DOLAR 32,4519 0.21%
EURO 34,6536 0.16%
ALTIN 2.383,040,14
BITCOIN 1847697-7,80%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BYD elektrikli modelleriyle Türkiye’ye giriş yaptı
694 okunma

BYD elektrikli modelleriyle Türkiye’ye giriş yaptı

Elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams), geniş eser gamı ve ALJ Türkiye distribütörlüğünde Türk otomotiv pazarındaki yerini aldı.

ABONE OL
Ekim 4, 2023 23:55
BYD elektrikli modelleriyle Türkiye’ye giriş yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams), geniş eser gamı ve ALJ Türkiye distribütörlüğünde Türk otomotiv pazarındaki yerini aldı.

2003 yılından başlayarak bugüne kadar gerçekleştirdiği 5 milyonun üzerinde satış adediyle elektrikli araç segmentinde başkan pozisyonda bulunan BYD, yüksek menzil, performans ve güvenliği bir ortada sunan Blade Batarya teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Kasım ayından itibaren C segmentindeki SUV modeli BYD ATTO 3 ile satışlarına başlayacak olan BYD Türkiye, 2024 yılının birinci çeyreğinde de tasarım ödüllü BYD SEAL ve BYD HAN modellerini Türk kullanıcısıyla buluşturacak. Bununla birlikte BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN üzere markanın öteki modellerinin de gelecek yıl sunulması planlanıyor.

BYD’nin Türkiye otomotiv bölümüne girişi hasebiyle düzenlenen toplantıda konuşma yapan ALJ Türkiye Lideri ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ALJ Türkiye olarak bir önder markayı daha Türkiye’ye kazandırmaktan memnun olduklarını belirterek “25 yıldır Türkiye otomotiv dalına kıymetli yatırımlar yapan ALJ Türkiye, BYD distribütörlüğü ile yeni bir yatırım daha gerçekleştirdi.

Genç ve dinamik bir yapıya sahip Türk halkı teknolojik yeniliklere her dalda olduğu üzere otomotiv kesiminde de çok açık. Bu bağlamda; dünyanın başkan elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD’nin son teknolojiye sahip elektrikli modellerini Türkiye pazarına birinci sefer sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Otomotiv kesimindeki tecrübelerimiz ve prestijimiz, BYD markasının da Türkiye pazarında kıymetli bir pozisyona sahip olmasına büyük katkı sağlayacak. BYD’nin geniş eser gamıyla farklı müşteri kitlesine hitap eden elektrikli modellerinin, Türkiye’deki araba kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz” dedi.

BYD Tang 1

“BYD markası kısa vakitte küresel bir şirket oldu”

Türkiye lansmanı için Türkiye’ye gelen BYD Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Brian Yang da, çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD’nin, kısa sayılabilecek bir vakitte değerli atılımlar yaparak küresel bir marka haline geldiğini belirterek, “1995 yılında batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda 600 binden fazla çalışanı ile 70’in üzerinde ülkede elektrikli arabaları tüketicilerle buluşturuyor.

Bugüne kadar otomotiv eserleri ile birlikte, raylı taşıma sistemleri, konut kullanımı için aküler, elektrikli otobüsler ve başka endüstriyel tahlilleri de sunuyor. Dünyayı 1 santigrat derece soğutma maksadıyla yola çıkan marka, son devirde yaptığı ataklarla elektrikli araç bölümünde 2022 yılında 1 milyon 860 milyon adet satarak küresel pazar başkanı olarak öne çıktı.

2023’ün birinci 8 ayında gerçekleşen 1 milyon 780 bin adetlik satışı ile liderliğini koruyor. Bu sayılara ulaşmamıza katkı sağlayan birinci küresel modelimiz BYD ATTO 3 ise yalnızca 18 ayda 500 bin adet üretildi ve birçok önde gelen Avrupa pazarında en çok tercih edilen modellerden biri haline geldi” dedi.

“Üstün teknoloji ve premium kalite”

BYD Han 2

“Tüm modellerinde en uzun batarya garantisi sunan tek marka”

BYD Türkiye orta ve uzun vadeli yapılanmasının tüm süratiyle sürdüğünü, bu yıl için başta büyük kentlerde olmak üzere bayi yapılanmasını da ağır bir formda başlatarak 2024 yılında 20’nin üzerinde bayi adedine ulaşmayı planladıklarını kelamlarına ekleyen Ergun şunları söyledi; “BYD Türkiye olarak operasyonlarımızı çok taraflı olarak kıymetlendiriyoruz. 2024 yılında bayi ağımızı Türkiye pazarının yüzde 82’sini kapsayacak halde yapılandıracağız.

