DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046781-2,47%
İstanbul
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akaryakıta indirim gelecek mi? Akaryakıta ne kadar artırım gelecek?
406 okunma

Akaryakıta indirim gelecek mi? Akaryakıta ne kadar artırım gelecek?

ABONE OL
Eylül 26, 2023 13:07
Akaryakıta indirim gelecek mi? Akaryakıta ne kadar artırım gelecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Benzine indirim gelecek mi sorusu araştırılan hususlar ortasında yer alıyor. Akaryakıta ne kadar artırım gelecek araştırılmaktadır. Akaryakıta gelecek indirim merak konusu oldu. Pekala, Akaryakıta indirim gelecek mi? Akaryakıta ne kadar artırım gelecek? Ayrıntılar haberimizde…

BENZİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Zam üstüne artırım gelen akaryakıta bu kere indirim geliyor. Akaryakıt 27 Eylül Çarşamba gününden itibaren 1 lira 15 kuruş ucuzlayacak. İndirimin akabinde akaryakıtın litresi İstanbul’da 37 lira 41 kuruşa düşecek.

SEÇİM SONRASI FİYAT 2 KATTAN FAZLA ARTTI

Akaryakıt fiyatlarına son devirde üst üste artırımlar geldi. Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesi akaryakıtın litresi 19 lira düzeylerinde, motorin litre fiyatı ise 18 lira düzeylerindeydi. 4 aylık müddette akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla arttı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK hissesinin eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, muhakkak bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve hürü nedeniyle şirketler ve kentlere nazaran küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Okumalısın!  Kritik Tarih Verildi! İkinci Elde ve Sıfır Otomobil Satışında Yeni Dönem Başlıyor...

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.