DOLAR 28,9157 0.09%
EURO 31,5424 0.12%
ALTIN 1.895,570,33
BITCOIN 11027210,52%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık
726 okunma

Türkiye’de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık

ABONE OL
Eylül 17, 2023 22:18
Türkiye’de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık yetkili satıcıları da ikinci el ticaretine yöneltti. Bayiler sıfır otomobilden daha kârlı olan ikinci el otomobil satışına ağırlık vermeye başladı.

Otomotiv sektöründe pandemiyle başlayan tedarik sorunu yetkili satıcıların iş planlarını yeniden gözden geçirmelerine neden oldu. Yeterli sayıda sıfır otomobil bulamayan yetkili satıcılar çare olarak ikinci el otomobil ticaretine yöneldi. Sıfır otomobil satışından daha kârlı, ikinci el otomobil pazarına ağırlık verilmeye başlandı. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Dr. Altuğ Erciş, “Pandemiyle birlikte başlayan bulunurluk, ÖTV matrahları, vergilendirme, yüksek kurlar, alım gücünün azalması gibi bir dizi olumsuz konuyla karşı karşıyayız. Tüm bu gelişmeler, bayilerin ikinci el araç satışlarına yönelmesi gerekliliğini ortaya çıkarıyor” dedi.

AVRUPA’DA PAYI % 48
Avrupa’da bayilerin toplam satışlarının yüzde 48’inin ikinci el araçlar olduğunu ifade eden Erciş, Türkiye’de bu oranın yüzde 2 seviyesinde olduğunu kaydetti. Bayilerin 1.5 milyon adet ikinci el araç satışı gerçekleştirecek potansiyele sahip olduğunu belirten Erciş, gelecekte yetkili satıcıların cirolarının yüzde 40-45’inin ikinci elden gelmesini beklediklerini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.