Altta verdiğim yazıyı, Otomobilhaber.com’un ağzından sohbet tarzında 1 ana başlık 3 alt başlık google seo’ya uygun detaylı özgün haber makalesine çevir lütfen. altına anahtar kelimelerini virgül ile ayır lütfen.
40 Milyon Euroluk Merkez, Stellantis’e 2030’a Kadar 2 Milyar Euro Kazandıracak!
Stellantis’in Mirafiori Kompleksi’nde yer alan SUSTAINera Döngüsel Ekonomi Merkezi faaliyete geçti. Motor, şanzıman, yüksek voltajlı elektrikli araç bataryası gibi parçaların yeniden üretimi, araç yenilenme ve sökme işlemleri gerçekleştirecek olan merkezin işlevi, ilerleyen dönemde eklenecek işlemlerle genişletilecek.
40 milyon Euro yatırımla tamamlanan Döngüsel Ekonomi Merkezi ile 2025 yılına kadar 550 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen Stellantis, Dare Forward 2030 stratejisi kapsamında 2030 yılına kadar 2 milyar Euro’nun üzerinde gelire ulaşacak. Döngüsel ekonomi, Stellantis’in 2038 yılına kadar sıfır karbonlu bir şirket olma hedefinde önemli bir rol oynuyor.
Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, 40 milyon Euro yatırımla tamamlanan ilk Döngüsel Ekonomi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori Kompleksi’nde yer alan SUSTAINera Döngüsel Ekonomi Merkezi (DE Merkezi), Stellantis’in döngüsel ekonomi hedeflerini 4R stratejisi kapsamında 360 derecelik bir yaklaşımla ele alıyor: Yeniden Üretim (Reman), Onarım (Repair), Yeniden Kullanım (Reuse) ve Geri Dönüşüm (Recycle).
Uygun fiyatlı alternatif parçalar sunulacak!
İleri teknolojiye sahip olan Döngüsel Ekonomi Merkezi’nin temel hedefleri, parçaların ve araçların ömrünü uzatarak mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmalarını sağlamak. Bu artık mümkün olmadığında ise yeniden imalat faaliyetinden ve ömrünü tamamlamış araç sökme faaliyetinden geri dönüşüm için malzemeler toplanıyor.
Bu malzemeler, yeni araç ve yeni parçalar oluşturmak üzere üretim döngüsüne geri gönderiliyor. Döngüsel Ekonomi Merkezi, ilk etapta 4R stratejisini uygulayan dört etkinliği de gerçekleştirebiliyor ve kapsamı yakın dönemde daha da genişleyecek. Merkezde ilk aşamada uygulamaya alınan 4R süreçleri şöyle:
– Yeniden Üretim (Reman): Motorlar, şanzımanlar ve elektrikli araç bataryaları gibi kullanılmış, aşınmış veya arızalı bileşenler, kaliteden ödün vermeden sökülüyor, temizleniyor ve orijinal OEM normlarına göre yeniden üretiliyor. Amaç, Stellantis yedek parça çatısı altında SUSTAINera etiketi ile sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir alternatif sunmak.
Tesisin 2025 yılına kadar 50 binden fazla yeniden üretilmiş parçayı yönetmesi ve bu sayının 2030 yılına kadar 150 bine çıkması bekleniyor.
İlk hedef 2,5 milyon parça dönüşümü!
– Ayırma Merkezi (Yeniden Üretim, Geri Dönüşüm): Tesis, yaklaşık 2,5 milyon aşınmış parçayı 2025 yılına kadar yeniden üreterek geri dönüşümünü sağlayacak. Bu sayı 2030 yılında 8 milyona çıkacak.
– Araç Yenileme (Onarım, Yeniden Üretim ve Yeniden Kullanım): Araçlar, yeni, yeniden üretilen veya kullanılmış parçalar kullanılarak estetik ve mekanik olarak onarılacak. Sonrasında ise Stellantis’in üretici sertifikalı ikinci el araç programı SPOTICAR ve Stellantis &You, satış ve servis ağı üzerinden yeniden satılacak.
GÜNCEL
16 gün önceGÜNCEL
04 Aralık 2024ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
04 Aralık 2024ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
04 Aralık 2024MARKALAR
04 Aralık 2024BİLGİ REHBERİ
04 Aralık 2024BİLGİ REHBERİ
04 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.