DİKKAT!
Çinli elektrikli araba üreticisi BYD, Türkiye'ye giriş yapıyor

Kasım ayında satışların başlamasıyla birlikte ‘ BYD Dijital Bayi’ sistemini de devreye alacağız. Bu sayede 81 vilayetimizdeki müşterilerimize ulaşacağız. BYD modellerini tercih edenler ‘BYD Dijital Bayi’ üzerinden satın alma sürecini başlatmış olacaklar. Müşterilerimize en kaliteli ve eksiksiz hizmeti sunmak ismine her gereksinime karşılık verecek yatırımlar gerçekleştiriyoruz.

Bütün bayilerimizde markadan bağımsız olarak elektrikli araçlar hakkında en temel ve çok istikametli bilgileri müşterilere sunacak olan bir ‘Elektrikli Araç Danışmanı’ olacak. Bu kapsamda tüm bayilerimiz elektrikli arabalar hakkındaki bütün soru işaretlerini ortadan kaldıracak biçimde yapılanıyor.

BYD, tüm modellerinde 8 yıl/200.000 km garanti sunan tek marka olarak öne çıkacak. Ayrıyeten BYD modelleri için, satış, servis ve yedek kesim üzere 360 derece hizmetleri en kusursuz halde birinci günden itibaren sunacağız.”

BYD ATTO 3 1

“Yüzde 10 ÖTV dilimine giren ATTO 3 ile satışlar başlıyor”

Ergun, BYD Türkiye’nin yıl sonu ve önümüzdeki yıl planlamasından kelam ederek, “İlk etapta yüzde 10 ÖTV dilimine giren en argümanlı C SUV modelimiz BYD ATTO 3 ile pazara güçlü bir giriş yapıyoruz.

BYD Türkiye müşteri tecrübesini tasarlarken hem fizikî hem de dijital bir tecrübe elde etmeye odaklandık. Lansmanla birlikte BYD ATTO 3 için online olarak talepleri almaya başlayacağız ve hem fizikî hem de dijital kanallarımızı müşterilerin hayatını kolaylaştıracak biçimde kullanacağız.

2024 yılında eser gamına katılacak yeni modeller ile hiç durmadan yelpazemizi genişleteceğiz. Farklı segmentlerde sunacağımız modellerle her türlü beklentiye karşılık vermek, birinci derecede değerli bahsimiz olacak” dedi.

“Türk kullanıcısı BYD farkını görecek”

Ergun, BYD modellerinin avantajından kelam ederek, “2022’de içten yanmalı motor üretimini büsbütün durduran BYD, kendi aktarma organları sistemlerini, bataryalarını, otomotiv yarı iletkenlerini, elektrik motorlarını ve motor denetim sistemlerini geliştiren tek elektrikli araç üreticisi olarak öne çıkıyor.

Türk kullanıcısı da bu lansmanla birlikte BYD’nin farkını görmeye başlayacak. Teknoloji ve inovasyon odaklı bir üretici olarak BYD, daldaki en yenilikçi teknolojileri sunuyor.

Kullanıcıları şaşırtacak çok sayıda donanımsal özelliklerin yanında klâsik anahtarın yerini alan ‘NFC Card’ ve dönebilir 15.6 inç multimedya ekranı dikkat çekiyor. Ayrıyeten BYD, Blade Batarya ve e-Platform 3.0 üzere en son teknolojileri de kullanıcılarla buluşturuyor. Bu sayede markamız elektrikli araçlarda güvenlik, uzun menzil, verimlilik, performans, akıllı teknolojiler ve tasarım manasında öncü rol üstleniyor” dedi.

BYD üç modelle Türkiye’ye giriş yapıyor

BYD, başlangıçta üç modeliyle Türkiye pazarında yerini alacak. BYD öncelikli olarak Kasım ayından itibaren BYD ATTO 3 modelini Türkiye’de teslim etmeye başlayacak. Bununla birlikte BYD HAN ve BYD SEAL modelleri ise 2024’ün birinci çeyreğinde Türkiye’de olacak. 2024’te yılı içerisinde ise farklı BYD modelleri de showroom’lardaki yerini alacak.

