DOLAR 32,3856 -0.17%
EURO 34,7845 0.1%
ALTIN 2.435,63-0,11
BITCOIN 2040562-1,19%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BMW Group mobilite vizyonunu IAA Mobility 2023’te tanıttı
714 okunma

BMW Group mobilite vizyonunu IAA Mobility 2023’te tanıttı

BMW Group mobilite vizyonunu IAA Mobility 2023'te tanıttı

ABONE OL
Eylül 10, 2023 22:02
BMW Group mobilite vizyonunu IAA Mobility 2023’te tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Otomotiv‘in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, KÜÇÜK ve BMW Motorrad markalarının üreticisi BMW Group yarının dünyasını şekillendirecek kişisel ulaşım vizyonunu ve en yeni modellerini IAA Mobility 2023’te sergiledi.

BMW Group elektrifikasyon, dijitalizasyon ve döngüsel ekonomi odak alanlarındaki en son gelişmeleri paylaşırken, geleceğin mobilite vizyonuna ışık tutan BMW Vision Neue Klasse’nin yanı sıra BMW, KÜÇÜK ve BMW Motorrad’ın en yeni modellerinin de dünya prömiyerini gerçekleştirdi. BMW Group’un, elektrikli eser gamında yer alan BMW iX1, BMW i4, BMW i5, BMW iX ve BMW i7 ile sahne aldığı fuarda lüks sedan segmentinin birinci zırhlı arabası Yeni BMW i7 Protection, Yeni BMW 5 Serisi’nin plug-in hybrid modeli ve hidrojen yakıt hücreli öncü model BMW iX5 Hydrogen ile yeni jenerasyon KÜÇÜK Cooper ve KÜÇÜK Countryman modelleri dünyaya tanıtıldı.

BMW iX

BMW Group’un merkezinin de yer aldığı Münih’te ikinci defa düzenlenen dünyanın en kıymetli otomotiv buluşmalarından IAA Mobility 2023’ün ana teması “Bağlantılı Mobilite Deneyimi” olarak öne çıkıyor. Max-Joseph-Platz’daki BMW Open Space’te büsbütün elektrikli Yeni KÜÇÜK Cooper, Yeni KÜÇÜK Countryman ve kent içi ulaşımda çığır açması beklenen elektrikli motosiklet Yeni BMW CE 02 eParkourer da gösteriliyor.

BMW Vision Neue Klasse: Elektrifikasyon, Dijitalizasyon ve Döngüsellik

BMW’nin gelecek jenerasyonlarından ipuçları taşıyan konsept arabası The BMW Vision Neue Klasse, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve döngüselliği bir ortaya getiriyor. BMW’nin kendine mahsus stilini bu odak alanlarına yansıtan yeni konsept araba tasarım, kontrol/operasyon, verimlilik ve sürdürülebilirlik kriterlerini yeni bir boyuta taşıyor.

Öncülleri BMW iVision Circular ve BMW iVision Dee çalışmalarında geliştirilen teknoloji, bilgi ve deneyim üzerine inşa edilen BMW’nin yeni konsept arabası iç ve dış dizayndan, kullanıcı tecrübesine, güç ünitesinden pil teknolojisine kadar yeni ufukları gözler önüne seriyor.

Sade, vakitsiz ve elegan dış dizaynını arabanın kabin dizaynına da yansıtan BMW Vision Neue Klasse, 21 inç boyutundaki jantları ve geniş çamurluklarıyla üstün bir aerodinamizmi de beraberinde taşıyor. Monolitik yüzeye sahip gövdesiyle dikkat çeken Neue Klasse’nin ön ve art kısımlarındaki güçlü girintileri olabildiğince geniş görüş açısı sağlarken arabaya farklı bir estetik de katıyor.

BMW’nin imzası niteliğindeki BMW Böbrek Izgaraları ve çift kesimli farlar, Neue Klasse’nin dış dünya ile etkileşimini sağlarken üç farklı animasyona sahip farlar başka arabaların ve yayaların yakınlaşma durumuna nazaran süratlice reaksiyon veriyor.

DİKKAT!
Elektrikli araçlar ekonomik mi? 2024

BMW Vision Neue Klasse

BMW Vision Neue Klasse yeni kuşak iDrive teknolojisini de beraberinde getiriyor

Otomobil içinde yer alan klâsik düğmeler BMW Vision Neue Klasse ile en az sayıya düşüyor. İnsan-otomobil etkileşimi BMW Panaromic Görüş, Merkezi Ekran ve işlevsel direksiyon sayesinde kendini gösteriyor. BMW Şahsî Akıllı Asistan, kullanıcı tecrübesini bir üst düzeye taşırken birinci kere Neue Klasse’de kullanılan BMW Panaromik Görüş BMW iDrive ve BMW Head-Up Display ile bir ortada çalışıyor. Şoförün ülkü görüş açısına yansıtılan sürüş bilgileri geliştirilmiş bir BMW Head-Up Display teknolojisini bünyesinde barındırıyor.

