DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072812-1,20%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SUV Araçlar: Türkiye’nin Otomobil Sevdasında Yükselen Trend
198 okunma

SUV Araçlar: Türkiye’nin Otomobil Sevdasında Yükselen Trend

2023'e kıyasla otomobil satışlarında %71,7'lik bir artış yaşanırken, bu artışın arkasındaki sebeplere yakından bakacağız. Stokların halen erimemiş olması ve ÖTV muafiyetli engelli araçlarında fiyat limitinin artması gibi etmenler, bu yükselişte büyük rol oynadı.

ABONE OL
Şubat 7, 2024 14:20
SUV Araçlar: Türkiye’nin Otomobil Sevdasında Yükselen Trend
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır Km Araç Satışlarında Rekor Artış: ODMD’nin Açıkladığı Rakamlar

Sevgili Otomobil Severler,

Bu haftaki yazı dizimizde odak noktamız SUV araçlar ve Ocak Ayı Sıfır km araç satışları olacak. Son günlerde ODMD tarafından açıklanan Ocak ayı sıfır kilometre araç satış rakamlarıyla birlikte, Türkiye’nin otomobil tutkusunda dikkate değer bir artış yaşandığını görüyoruz. 2023’e kıyasla otomobil satışlarında %71,7’lik bir artış yaşanırken, bu artışın arkasındaki sebeplere yakından bakacağız. Stokların halen erimemiş olması ve ÖTV muafiyetli engelli araçlarında fiyat limitinin artması gibi etmenler, bu yükselişte büyük rol oynadı.

SUV’lerin Yükselişi: Türkiye’nin Sedan Ülkesi Kimliğinden SUV Ülkesine Geçişi

SUV Ve Jip Arasındaki Farklar - Sixt Türkiye

Türkiye, sedanlarla anılan bir ülke olmasına rağmen, SUV’lerin hakimiyeti her geçen gün daha da artıyor. Trafikte gözlemlediğimiz kadarıyla, SUV araçların tercih oranı giderek yükseliyor. Avrupa’da da benzer bir trendin olduğunu görmek mümkün. Sedanlar, dizeller ve manuel vitesli araçlar gerilemeye başlarken, SUV’lerin popülaritesi giderek artıyor.

Crossover’ların İlgi Odağı: Hafif Ticari Araçlardan SUV Modellerine Dönüş

2000’lerin ortalarına kadar Türk tüketicisinin tercihi hafif ticari araçlardan yana olurken, 2007’den sonra SUV benzeri crossover araçlar popülerlik kazandı. Uygun fiyatları ve hafif yüksek yapılarıyla dikkat çeken bu araçlar, Türk tüketicisinin beğenisini kazandı.

Elektrikli SUV’lerin Yükselişi: Çin’den Gelen Trend ve Türkiye Pazarı

Kompakt SUV Satış Rakamları 2023

Kompakt SUV Satış Rakamları 2023

Crossover modelleri, hafif arazi koşullarında daha iyi bir sürüş deneyimi sunarken, Türk halkının iri otomobillere olan ilgisi de göz ardı edilemez. Elektrikli SUV modellerinin pazarı daha da geliştireceği öngörülüyor. Çin’den gelen elektrikli araçlarla ilgili düzenlemelerin çözülmesiyle, Türkiye’de daha fazla Çinli SUV görmemiz olası.

Gelecekte nelerin olacağı ve otomobil tutkunlarının merakıyla ilgili tahminleri hep birlikte göreceğiz. Detaylı bilgiler ve güncellemeler için otomobilhaber.com’u takip etmeyi unutmayın!

OKAN ERDEM
Aşin Motorlu Araçlar
Okumalısın!  Otomotivde ocak ayı rekoru

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.