemmeli tasarım ayrıntılarıyla şekillendiriliyor. Faal hava kapağı, tekerlek hava perdeleri, entegre art spoyler ve tekerlek boşluğu azaltıcılar üzere çeşitli tasarım öğeleri, modelin aerodinamik performansını kıymetli ölçüde artırarak onu dünya çapındaki en şık araçlardan biri olarak özelleştiriyor. Velhasıl IONIQ 6, hem görsellik hem de pil verimliliği açısından üst seviye bir araba olarak dikkatleri çekmeyi başarıyor. IONIQ 6, dizaynının genelinde marka kimliğini güçlendirmek için akıllı ön aydınlatma sistemi, LED stop lambaları, ön alt sensörler, havalandırma ızgaraları ve orta konsol göstergesi üzere çeşitli yerlerde 700’den fazla Parametrik Piksel ayrıntıya yer veriyor. Sıradışı teknolojik araba, premium hissiyatı güçlendiren 8 farklı gövde rengiyle satışa sunuluyor. IONIQ 6, 4855 mm uzunluk, 1880 mm genişlik ve 1495 mm yükseklik ile eşsiz oranlara sahip.

DİKKAT!
Çinli Markalar İsrail'deki Elektrikli Araç Satışlarında Birinci Sıralarda

1695842047 2023 Hyundai IONIQ 6 12

Şık ayrıntılara sahip iç mekan

IONIQ 6’nın koza biçimindeki iç kısmı, hem rahat bir oturma alanı sunuyor hem de günlük kullanımda hayatı kolaştıracak bir çok şık ayrıntıya yer veriyor. Üst seviye mobilite tecrübesi ve etraf dostu bir ömür üslubu için de pratik özellikler ve sürdürülebilir materyallerle geliştirilmiş.

Otomobilde 2950 mm’lik uzun bir dingil arası dikkat çekerken tıpkı vakitte Hyundai tasarımcılarının araç içindekileri rahat ettiren optimize edilmiş diz aralığı kullanması da artı puan olarak karşımıza çıkıyor.

Otomobilde daha fazla ferahlık yaratmak için iç, ön ve art kısımları genişleten mühendisler, kullandıkları büsbütün düz bir tabanla de tüm seyahatlerde azamî konfor sunmuş oluyorlar. Bilhassa art tarafta oturanlar, üst seviye genişlik sayesinde ultra rahat bir seyahat tecrübesi yaşayabiliyor.

1695842029 2023 Hyundai IONIQ 6 4

Modelin kullanıcı odaklı iç yeri ise dikkat dağınıklığını azaltmak ve inançlı sürüşü teşvik etmek için merkezi olarak pozisyonlandırılmış ergonomik bir denetim ünitesi ile öne çıkıyor. Dokunmatik ekranlı 12,3 inç gösterge paneli ve tekrar 12,3 inç tam dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, modüler panelle yeni kuşak dijitalleşmeyi vurguluyor. Köprü tipi orta konsol da son derece kullanışlı bir saklama alanı sağlıyor.

Çift renkli ortam aydınlatması, aracın iç yerine genel bir aydınlatma sağlıyor ve kabinin şahsileştirilmiş görünümünü de artırıyor. Kullanıcılar, kendilerini rahat ve konforlu hissetmeleri için Hyundai renk uzmanları tarafından geliştirilen 64 renk ortasından seçim yapabiliyor. Öbür klasik modellere nazaran yaklaşık yüzde 30 daha ince olan rahatlatıcı özellikli konforlu koltuklar da sırf açı değişimiyle bile araç içi konforu yükseltiyor.

1695842028 2023 Hyundai IONIQ 6 3

Ayrıca, “Akıllı İnteraktif LED direksiyon”, “Sanal Gösterge Paneli (Head Up Display)”, “Hafızalı Koltuk (sürücü)”, “Elektrikli Koltuklar(sürücü & yolcu)”, “Koltuk Isıtma Sistemi (Ön ve Arka)”, “Koltuk Soğutma (Ön)” ve “Rahatlama Konumlu Ön Koltuklar” da öne çıkan öteki konfor özelliklerinden.

IONIQ 6’nın etik benzersizlik temasına uygun olarak, günümüzün etraf şuuruna sahip tüketicilerinden ilham alan dizayncılar, ömrünün sonuna gelmiş lastiklerden kaplamaya kadar bir çok malzemeyi geri dönüştürülmüş olarak kullanıyor. Pigment boya ve iç yerdeki kimi yerler dahil olmak üzere büsbütün sürdürülebilir materyaller kullanılmış.

IONIQ 6’nın sürdürülebilirliği destekleyen eko deri koltukları başı çekerken tıpkı aynı vakitte geri dönüştürülmüş pet şişelerden kumaş koltuklar, bio ön panel ve kumaş tavan kaplaması elde edilmiş. Kapılar için de bitkisel yağlardan elde edilen bio boya ve geri dönüştürülmüş atık gereçler kullanılmış. IONIQ 6’nın halılarında ise atık balık ağlarından yararlanılmış.