Eski modellere nazaran yüzde 25 daha verimli

BMW Vision Neue Klasse, BMW markasının gelecekteki modellerinin düşük karbon salınım düzeyi için de yeni bir referans oluşturuyor.

Otomobil kullanım esnasında yüksek güç verimliliği sağlayan altıncı kuşak BMW eDrive teknolojisi elektrikli aktarma organları için yük, hava ve yuvarlanma direncinin yanı sıra ısıyı da akıllı bir biçimde yönetiyor. Yeni geliştirilen yüksek verimli elektrik motorları, BMW eDrive teknolojisinin sahip olduğu yeni kuşak bataryalar, eski teknolojiye sahip prizmatik hücrelerden yüzde 20 daha az yer kaplıyor. Neue Klasse modelinde kullanılan 6. nesil eDrive teknolojisi arabanın şarj suratını yüzde 30 artırırken, menzili de birebir oranda uzatıyor. Bu ayrıntılar sonucunda arabanın toplam verimliliği evvelki jenerasyon elektrikli arabalara göre yüzde 25 artıyor.

BMW’nin düşük karbonlu üretim tesisleri ortasında yer alan ve üretim esnasında fosil yakıt kullanmayan Debrecen Fabrikası ikincil gereç kullanımıyla da CO2 salımını düşürmeye devam ediyor.

BMW 5 Serisi

Yeni BMW 5 Plug-in Hybrid 2024 baharında yollarda

Yeni BMW 5 Serisi Sedan’ın plug-in hybrid varyantı da birinci kere IAA Mobility 2023’te sahneye çıktı. Önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulması planlanan 6 ve 4 silindirli iki farklı plug-in modele BMW’nin geliştirdiği sınıfının en yeterlisi eDrive teknolojisi eşlik edecek.

BMW iX5 Hydrogen

Yeni BMW iX5 Hydrogen

IAA Mobility 2023’te birinci defa araba tutkunlarının beğenisine sunulan Yeni BMW iX5 Hydrogen, markanın sürüş teknolojilerindeki inovatif gücünü gözler önüne seriyor. BMW X5’in hidrojen yakıt hücreli versiyonu olarak geliştirilen Yeni BMW iX5 Hydrogen, BMW’nin beşinci jenerasyon iDrive teknolojisini bünyesinde barındırıyor. 295kW/401 HP güce sahip olan Yeni BMW iX5 Hydrogen, 0-100 km hızlanmasını altı saniyede tamamlıyor. İki adet 700 barlık hidrojen tankı bulunan araba, WLTP bilgilerine nazaran 504 kilometre menzile sahip. Altı litrelik hidrojen depolamaya imkan tanıyan tanklar, üç ile dört dakika ortasında doldurulabiliyor.

DİKKAT!
Skoda, Haziran 2023 Güncel Fiyat Listesinde Tüm Modellerine Zam Yaptı

BMW i7 Protection

Tamamen elektrikli birinci zırhlı araba: Yeni BMW i7 Protection

BMW, lüks sedan sınıfındaki yeni jenerasyon zırhlı arabası Yeni BMW i7 Protection’ı IAA Mobility 2023’te tanıttı. Yeni BMW i7 Protection, dünyanın onaylanmış birinci büsbütün elektrikli zırhlı arabası olarak öne çıkıyor. İki güçlü elektrik motoruyla VR9 sınıfı zırhı problemsiz bir halde taşıyan Yeni BMW i7 Protection, WLTP datalarına nazaran 100 kilometrede 30 kWh elektrik tüketim ortalamalarına sahip. Zırhlı arabanın içten yanmalı V8 motora sahip versiyonunun ise 100 kilometrede 14.6 litre yakıt tüketimi bulunuyor. Gövdesi, tavanı ve tabanındaki zırhın yanı sıra VPAM 10 sınıfı zırhlı camlarla güçlendirilmiş Yeni BMW i7 Protection, ateşli silahlar ve patlamalara karşı üst seviye dayanıklılık sunuyor.

Yeni MINI Ailesi

Elektrikli ve dijital Yeni KÜÇÜK ailesi

Otomotiv dünyasının ikonik modelleri ortasında yer alan KÜÇÜK Cooper ve KÜÇÜK Countryman, büsbütün elektrikli versiyonlarıyla birlikte IAA Mobility 2023’te tanıtıldı.

MINI Cooper’ın beşinci jenerasyonu, klasik KÜÇÜK tasarım çizgilerini taşıyan pürüzsüz yüzeyler, şık sınırlar ve istikrarlı oranlarla bezenmiş dış dizaynıyla kendine güvenen ve etkileyici bir formda öne çıkıyor. Beşinci kuşak KÜÇÜK Cooper, 3 Kapı ve 5 Kapı modellerinin yanı sıra Cabrio modelini de tutkunlarıyla buluşturuyor. Büsbütün elektrikli Yeni KÜÇÜK Countryman ise maceracı özelliklerini işlevsellikle birleştirerek çağdaş MINI-malist yapısıyla sürüşü daha eğlenceli ve heyecan verici hale getiriyor. Ayrıyeten KÜÇÜK, birinci büsbütün elektrikli crossover modeli olan Aceman’in prömiyerini 2024 Nisan’ında yapmayı planlıyor.

