DOLAR 32,4538 -0.1%
EURO 34,8616 0.07%
ALTIN 2.423,470,05
BITCOIN 1882814-4,39%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hyundai, Red Dot Tasarım Ödülleri’nden 3 farklı ödül kazandı
891 okunma

Hyundai, Red Dot Tasarım Ödülleri’nden 3 farklı ödül kazandı

Hyundai Motor Company, beğenilen N Vision 74 konsepti, yeni nesil 'Seon' entegre bilgi-eğlence tasarım sistemi ve Hyundai Sans UI yazı tipiyle üç prestijli Red Dot Ödülünü kazanarak global tasarım iddiasını kanıtladı.

ABONE OL
Ağustos 19, 2023 11:21
Hyundai, Red Dot Tasarım Ödülleri’nden 3 farklı ödül kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hyundai, Red Dot Tasarım Ödülleri’nden 3 farklı ödül kazandı – Hyundai Motor Company, N Vision 74 konsepti, yeni jenerasyon Seon entegre bilgi-eğlence tasarım sistemi ve Hyundai Baht UI yazı tipiyle üç itibarlı Red Dot Mükafatını birden kazandı.

N Vision 74 konsept model, Red Dot Mobilite ve Nakliyecilik kategorisinde ilgi alımlı dizaynıyla ödül aldı. Yüksek performanslı hidrojen elektrikli hibrit araç, markanın geçmişini, bugününü ve geleceğini temsil ediyor.

Bir konsept arabadan daha fazlası olan N Vision 74, motor sporlarından ilham alan teknolojileri seri üretim modellere uygulamadan evvel araştırma, geliştirme ve test kademesinde kullanılıyor. N Vision 74, Hyundai’nin 1974’te sunduğu Pony Coupe konseptinin dizaynından ilham alarak geliştirilirken tıpkı vakitte gelecekte üretilecek sportif modellere de taban yaratmış oluyor.

1692366646 hyundai red dot design 2023 bilgi eglence ekrani

Hyundai ayrıyeten, kontaklı araç navigasyon ve bilgi-eğlence sistemi (ccNC) ve dijital yazı tipiyle de ödül alarak Red Dot 2023’e damgasını vurdu.

Arayüz ve Kullanıcı Tecrübesi Tasarımı kategorisinde bedellendirilen bilgi-eğlence sistemi, Hyundai’nin büsbütün yeni bir tasarım sistemi olarak öne çıkıyor. Tabiatta var olan yatay çizgilerin küçük grafik bileşenlerle birleşmesini simgeleyen bu ekran, sade ve düz grafik tarzını kullanıyor.

Bu grafik teması, ekranlar ortasındaki tutarlılık da dahil olmak üzere aracın iç ve dış dizaynlarıyla harika ahenk sağlayacak halde tasarlanıyor. Şoförlerin sürüş sırasında kullanımını kolaylaştırmak için daha net bir halde dizayn edilen bu ekran, hem görünürlük hem de erişilebilirlik açısından sanayi önderleri tarafından mükafatla taçlandırıldı ve araç içerisindeki varlıklı estetiğin değerini bir sefer daha gözler önüne sermiş oldu.

DİKKAT!
Toyota Türkiye'de üretime ara veriyor

1692366647 Hyundai red dot design 2023 font

Tipografi kategorisinde de ödül alan Hyundai, küresel yazı tipi Baht UI ile de dizaynda dikkat çekmeye devam ediyor. Hyundai’nin yeni kuşak mobilite kullanıcı tecrübesi için geliştirdiği bu dijital yazı tipi, hem estetik hem de okunabilirlik açısından marka kimliğine değerli biçimde katkıda bulunuyor. Hyundai Talih UI, Hyundai’nin küresel marka yazı karakteri Hyundai Talih’in biçimlendirici tasarım özellikleri baz alınarak geliştirilirken ayrıyeten sürüş esnasında optimum okunabilirlik amaçlıyor.

Almanya’daki ünlü Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından düzenlenen Red Dot Tasarım Mükafatları, dünyanın en büyük tasarım müsabakalarından biri. Mükafatlar, tasarım alanındaki çeşitliliği daha uygun pahalandırmak ve taçlandırmak için “Ürün Tasarımı”, “Marka ve Bağlantı Tasarımı” ve “Tasarım Konsepti” olmak üzere üç farklı disipline ayrılıyor.

Kaynak: Carmedya.com / Teknoloji

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.