DİKKAT!
Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

1695842037 2023 Hyundai IONIQ 6 7

Güçlü elektrik sistemi

IONIQ 6, performanstan ödün vermeden kullanıcıların muhtaçlıklarını karşılamak için çeşitli motor ve pil paketleri ile birlikte sunuluyor. Kullanıcılar tüm dünyada olduğu üzere Türkiye’de de iki farklı batarya seçeneği ortasından tercihlerini yapabiliyor.

Tam 519 km üzere uzun bir menzil sunan 77,4 kWh batarya, iki elektrikli motor tertibiyle eşleştiriliyor. Arttan itişli (RWD) yahut dört tekerlekten çekişli (AWD) olarak tercih edilebilen IONIQ 6, 77.4 kWh’lik versiyonda 239 kW (325 PS) güç ve 605 Nm tork üzere kıymetler sergiliyor. Bu güçlü seçenek yalnızca dört tekerlekten çekiş ve 20 inçlik jantlarla kombine ediliyor. Spor arabaları aratmayan IONIQ 6, yalnızca 5,1 saniyede 0’dan 100 km/s’ye çıkabiliyor.

IONIQ 6, 18 inçlik aero jantlarla hareket ederek etkileyici bir performans sergilerken tıpkı vakitte son derece verimli bir güç tüketim oranına sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemine ek olarak, RWD yani geriden itişli single motor seçeneği ise 53 kWh’lik standart bir batarya ile 429 km yol gidebiliyor. Ülkü bir performans pahası sunan bu versiyonun gücü 111 kW (150 PS), güç tüketimi ise 100 km’de 13,9 kWh (WLTP birleşik). Bu tüketim, IONIQ 6’yı otomotiv dalındaki en tasarruflu elektrikli araçlardan biri yapıyor.

1695842046 2023 Hyundai IONIQ 6 11

Ultra süratli 800 volt şarj ve Araç Güç Kaynağı (V2L)

IONIQ 6’nın E-GMP mimarisi, standart olarak 400 ve 800 volt şarj altyapılarını destekleyebiliyor. Araba, ek bileşenlere yahut adaptörlere rastgele bir muhtaçlık duymadan 400 voltluk şarjı da kullanabiliyor. IONIQ 6, ultra süratli 350 kW’lık bir şarj aygıtıyla sadece 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor ve 15 dakikalık şarj ile 351 km’lik bir menzile ulaşabiliyor. IONIQ 6 kullanıcıları, aracın dahili pilini kullanarak elektrikli bisiklet, scooter yahut kamp ekipmanı üzere rastgele bir elektrikli aygıtı şarj edebiliyor yahut anlık olarak dilediği vakit çalıştırabiliyor.

1695842024 2023 Hyundai IONIQ 6 2

Güvenlik ve konfor

IONIQ 6, markanın “Gelişmiş Şoför Yardım Sistemleri” olan “Hyundai Smart Sense” teknolojisinin bir sonraki düzeyi ile donatılmış. Bu üst seviye donanımlar sayesinde seyir halindeyken güvenlik ve rahatlık sağlıyor.

IONIQ 6’da, Park Sensörü (Ön/Arka/Yan), Kör Nokta Görüntüleme Asistanı (BVM), Etraf Görüş Kamera Sistemi (SVM), Art Park Çarpışma Tedbire Asistanı (PCA); Art, İnançlı Çıkış İkaz Sistemi (SEW), Dur ve Kalk Özellikli Akıllı Sürat Sabitleme Denetimi (SCC w/S&G), Şerite Kalma Asistanı (LKA), Şerit Takip Aisstanı (LFA), Uzun Far Asistanı (HBA), Akıllı Sürat Limitleme & Tabela Okuma Asistanı (ISLA), Ön Çarpışma Tedbire Asistanı 2.0 (FCA 2.0), Kör Nokta Çarpışma Tedbire Asistanı (BCA), Art Çapraz Çarpışma Uyarısı ve Asistanı (RCCA-W&A), Akıllı Park Yardım Asistanı 2.0 (RSPA 2.0), Araç İçi Acil Davet Sistemi (E-Call) üzere güvenlik donanımları ve sürüş yardım sistemlerini standart olarak sunuluyor. Hyundai IONIQ 6, tüm bu gelişmiş güvenlik özelliklerinin katkısıyla, Euro N-Cap’ten 5 yıldız alarak güvenlik alanındaki iddasını ispatlamış durumda.

IONIQ 6’nın şahsileştirilmiş sürüş tecrübesi, direksiyon yansılarını (spor, normal), güç çıkışını (maksimum, olağan, minimum), gaz pedalı hassasiyetini (yüksek, olağan, düşük) ve çekiş sistemini (AWD, AUTO AWD, 2WD) sürüş modlarına nazaran adapte ediyor.

