DOLAR 32,4050 0.02%
EURO 34,6702 -0.05%
ALTIN 2.382,600,12
BITCOIN 1953214-4,84%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulu Motor ile Skyworth, Türkiye’de Batarya Fabrikası Yatırımı İçin Anlaştı
1186 okunma

Ulu Motor ile Skyworth, Türkiye’de Batarya Fabrikası Yatırımı İçin Anlaştı

Ulu Motor ile elektrikli otomobil markası Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de batarya geliştirmek ve üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya gitti.

ABONE OL
Haziran 19, 2023 11:21
Ulu Motor ile Skyworth, Türkiye’de Batarya Fabrikası Yatırımı İçin Anlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Motor ve Skyworth, elektrikli araç markası Skywell’in üreticisi, Türkiye’de batarya geliştirme ve üretim fabrikası açmak için anlaşmaya vardı.

Skywell tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye pazarına Ulu Motor distribütörlüğüyle giren Skyworth, ülkedeki yatırımlarına devam ediyor. Marka geçtiğimiz yıl Çin’in Jiangsu eyaletinde 1,2 GWh kapasiteli bir batarya fabrikası açarak küresel pazarda öne geçti. Marka, 22 bin metrekarelik tesisinde bir batarya modülü ve iki batarya paketi üretim hattı kurarak 2023 yılında 170 milyon dolarlık batarya üretmeyi hedefliyor. Skyworth, Ulu Motor ile iş birliği yaparak Türkiye’de batarya geliştirmek ve üretim fabrikası açmak için anlaşmaya vardı.

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, Skywell’in yeni nesil araçlar konusundaki tecrübesiyle tasarladığı ET5’in talebi karşılayabilecek sayıda üretildiğini belirtti. Ulubaş, “86 kWh yüksek kapasiteli bataryası sayesinde, şehir içinde 642 kilometreye kadar menzil sunabilen ET5’in 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması 7,9 saniye sürüyor” dedi. Ayrıca, hızlı şarj özelliğiyle dikkat çeken 150 kW gücündeki elektrikli eSUV modelinin yüzde 20’den yüzde 70 seviyesine dolması için yaklaşık 30 dakika süren bir şarj süresine sahip olduğunu açıkladı.

Ulubaş, elektrikli araçların tasarruflu olduğunu vurgulayarak, ev tipi prizlerde 100 kilometrelik bir mesafe için gereken şarjın maliyetinin yaklaşık 20 lira olduğunu belirtti. Bu miktarın, benzine göre yaklaşık 6 kat daha tasarruflu olduğunu söyledi. Ulubaş, “Batarya, otomotiv pazarının dönüşümünde önemli bir unsur ve bu teknolojiyi Türkiye’de üretmek, ülkemize önemli kabiliyetler kazandıracak ve ekonomimize önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca ihracat tarafında gurur duyacağımız işler yapmamızı sağlayacak” şeklinde konuştu.

DİKKAT!
Türkiye zirvede! Avrupa'da araçların en kıymetli olduğu ülkeler
image 4

Skywell Kurucu Ortağı ve CEO’su Wu Longba, şirketin performansını artırmak için sürekli olarak AR-GE çalışmaları yaptıklarını belirtti. Longba, yeni bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını ve Skywell ET5 LR modelinde 800

V+4C süper hızlı şarj teknolojisine sahip olduklarını ve şarj gücünün 120 kW’den 480 kW’ye yükseldiğini aktardı. Bu sayede aracın yüzde 0 ila 80 doluluğa ulaşmasının sadece 8 dakika sürdüğünü belirtti. Longba, Çin’de en yüksek voltaj olan 860V yazılımına sahip bataryalı araçların üretildiğini ve ülkede üretilen araçların yüzde 23’ünün elektrikli araç kategorisinde yer aldığını ifade etti. Gelecek yıllarda bu oranın yüzde 50’ye çıkması hedeflendiğini dile getirdi.

image 5

Longba ayrıca, Ulu Motor’un Türkiye ve Avrupa’da 15 ülkede distribütörlüğünü yaptığını ve yatırımlar konusunda yakın çalıştıklarını belirtti. İki şirketin birlikte Türkiye’de bir batarya fabrikası açma konusunda anlaşmaya vardığını ifade eden Longba, “Fizibilite çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. Bu iş birliği, Türkiye-Çin ilişkileri açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Ayrıca Türkiye’de araç üretim hattı kurmayı, yedek parça tedarik sistemini getirmeyi ve bazı parçaların üretimini burada yapmayı planlıyoruz. Ulu Motor ile zaman içinde farklı iş ortaklıkları yapmayı umuyoruz. Amacımız, Türkiye’nin yeni enerji araç endüstrisi teknolojisini ve kapasitesini geliştirmektir” dedi.

image 6

Ulu Motor ile Skyworth’un iş birliği, Türkiye’nin elektrikli araç sektöründe önemli bir adım atmasına ve yerli üretim kapasitesini artırmasına katkı sağlayacak. Batarya üretiminin yerli olarak gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin otomotiv sektöründe daha rekabetçi hale gelmesine ve yeşil enerji alanındaki dönüşüm sürecine öncülük etmesine olanak tanıyacak. Ayrıca, bu iş birliği Türkiye’nin istihdam yaratma potansiyelini artırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacak ve ülkenin sürdürülebilir enerji alanında önemli bir aktör haline gelmesine yardımcı olacak.

DİKKAT!
Togg'un Yeni Modelleriyle Tanışın (2024 İncelemesi)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.