DİKKAT!
Türkiye'de Elektrikli Otomobil Satışlarında Togg T10X Sürpriz Bir Başarı Elde Ediyor!

BYD ATTO 3 2

Sportif Aile SUV’u: BYD ATTO3

Markanın yeni e-platform 3.0 ve Blade Batarya teknolojisiyle donatılan BYD ATTO 3, tasarımı, materyal kalitesi ve verimli güç ünitesiyle öne çıkıyor. Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alan BYD ATTO 3, 150 kW gücü ve 310 Nm tork bedeliyle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 7.3 saniyede tamamlıyor ve WLTP ölçümlerine nazaran karma kullanımda 420 km, kent içinde ise 565 km menzil sunuyor. BYD ATTO 3, yüksek verimliliğiyle birlikte 15.6 kWh/100 km güç tüketimiyle de dikkat çekiyor. Model, 150 kW DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e sadece 29 dakikada şarj edilebiliyor.

BYD ATTO 3 4

Geniş eser yelpazesi Türk kullanıcısıyla buluşacak

Elektrikli araçlarda dünya önderi olan BYD, farklı segmentlerde farklı kullanıcıların gereksinimlerine nazaran tasarlanan geniş eser yelpazesini de Türk kullanıcısıyla buluşturacak. BYD HAN ve BYD SEAL modelleri 2024’ün birinci çeyreğinde sunulacak. Bununla birlikte BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN üzere markanın başka modellerinin de gelecek yıl sunulması planlanıyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren BYD’nin SUV modelleri BYD SEAL U ve BYD TANG; markanın sedan modelleri BYD HAN ve BYD SEAL ile birlikte markanın hatchback modeli BYD DOLPHIN’in de Türkiye pazarında sunulması planlanıyor.

BYD HAN, E segmentinde konumlanıyor. BYD HAN, sportif ve aerodinamik tasarımı ultra lüks kabiniyle birleştiriyor. Geniş hayat alanı, akıllı süspansiyonları ve dört çeker sürüşüyle yüksek performans ve yüksek konfor sunan BYD HAN, 380 kW güç ve 700 Nm tork üreten elektrik motorlarına sahip. 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 3.9 saniyede tamamlayan BYD HAN, WLTP ölçümlerine nazaran karma kullanımda 521 kilometre, kent içi kullanımda ise 662km menzil sunuyor.

C segmenti hatchback modeli BYD DOLPHIN ise, 70-150 kW gücünde elektrik motoru seçeneklerine ve 44.9 ile 60.4 kWh batarya seçeneklerine sahip. Yaklaşık 427 km menzil sunan BYD DOLPHIN, 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlayabiliyor. 88 kW şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e 29 dakikada şarj edilebiliyor.

BYD Seal 2

BYD SEAL ve BYD SEAL U

BYD’nin D segmenti temsilcileri BYD SEAL sedan ve BYD SEAL U SUV da önümüzdeki periyotta Türkiye pazarına sunulacak değerli modeller olacak. Sportif dizayna sahip BYD SEAL, 82.5 kWh BYD Blade Batarya ile sunulacak. BYD SEAL ayrıyeten 230 kW geriden itişli (313 HP) ve 390 kW (530 HP) dört çeker sürüşlü versiyonlarla tercih edilebilecek.

BYD SEAL versiyona nazaran 570 km’ye kadar menzil sunacak. BYD SEAL U, 420 km menzil sunan 71.8 kWh ve 500 km menzil sunan 87 kWh BYD Blade Batarya seçeneklerine sahip olacak. BYD SEAL U modelinde 160 kW gücünde bir elektrik motoru yer alıyor. BYD SEAL U, beş kişi için konforlu ve geniş bir iç hacim ile geniş bagaj alanı sunan SUV olarak öne çıkıyor.

DİKKAT!
Türkiye'de Otomobil alacaklar dikkat

BYD DOLPHIN ve BYD SEAL üzere okyanus tasarım temasından ilham alan model, 2024’in birinci yarısında Avrupa’da satışa sunulacak.