MINI Cooper 3 Kapı modeli, markanın temelini oluşturmaya devam ederken, Yeni KÜÇÜK Ailesiyle birlikte büsbütün elektrikli iki yeni versiyon IAA Mobility’de karşımıza çıkıyor. Büsbütün elektrikli Yeni KÜÇÜK Cooper E modeli, 135 kW / 184 bg güç ve 290 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip. Bu motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede çıkarıyor. Yeni KÜÇÜK Cooper E, WLTP bedellerine nazaran 305 km’ye varan menziliyle dikkat çekiyor.

Tamamen elektrikli KÜÇÜK Cooper SE ise 160 kW / 218 bg güç ve 330 Nm tork üreten elektrik motoru sayesinde 0’dan 100 km/s sürate yalnızca 6.7 saniyede ulaşıyor. Araba tek şarjla ise 402 km’ye varan menzil sunuyor.

Yeni Kuşak KÜÇÜK Ailesinin en büyük arabası Yeni KÜÇÜK Countryman; 6 cm daha yüksek ve 13 cm daha uzun olan gövde boyutlarıyla genişletilmiş bir hayat alanı sunuyor. Geniş lastik iz genişliği ile kaslı bir görünüm kazanan araba, geliştirilmiş çağdaş dizaynıyla Küçük’e yakışır bir imaja sahip oluyor. Ayrıyeten, sıfır emisyonlu sürüş sağlayan dört tekerlekten çekiş özelliği sunuyor. Go-kart sürüş hissi, elektrikli KÜÇÜK DNA’sıyla birleşerek daha farklı bir düzeye taşınıyor.

DİKKAT!
Volvo Nisan 2023 için güncel fiyat listesini açıkladı.

Tamamen elektrikli Yeni KÜÇÜK Countryman E, 150 kW / 204 bg güç ve 250 Nm tork üreten elektrik motoruna sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlayan bu araba WLTP bedellerine nazaran 462 km’ye varan menziliyle öne çıkıyor.

Yeni KÜÇÜK Countryman SE ALL4. ise dört tekerlekten çekiş özelliğiyle geliyor. Bu araba 150 kW/ 313 bg güç ve 494 Nm tork kıymetlerine sahip. 0’dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilen yeni büsbütün elektrikli KÜÇÜK Countryman SE ALL4, WLTP bedellerine nazaran 433 km’ye varan menziliyle büsbütün elektrikli sürüş sunuyor.

MINI’den kişiselleştirilebilir cümbüş sistemi ve şahsî asistan

Yeni KÜÇÜK Cooper ve Yeni KÜÇÜK Cooper Countryman, arabanın içindeki cümbüş sistemi ve ambiyansıyla dikkat çekiyor. İç yerin kalbinde yer alan, büsbütün yenilenen multimedya ekranı; gelişmiş OLED teknolojisine ve kişiselleştirilebilir kullanıcı orta yüzüne sahip. 8 farklı Tecrübe Modu ile birlikte karşımıza çıkan dairesel OLED ekran; kullanıcıların sürüş tecrübelerini kendi tercihlerine nazaran dizayn edebilmelerine imkan sağlıyor. Küçük’ün Yeni İşletim Sistemi 9’la çalışan ekran, Spike ismini verdiği Küçük’ün birinci tam donanımlı şahsî asistanı ile harika bir yol arkadaşlığı tecrübesi vadediyor. Üç boyutlu navigasyon özelliğiyle öne çıkan sistem, görüntü ve oyun üzere pek çok seçeneğe sahip. Arabanın iç ambiyansı da kişiselleştirilebilir renk ve tasarım özellikleriyle eşsiz bir tecrübe sunuyor.

BMW CE 02

BMW CE 02

BMW Motorrad’ın kent içi ulaşım odağında erişilebilir modeli olarak geliştirilen BMW CE 02, çevik, pratik ve sağlamlığının yanı sıra birçok yerde üst seviye sürüş keyfini de beraberinde getiriyor. Yeni BMW CE 02’nin 11 kW/15 HP güç çıkışına sahip motor seçeneği bulunuyor. Bu güç çıkışı sayesinde kullanıcısına dinamik bir sürüş tecrübesi sunan Yeni BMW CE 02, 90 km’ye varan menziliyle uzun kent içi seyahatler için de ülkü bir alternatif sunuyor. Güçlü motoru sayesinde azamî 95 km/s sürate ulaşan Yeni BMW CE 02, 132 kg yüke sahip 11 kW’lik versiyonuna ek olarak 119 kg yükünde 4 kW’lik seçeneği de kullanıcılarına sunuyor.

IAA Mobility 2023

BMW Vision Neue Klasse

Yeni MINI Ailesi

BMW iX5 Hydrogen

BMW iX

BMW i7 Protection

BMW 5 Serisi

BMW CE 02

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.