DOLAR 32,4341 0.07%
EURO 34,6298 -0.05%
ALTIN 2.378,01-0,08
BITCOIN 1950466-5,35%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’deki Elektrikli Otomobil İthalatında Yeni Düzenleme İşte Detaylar
453 okunma

Türkiye’deki Elektrikli Otomobil İthalatında Yeni Düzenleme İşte Detaylar

Türkiye otomotiv pazarında faaliyet gösteren elektrikli araç markalarını yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
Ocak 16, 2024 14:09
Türkiye’deki Elektrikli Otomobil İthalatında Yeni Düzenleme İşte Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Elektrikli araç ithalatında yeni dönem! Resmi Gazete’de yayımlandı
Türkiye otomotiv pazarında faaliyet gösteren elektrikli araç markalarını yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yetkili Servis ve Çağrı Merkezi Şartı: Elektrikli araç ithalatı yapacak firmaların, Türkiye’nin 7 bölgesinde en az 20 yetkili servis kurma zorunluluğu getirildi. Ayrıca, her marka için en az 40 kişilik çağrı merkezi bulundurma şartı aranacak.
Personel Belgelendirme ve Temsilci Şartı: Elektrikli araçların alım, satım, bakım ve onarımından sorumlu personelin belgelendirilmiş olması gerekiyor. İthalatı yapılacak eşyanın imalatçısının Türkiye’de yetkili temsilcisinin olması da şartlar arasında yer alıyor.
Bu düzenlemeler, özellikle Çinli elektrikli otomobil üreticilerini etkileyebilir. Uzmanlar, müşterilere daha kapsamlı servis desteği sağlama amacı güden bu kararın, Türkiye’deki elektrikli araç pazarını daha düzenli ve rekabetçi hale getirebileceğini belirtiyor.
DİKKAT!
Kia'nın Yeni Elektrikli Pick-Up Modeli Tasman Yakında Tanıtılacak

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.