DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bakan Bolat açıkladı!
421 okunma

Araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bakan Bolat açıkladı!

Araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bakan Bolat açıkladı!

ABONE OL
Ekim 5, 2023 21:01
Araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bakan Bolat açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Sorusu, bir müddettir artmakta olan araç fiyatları nedeniyle vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katıldı.

ikinci el ve sıfır araç satışlarıyla ilgili konuşan Bakan Bolat, araba almayı düşünenleri sevindirecek bir açıklamada bulundu. Pekala, Araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Bakan Bolat açıkladı! Yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarında düşüş olacak mı?

ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Otomotiv kesimindeki o büyük çalkantılı süreci birkaç ayda bakanlık olarak büyük ölçüde sona erdirdiklerini belirten Bolat, “İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı.

Olması gereken bu, herkes kazansın lakin adil ve rekabetçi kaideler oluşturmak da bizim misyonumuz. Öteki bölümlerde de gibisi uygulamalar karşı tıpkı çabayı sarf ediyoruz.” dedi.

“SIFIR ARAÇLARDA YÜZDE 20’LİK DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ”

Bolat kelamlarını şöyle sürdürdü: “Bayiler artık stoklardaki otomobilleri ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına nazaran yüzde 10 ila 20 ortasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız.

Bu piyasaların düzelmesi için rasyonel ve istikrarlı bir formda işlemesi için çok düzgün. Rekabetçiliği tekrar kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek.

arac fiyatlari dusecek mi yukselecek mi bakan 16400309 507 m

“ADİL BİR PİYASA NİZAMI OLUŞTURACAĞIZ”

Bakanlık olarak bu ay içerisinde bin 500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımızı Türkiye’de mevcut kontrol yapan takımlarımızın yanına ek ederek piyasa kontrollerini sıklaştıracağız ve piyasalar olağana dönene kadar da çok sıkı bir biçimde halkımızın ziyan görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa nizamı oluşturacağız”

Okumalısın!  Markaların kampanyaları fiyatlara nasıl yansıyacak?

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.