DOLAR 32,3877 0.01%
EURO 34,5627 -0.16%
ALTIN 2.381,660,07
BITCOIN 1949407-5,55%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Toyota, 2023’te tam hibrit araçlardaki liderliğini artırarak pekiştirdi.
706 okunma

Toyota, 2023’te tam hibrit araçlardaki liderliğini artırarak pekiştirdi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, 2023'te ilk 7 ayda tam hibrit pazarını yaklaşık yüzde 80 pay ile domine etmeye devam ettiklerini belirtti.

ABONE OL
Ağustos 29, 2023 09:15
Toyota, 2023’te tam hibrit araçlardaki liderliğini artırarak pekiştirdi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Toyota, 2023’te tam hibrit araçlardaki liderliğini artırarak pekiştirdi.

Toyota, 2023’te tam hibrit araçlardaki liderliğini artırarak pekiştirdi. Birinci 7 ayda Türkiye’de tam hibrit satışlarının yaklaşık yüzde 80’ine hitap eden Toyota’nın sattığı 10 araçtan 4’ü hibrit oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, markanın hibrit araçlarına olan ağır ilgiye dikkati çekerek, Toyota’nın 2023’ün birinci 7 ayındaki satış performansını ve yıl sonu öngörülerini paylaştı.

“Hibrit araçlar giderek daha çok ilgi görüyor”

Hibrit teknolojisinin perakende ve filomüşterileri tarafından çok fazla talep gördüğünü belirten Bozkurt, şöyle konuştu:

Toyota olarak sahip olduğumuz tam hibrit teknolojisi bize büyük avantajlar sağlıyor. Hem ferdi müşteriler hem de kurumsal şirketler, daha düşük yakıt maliyetleri ve karbon ayak izi sayesinde tam hibrit araçları giderek daha fazla tercih ediyorlar.

2023 yılında birinci 7 ayda tam hibrit pazarını yaklaşık yüzde 80 hisse ile domine etmeye devam ettik. Bununla birlikte hibrit araçlarda yaşadığımız bulunurluk sıkıntılarına rağmen, birinci 7 ayda toplam satışlarımızın yüzde 40’ını hibrit modellerimiz oluşturdu.

Müşterilerimiz tam hibrit ve hafif hibrit ortasındaki farkı çok uygun biliyorlar. Toyota’nın da her binek modelinin tam hibrit modelinin olması, her müşterinin ulaşabileceği çevreci bir modeli tercih etmesine imkan tanıyor.

toyota turkiyede tam hibrit pazarinin liderli olmaya devam ediyor d864a809

Toyota C-HR

Bozkurt, 2023 Türkiye otomotiv pazarının binek araba ve ticari araçların toplamıyla 1 milyon civarında bir yerde kapanacağını öngördüklerinin altını çizerek, geçmişte 1 milyona fakat ulaşamadıklarını belirtti.

DİKKAT!
Elektrikli araç bakım masrafları 2024

Yıl sonunda 1 milyon adetleri geçebileceklerini fakat kalan dört ayın da çok kritik bir periyot olduğunu aktaran Bozkurt, yüksek talebin satışa dönmesi için krediyeulaşım probleminin çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Çevreci ve yenilikçi teknolojileriyle öne çıkan Toyota’nın elektrifikasyona yaklaşımına dikkati çeken Bozkurt, elektrifikasyonun, Toyota markası ismine yalnızca bataryalı elektrikli araçları tabir etmediğini, bunun içerisine tam hibrit, plug-in hibrit, bataryalı elektrikliler ve hidrojenli araçların da girdiğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.