DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençlerin Araba Tercihleri: Lüks, Sürat ve Teknoloji Ön Planda
523 okunma

Gençlerin Araba Tercihleri: Lüks, Sürat ve Teknoloji Ön Planda

Peki gençler araç tercihinde neleri ön plana çıkarıyor ve bir araçtan beklentileri neler? genclerin otomobil tercihleri luks hiz

ABONE OL
Eylül 13, 2023 22:18
Gençlerin Araba Tercihleri: Lüks, Sürat ve Teknoloji Ön Planda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençler En Çok Hangi Aracı Tercih Ediyor?

Ülkemizde araç sahipliği yıldan yıla artarken genç nüfusun bu artışta değerli bir tartısı var.

Resmi datalara nazaran içerisinde bulunduğumuz yılın birinci dört aylık sürecinde trafiğe kayıtlı araç sayısı 15 milyona dayanmış durumda. Bir evvelki yıla nazaran artış oranı ise yüzde 80’ler civarında.18 yaşını doldurmuş gençlerin trafiğe çıkması ile birlikte kesime de hareket gelmiş durumda.

Peki gençler araç tercihinde neleri ön plana çıkarıyor ve bir araçtan beklentileri neler?

genclerin otomobil tercihleri luks hiz ve 16323287 1340 m

Lüks ve ekonomik mi istersiniz?

Gençler araç tercih ederken ekonomik olmasını öncelemekteler lakin aracın kaliteli olup olmadığı konusunda kaliteden yana tercih ortaya koymaktalar.

“Orta sınıf ve ekonomik bir araç mı; tam ekonomik olmamakla birlikte lüks bir segment mi?” sorusuna gençler “Lüks segment” karşılığını veriyor. Her 10 gençten 9’u BMW ve Mercedes marka yüklü aracı tercih edeceklerini belirtiyor.

4X4 ve yüksek beygir önemli

Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri, gençlerin araç tercihinde sürate da dikkat ettiklerini hatırlatırlarken şunlara dikkati çektiler:

“Genç neslin araç kullanımı Avrupa ülkelerinden daha süratli ilerliyor. Gençler araçta sürat kavramına büyük değer veriyor.Spor araçların tercihinde ana etken sürat.Sürücülerin yaşı ile sürat zıt orantılı. Yaş küçüldükçe sürat tutkusu artarken yaş ilerledikçe sürat tutkusu azalış gösteriyor.

Bu bağlamda güç gösterisi ortaya çıkıyor. 4X4 araçlara gençler ağır talep gösteriyor. Bunun yanında yüksek beygir de belirleyici. Renk kavramında ise beyaz ve siyah yükü sürüyor. Yaş ortalaması en düşük kesimde renk skalası genişleyerek kırmızı, mavi, sarı, turuncu üzere marjinal tonlara kayarken yaş aralığı yükseldikçe mat renklere yönelim daha çok.”

genclerin otomobil tercihleri luks hiz ve 16323287 7826 m

Otomatik vites ve sunroof tercihi

Genç kızlar ile genç erkekler ortasında da tercih şekillenirken ayrışma göze çarpıyor. 18-25 yaş aralığı genç kızlar renkli araçlara ilgi duyarken tıpkı yaş kümesinin erkekleri ise sürat tutkunu bir profil çiziyor.

Okumalısın!  Nissan'dan yeni elektrikli canavar: Hyper Urban Crossover

Ülkemizde araç sahipliğinde yaş dağılımına bakıldığında gençler ana katmanı oluşturuyor. 30 ila 45 yaş ortası genç şoförler sedan araçlara meylederken 20-30 yaş bandı gençler ise hatchbackten yana hal alıyor.

Araç donanım düzeyinin gençlerin ilgisin çektiğini kaydeden Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri, “Gençler birebir vakitte teknolojiyi yakından takip etmekteler. Donanım düzeyinde üst paketlere gençlerin ilgisi ağır. Sun roof, otomatik vites, modifikasyon ve SUV önceliği dikkat çekiyor. Arazi araçları ise tanınan pozisyonda.” değerlendirmesinde bulundular

Kaynak: Haberler.com / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.