DOLAR 32,3804 -0.19%
EURO 34,7118 -0.11%
ALTIN 2.428,77-0,39
BITCOIN 2008533-3,15%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Tofaş, Fiat Doblo’nun Yerini Alacak Olan Dört Marka İçin Yerli Üretime Başlıyor!
368 okunma

Tofaş, Fiat Doblo’nun Yerini Alacak Olan Dört Marka İçin Yerli Üretime Başlıyor!

Tofaş, Fiat Doblo'nun üretimini sonlandırdıktan sonra Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen için yerli hafif ticari araç üretimine başlayacağını duyurdu.

ABONE OL
Ekim 24, 2023 12:29
Tofaş, Fiat Doblo’nun Yerini Alacak Olan Dört Marka İçin Yerli Üretime Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tofaş, Fiat Doblo’nun üretimini sonlandırdıktan sonra Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen için yerli hafif ticari araç üretimine başlayacağını duyurdu.

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Tofaş, uzun yıllardır Bursa fabrikalarında ürettiği Fiat Doblo modelinin üretimini sonlandıracağını daha önce duyurmuştu. Ticari aracın İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer edilmesiyle Bursa fabrikalarında oluşan boşluğun ne şekilde doldurulacağı merak konusu olmuştu. Ancak son yaşanan gelişme bu soru işaretlerini ortadan kaldırıyor. Zira Tofaş, dört farklı marka için yerli hafif ticari araç üretimine başlıyor.

Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen Markaları İçin Yerli Hafif Ticari Araç Üretecek

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin haberine göre Tofaş; Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markaları için KO kodlu hafif ticari araçların üretimini gerçekleştirecek. Bu ticari araçların 2024 sonlarına doğru Bursa’da üretilip 2025’te piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bu araçların ilk görüntüleri de kısa bir süre önce ortaya çıktı.

Burada önemli bir detay bulunuyor. Elektrikli versiyonlarının Luton, İngiltere’de, içten yanmalı ve hibrit sürümlerinin ise Türkiye’de Bursa’da üretileceği bilgisi veriliyor. Araçları incelediğinizde, ön ızgaraları ve marka logoları dışında neredeyse aynı göründüklerini görüyoruz. Teknolojik farklılıkların olup olmayacağı ilerleyen dönemlerde netlik kazanacaktır. Bu durumun yeni nesil Fiat Scudo için de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

daha fazla otomobilhaberleri için otomobilhaber.com

DİKKAT!
Bayram Tatilinde Elektrikli Araç Şarjında Rekor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.