DOLAR 32,4481 -0.13%
EURO 34,7556 -0.67%
ALTIN 2.440,040,17
BITCOIN 2076489-1,07%
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SsangYong Motor İsmini Değiştirdi.
922 okunma

SsangYong Motor İsmini Değiştirdi.

ABONE OL
Nisan 6, 2023 11:02
SsangYong Motor İsmini Değiştirdi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore merkezli SsangYong Motor Company, 35 yıl sonra adını KG Mobility olarak değiştirdi. Kimya ve çelik endüstrisinde uzmanlaşan KG Group, geçtiğimiz yıl SsangYong’un yaklaşık yüzde 59 hissesini satın almıştı.

KG Mobility’den bir sözcü, “EV’ye özel platformlar, yazılım tanımlı araçlar, otonom araçlar ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri kullanan geleceğin araçlarının tasarımına ve geliştirilmesine odaklanarak büyüyecek ve gelişeceğiz” dedi.

image 34

SsangYong şu anda Güney Kore’de benzinli motorla satışa sunulan Torres modelinin tamamen elektrikli bir EVX versiyonunu da sunacak. KG Group’un 19 iştiraki kimya, çelik, yeşil enerji, bilişim, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor.

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi SsangYong Motor Company, 35 yıl sonra adını KG Mobility olarak değiştirdi. KG Group, geçtiğimiz yıl SsangYong’un yüzde 58,85 hissesini yaklaşık 253 milyon dolara satın almıştı. Şirketin isim değişikliği, yeni sahibi KG Group’un köklü bir değişim yapmayı planlamasıyla ilgili.

image 35

KG Mobility’nin sözcüsü, değişim ve gelişim yolunda ilk adımı attıklarını ve geleceğin mobilite şirketi olmak için yeni teknolojileri kullanacaklarını söyledi. Şirket, elektrikli araçlara özel platformlar, yazılım tanımlı araçlar, otonom araçlar ve yapay zeka gibi teknolojilere odaklanarak büyüyecek ve gelişecektir.

Halihazırda Güney Kore’de benzinli motorla satışa sunulan Torres modelinin, tamamen elektrikli bir EVX versiyonu da sunulacak. 30 Mart’ta 2023 Seoul Mobility Show’da halka tanıtılacak ve 2023’ün sonlarına doğru Avrupa’da piyasaya sürülecek.

KG Group’un, kimya, çelik, yeşil enerji, bilişim, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 19 iştiraki bulunuyor.

image 36

KG Group, SsangYong Motor Company’yi satın alarak otomobil sektörüne girmiş oldu. KG Group, daha önce kimya, çelik, yeşil enerji, bilişim, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 19 iştiraki bulunuyor.

Okumalısın!  Türkiye'de en çok satılan arabalar! İşte 10 model

KG Mobility olarak yeniden adlandırılan şirket, geleceğin mobilite şirketi olma hedefiyle, EV’ye özel platformlar, yazılım tanımlı araçlar, otonom araçlar ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri kullanan araçların tasarımı ve geliştirilmesi için çalışacak. Bu doğrultuda, Torres modelinin tamamen elektrikli bir EVX versiyonu da sunulacak.

Yenilenen marka adı, şirketin daha önceki isimleri olan Ha Dong-hwan Motor ve SsangYong Motor Company’nin ardından geldi. SsangYong Motor Company, ilk olarak 1954 yılında kurulmuştu ve 1988 yılında ismini SsangYong Motor Company olarak değiştirmişti. Şirketin son isim değişikliği, 35 yıldan fazla bir sürenin ardından gerçekleşti.

KG Mobility, 30 Mart’ta 2023 Seoul Mobility Show’da 16 seri üretim araç ve konseptten biri olarak tanıtılacak ve 2023’ün sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.