BYD, birebir vakitte 7 koltuklu BYD TANG modelini de önümüzdeki devirde Türk kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefliyor. Geniş ailelerin tüm muhtaçlıklarını karşılayabilecek halde ömür alanları sunan BYD TANG, konfor ve lüks odaklı kabiniyle dikkat çekiyor.

WLTP ölçümlerine nazaran ortalama 400 kilometre menzil sunan BYD TANG, 380 kW gücüyle 0-100 km/s hızlanmasını 4.6 saniyede tamamlıyor. 110 kW DC şarj ile 30 dakikada yüzde 30 kapasiteden yüzde 80 kapasiteye kadar şarj edilebiliyor.

BYD Seal 3

Blade Batarya teknolojisi

BYD, tıpkı vakitte elektrikli araçların en kıymetli ögelerinden biri olan bataryalarda da kesime öncülük ediyor. BYD Blade Batarya teknolojisi, BYD’nin sanayide 28 yıldan daha uzun müddettir sahip olduğu tecrübesi temsil ediyor.

Şirketin kurulmasından bu yana bataryaları kendi bünyesinde tasarlayan ve üreten BYD, mobilite konusundaki tutkusuyla her geçen gün yenilikçi teknolojilere imza atmayı sürdürüyor.

Blade Batarya teknolojisi, her şartta yüksek performans göstermesi, yüksek güvenliği, uzun menzil sunması ve dayanıklılığıyla öne çıkıyor. BYD’nin bataryaları, sahip olduğu yenilikçi özelliklerle birlikte 5000 kere şarj-deşarj olmasının akabinde dahi yüksek verimliliğini ve performansını devam ettiriyor.

Ayrıyeten şarj mühletleri, kullanılan şarj istasyonu suratına nazaran değişmekle birlikte DC şarj ile modele nazaran yüzde 30’dan yüzde 80’e 26-30 dakika üzere kısa müddetlerde gerçekleştirilebiliyor.

BYD Dolphin 1

E-Platform 3.0 ile elektrikli araçlarda yeni standart

BYD modellerinde yer alan en son e-platform 3.0 ise, her kaidede azamî sürüş tecrübesi elde edilmesini sağlıyor. Yeni jenerasyon e-platform 3.0, BYD’nin akıllı, inançlı, performanslı ve verimli elektrikli araçlar üretmesini sağlıyor.

Farklı ölçeklerde farklı segmentlerdeki araçlarda kullanılabilen platform, yeni kuşak elektrikli araçlara öncülük ediyor. Tek şarjda 1000 km’yi aşan menziller sunulabilmesini sağlayan platform, tıpkı vakitte yalnızca 5 dakikalık şarj ile 150 km menzil elde edilebiliyor.

Ayrıyeten yeni elektrikli dört çeker sistemi sayesinde yüksek performanslı BYD modellerinin, 0-100 km/s hızlanmalarını 3.8 saniye gerçekleştirmesini sağlıyor.

BYD Dolphin 3

BYD tüm komponentleri kendi üretiyor

Build Your Dreams’in kısaltması olan BYD, 1995 yılında batarya şirketi olarak kuruldu ve günümüzde bataryalar, elektrikli araçların en değerli bileşeni olarak dikkat çekiyor.

2003 yılında ise BYD araba üretmeye başlayarak yenilikçi yaklaşımını otomotiv dalına taşıdı. BYD teknoloji tabanlı ve inovasyon odaklı bir şirket olarak, batarya, elektrik motoru ve öbür komponentler olmak üzere elektrikli araçlar için tüm bileşenlerini kendisini üretiyor.

Geçtiğimiz yıl 1.86 milyon adet yeni güç aracı satarak, 2021’e nazaran üç katı fazla araç satışı gerçekleştiren BYD, kısa vakitte dünyanın 1 numaralı yeni güç araç üreticisi oldu. Tıpkı vakitte geçtiğimiz günlerde 5 milyon adetlik yeni güç araç satış sayısına ulaşan BYD, bunu dünyada gerçekleştiren birinci üretici unvanını elde etti.

Ismail Ergun 3

BYD Tang 1

BYD Seal 2

BYD Seal 3

BYD Seal 1

BYD Han 2

BYD Han 3

BYD Han 1

BYD Dolphin 1

BYD Dolphin 3

BYD Dolphin 2

BYD ATTO 3 1

BYD ATTO 3 4

BYD ATTO 3 2

BYD ATTO 3 3

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.