DOLAR 32,4992 -0.02%
EURO 34,8353 -0.49%
ALTIN 2.441,070,22
BITCOIN 2074413-1,23%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık
969 okunma

Türkiye de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık

Bayiler, sıfır otomobilden daha kârlı olan ikinci el otomobil satışına odaklanarak iş stratejilerini revize ediyor.

ABONE OL
Ocak 12, 2024 22:32
Türkiye de ikinci el otomobil pazarındaki canlılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’deki Yetkili Satıcılar, Sıfır Otomobil Sorununa İkinci El Çözümü Buluyor!

Otomobilhaber.com olarak sizlere Türkiye otomotiv sektöründeki önemli gelişmeleri duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci el otomobil pazarındaki hareketlilik, yetkili satıcıları sıfır otomobil sorununa alternatif çözümler aramaya yöneltiyor. Bayiler, sıfır otomobilden daha kârlı olan ikinci el otomobil satışına odaklanarak iş stratejilerini revize ediyor.

Pandemi nedeniyle başlayan tedarik sorunları, yetkili satıcıları yeni iş planları yapmaya zorluyor. Sıfır otomobil bulma konusundaki sıkıntılarla karşılaşan bayiler, ikinci el otomobil ticaretini avantajlı buluyor. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Dr. Altuğ Erciş, pandeminin yol açtığı bulunurluk sorunu, ÖTV matrahlarındaki değişiklikler, vergilendirme politikaları, yüksek döviz kurları ve azalan alım gücü gibi olumsuz etkenlerle karşı karşıya olduklarını belirtiyor. Erciş, bu zorluklar karşısında bayilerin ikinci el otomobil satışlarına yönelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Avrupa’da bayilerin toplam satışlarının yüzde 48’inin ikinci el araçlardan oluştuğunu belirten Erciş, Türkiye’de bu oranın yüzde 2 seviyesinde olduğuna dikkat çekiyor. Gelecekte yetkili satıcıların ciro büyüklüklerinin yüzde 40-45’inin ikinci el otomobil satışlarından gelmesini öngören Erciş, bu alanda 1.5 milyon adetlik bir potansiyel olduğunu vurguluyor.

Okumalısın!  Elektrikli Araçların Yükselişi Çevre Dostu Taşımanın Evrimi

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.