DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 1965444-3,51%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:59

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Elon Musk açıklaması
534 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Elon Musk açıklaması

Elon Musk'la Türkevi'nde yaptığı görüşmenin ayrıntılarına ait konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Musk ile gerek Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma hususlarını görüştük.

ABONE OL
Ekim 4, 2023 23:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Elon Musk açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk‘la Türkevi’nde yaptığı görüşmenin ayrıntılarına ait konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Musk ile gerek Tesla’nın Türkiye’de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma hususlarını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir Teknofest’e davet ettim. İzmir Teknofest’e de büyük ihtimalle gelecek.” tabirlerini kullandı.

cumhurbaskani erdogan dan elon musk aciklamasi 16356025 4457 m

ERDOĞAN, MUSK’LA GÖRÜŞMESİNİN AYRINTILARINI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Elon Musk‘la yaptığı görüşmenin ayrıntılarına ait konuştu. Tesla’nın Türkiye’de gerçekleştireceği yatırıma ait çalışma yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “New York’ta çok kıymetli görüşmeler yaptınız.

En dikkat çeken görüşmelerden biri de Elon Musk ile yaptığınız görüşmeydi. Tesla’nın Türkiye’de bir fabrika kurması konuşulmuş aranızda. Bu mevzuda somut bir takvim var mı? İkincisi bir uydu projesi de gündeme gelmiş görüşmenizde. Bu mevzuda bir somut gelişme var mı? Bir de küçük çocuğuyla geldi. Onu nasıl karşıladınız?” sorusunu yanıtladı.

“TESLA YATIRIMI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILACAK”

Erdoğan, şunları söyledi: “Musk ile gerek Tesla’nın Türkiye’de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma hususlarını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar.

Ben kendisini İzmir Teknofest’e davet ettim. İzmir Teknofest’e de büyük ihtimalle gelecek. Yanında genel müdürü de vardı ona da talimatı verdi ve bilhassa de Efes’e vurgu yaptı. “Ben İzmir’in methini duydum ve İzmir Teknofest’e katılmaya çalışacağım.” dedi. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar.

DİKKAT!
Çinli Otomobil Devi Hozon Neta, Türkiye'deki İlk Adımlarını Attı

İnşallah İzmir’e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir Teknofest’i olur.

cumhurbaskani erdogan dan elon musk aciklamasi 16356025 9804 m

“TÜRKİYE’NİN İHA VE SİHA’LARINI BAŞARILI BULDUĞUNU SÖYLEDİ”

Türkiye’nin İHA ve SİHA’larını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu anlattı. Ülkemizin son yıllarda teknoloji alanında elde ettiği muvaffakiyetlerin farkında ve şuurunda. Bu da yatırımlarını Türkiye’ye taşıması için itici güç olacaktır. Yalnızca Musk değil, bu bahislerdeki başarılarımızı artık bütün dünya takdir ediyor.

Akıncımız, Kaanımız, Kızılelmamız, ATAK’tan Hürküş’a varıncaya kadar her adım çok yakından izleniyor ve ses getiriyor. Yalnızca savunma sanayi bölümünde olanlar değil, ülkelerin halklarına varıncaya kadar attığımız adımların ne kadar ilgiyle izlendiğini görmek bizi şad ediyor.

Azerbaycan’da gerçekleştirilen Teknofest’te yerli ve ulusal teknolojilerimizin ne kadar bilindiğini ve milletimizi gururlandırdığına şahit olduk.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.