DOLAR 32,2850 -0.02%
EURO 35,1270 -0.03%
ALTIN 2.466,860,04
BITCOIN 2107239-1,00%
İstanbul
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emre Öztürk’ten Tüketicilere ‘Sıfır Araç’ Alırken Dikkatli Olun Uyarısı

Emre Öztürk’ten Tüketicilere ‘Sıfır Araç’ Alırken Dikkatli Olun Uyarısı

Emre Öztürk'ten Tüketicilere 'Sıfır Araç' Alırken Dikkatli Olun Uyarısı

ABONE OL
Ekim 4, 2023 23:55
Emre Öztürk’ten Tüketicilere ‘Sıfır Araç’ Alırken Dikkatli Olun Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketiciler için ‘sıfır’ sözü, ekseriyetle yepisyeni ve kusursuz manasına gelir. Lakin Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Müdürü Emre Öztürk, otomotiv dalında bu algının büsbütün aldatıcı olabileceğini açıklıyor. ‘Sıfır’ diye etiketlenmiş bir aracın, aslında ‘sıfır’ olmadığına dair şaşırtan gerçeklerle karşımıza çıkıyor.

“Sıfır araç alırken duyduğunuz heyecan, çekiciyle taşınırken yolda bir kazaya karışmış yahut doluya yakalanmış bir aracı teslim alınca hayal kırıklığına dönüşebilir,” diye konuşuyor Emre Öztürk.

Öztürk, bir arabanın fabrikadan bayiye ya da stok alanına taşınırken, apansız ‘ikinci el’ bir araç olabileceğini söylüyor. Biliyorsunuz araçlar artık yavaş yavaş stoklandıkları yerlerden çıkmaya başladı. “Birçok insan, araç bayiye varana kadar ya da stokta beklerken başına ne geldiğini düşünmez. Lakin bu süreç, aracın maruz kaldığı riskleri artırır.”

Peki, bu cins risklerle nasıl başa çıkılır? Emre Öztürk, tüketicilere kesin ve net bir teklifte bulunuyor: “Bu araçlar çoklukla sigorta kapsamında olmadığı için, Kurumsal bir oto ekspertiz hizmeti almak muhakkak gereklidir.” Öztürk, artık büyük bir yatırım aracı olan araba alımında, profesyonel bir ekspertizin, tüketicinin cebini ve moralini koruyacağını belirtiyor.

Bu bahiste bilhassa bayilerine de daima eğitimler ve karşılaşabilecekleri mümkün problemlerle ilgili eğitim de verdiklerini belirtiyor. Lakin, sıfır araçların sadece taşınırken ve stoklandıkları alanlarda değil, bayilerdeyken de risk altında olabileceğini ekliyor.

“Bayilerde, araçlara ekstra aksesuarlar takılırken, test sürüşü yapılırken yahut park alanında öbür bir araç tarafından çizilirken de hasarlar alabilirler,” diye devam ediyor. “Bu cins durumlar, aracın gerçek piyasa kıymetini olumsuz tesirler ve sonuçta sıfır aracınızın ‘sıfır’ olmaktan çıkmasına neden olabilir.”

DİKKAT!
2023’ün ilk 6 ayında en çok satılan otomotiv markaları belli oldu

Experix Oto Ekspertiz Genel Müdürü Emre Öztürk; Bu mevzuda tüketicilere son bir tavsiye daha veriyor: “Eğer sıfır bir araç almayı düşünüyorsanız, öncelikle arabanın tam bir geçmişini yani PDI raporunu araştırın. Örneğin, bayiden aldığınız aracın fabrikadan itibaren tüm seyahatini sorgulayın. Bu, sıfır bir araç için fazla üzere görünebilir lakin unutmayın, sıfır aracınızın hakikaten ‘sıfır’ olup olmadığını anlamanın en düzgün yolu budur.”

Kaynak: Haberler.com / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.