DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye pazarına giriş yapıyor
936 okunma

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye pazarına giriş yapıyor

2022'de en çok satılan elektrikli araç markası olan BYD, Türkiye pazarında güçlü bir giriş yapmayı hedefliyor. BYD Türkiye'nin Genel Müdürlüğüne İsmail Ergun getirildi.

ABONE OL
Ağustos 17, 2023 10:42
Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye pazarına giriş yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticilerinden BYD (Build Your Dreams), Türk tüketicisiyle buluşmak için gün sayıyor.

ALJ Türkiye distribütörlüğünde pazara giriş yapacak olan BYD, bu yılın son çeyreğinde elektrikli modellerini satışa sunmaya başlayacak.

2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası unvanına sahip olan BYD, 2023’ün birinci yarısında da bu muvaffakiyetini sürdürerek isminden kelam ettirmeye devam etti. 5 milyonuncu yeni güç aracını (NEV) geçtiğimiz günlerde banttan indiren BYD, dünyada bu adede birinci ulaşan üretici olarak değerli bir kilometre taşına daha imza atmayı başardı. Geniş elektrikli eser gamı, premium tasarımı ve batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Ismail Ergun 2BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun

BYD Türkiye’nin Genel Müdürü İsmail Ergun oldu

BYD Türkiye yapılanmasının başına ise, otomotiv dünyasının tecrübeli ismi İsmail Ergun getirildi. İsmail Ergun, BYD’nin Türkiye pazarında başkan elektrikli araç markası olma maksadıyla tüm operasyonlardan sorumlu Genel Müdür olarak vazife alacak. Toyota Türkiye‘de Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi İdaresi üzere birçok alanda 30 yıldan fazla üst seviye yöneticilik deneyimine sahip olan İsmail Ergun, son olarak Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Chief Operations Officer (COO) vazifesini sürdürmekteydi.

Okumalısın!  2023 Ulusal Yarışma Takvimi Yayınlandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.