DİKKAT!
Söke Ticaret Borsası, TOGG'u teslim aldı

1695842022 2023 Hyundai IONIQ 6 1

Hyundai’nin elektrikli modellere özel markası: IONIQ

Hyundai Motor Company, 2020’de bataryalı elektrikli araçları (BEV) için özel bir marka kurmuş ve ismini da IONIQ olarak belirlemişti. IONIQ ismi, aslında 2016 yılında piyasaya sunulan hibrit, plug-in hibrit ve büsbütün elektrikli bir modelle karşımıza çıkmıştı. Hyundai, elektrikli mobilite çağında önder olarak yeni bir sayfa açtı ve IONIQ eser kümesi için büsbütün markalaşmış oldu. Markanın “İnsanlık için İlerleme” vizyonu doğrultusunda hareket eden IONIQ, çeşitli hayat biçimlerine özel tahlilleriyle dikkat çekecek.

IONIQ 5 ile başlayan bu yeni çağ, 2023 yılında IONIQ 6 ile devam ederken 2024 yılında da markanın yeni bir SUV modeli olan IONIQ 7 araba severlerle bir ortaya gelecek. IONIQ markasının yaratılması, süratle büyüyen pazar talebini karşılamaya yönelik çok değerli bir atılım olarak nitelendiriliyor ve birebir vakitte Hyundai’nin global MESKEN pazarına da liderlik etme planını gözler önüne seriyor.

1695842031 2023 Hyundai IONIQ 6 5

E-GMP platform

IONIQ 6, Hyundai Motor Kümesi’nin Electric-Global Modüler Platformunu (E-GMP) temel alan ikinci Hyundai modeli. E-GMP, markanın yeni jenerasyon BEV serisi için temel bir teknoloji olarak hizmet ediyor ve tüm modellerde de kullanılması için ziyadesiyle esnek bir platform olarak dikkat çekiyor.

BEV’ler için özel olarak tasarlanan E-GMP, içten yanmalı motorlar için geliştirilen platformlara kıyasla çeşitli avantajlar sağlıyor.

1695842025 2023 Hyundai IONIQ 6 2

Platformun öne çıkan yararları ortasında; artırılmış geliştirme esnekliği, güçlü sürüş performansı, artırılmış sürüş menzili, güçlendirilmiş güvenlik özellikleri, oturma durumu ve yüksek hacimli bagaj kapasiteleri bulunuyor. E-GMP’yi, sedanlar, SUV’ler ve CUV’ler dahil olmak üzere birden fazla araç kullanabiliyor ve birebir vakitte modelin geliştirilmesine de müsaade vererek modülerleştirme ve standardizasyon yoluyla karmaşıklığı azaltıyor.

E-GMP, yüksek süratte güzelleştirilmiş viraj performansı ve sürüş stabilitesi de sunuyor. Böylelikle, ön ve art kısım ortasındaki optimum yük dağılımı ve alçak pozisyonlandırılmış pil sayesinde muazzam bir yol tutuş elde ediliyor. Tipik olarak; orta ve büyük boyutlu araç segmentleri için kullanılan beş irtibatlı art süspansiyon sistemi sayesinde de sürüş konforu ve yol tutuş istikrarını artırılıyor.

Platform, ultra yüksek dirençli çelikten yapılmış bir pil takviye yapısı aracılığıyla pil güvenliğini sağlıyor. Preslenmiş çelik bileşenler, ek sağlamlık için bu yapıyı çevreliyor. Gövdenin ve şasinin güç emici kısımları, mümkün bir çarpışma esnasında enerjiyi tesirli bir biçimde sönümleyerek hasarları en aza indirmeyi amaçlıyor.

1695842043 2023 Hyundai IONIQ 6 10

V2L araç güç kaynağı ve şarj

IONIQ 6’nın etkileyici menziline ek olarak, kamp yahut rastgele bir açık hava cümbüşü üzere etkinlikler esnasında kullanılabilecek elektrik ihtiyaçları için ülkü bir güç aktarma sistemi bulunuyor. V2L ismi verilen araç güç kaynağı, arabası devasa bir powerbank üzere çalıştırmış oluyor. Mevcut bir aksesuar adaptörü kullanılarak aktifleştirilen bu sistem ile araç 220V kent elektriğini anında sağlamış oluyor. V2L fonksiyonu, 3,6 kW’a kadar güç sağlayabiliyor ve tıpkı vakitte bir öbür MESKEN aracı da şarj edebiliyor.

1695842042 2023 Hyundai IONIQ 6 9

1695842021 2023 Hyundai IONIQ 6 1

1695842025 2023 Hyundai IONIQ 6 2

1695842037 2023 Hyundai IONIQ 6 7

1695842047 2023 Hyundai IONIQ 6 12

1695842031 2023 Hyundai IONIQ 6 5

1695842029 2023 Hyundai IONIQ 6 4

1695842028 2023 Hyundai IONIQ 6 3

1695842024 2023 Hyundai IONIQ 6 2

1695842022 2023 Hyundai IONIQ 6 1

1695842032 2023 Hyundai IONIQ 6 6

1695842043 2023 Hyundai IONIQ 6 10

1695842040 2023 Hyundai IONIQ 6 8

1695842046 2023 Hyundai IONIQ 6 11

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.