DOLAR 32,4529 0.21%
EURO 34,6698 0.19%
ALTIN 2.388,670,37
BITCOIN 1859717-7,07%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

688 okunma

Sıfır araç satışları durdu! Yeni kampanyalar gelebilir

Sıfır araç piyasasında bayilerde satışlar durma noktasına geldi. Üreticiler, yeni kampanyalarla müşteri çekmeye çalışacak

ABONE OL
Ağustos 23, 2023 09:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır araç satışları durdu! Yeni kampanyalar gelebilir – İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (IMAS) Lideri Hayrettin Ertemel, arabada fiyat artışlarının kesildiğini belirterek, sıfır araçta yakında kampanya devrinin başlayabileceğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesiyle ticari niyetli araba siparişlerinin yüzde 40 azaldığını bildiren Ertemel, arabanın yatırım aracı cazibesini yitirdiğini de lisana getirdi.

Konuyla ilgili, Milliyet’e değerlendirmelerde bulunan Ertemel, Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemelerinin tesirli olduğunu kaydederek şu tabirleri kullandı:

Bu durum nitekim muhtaçlık amaçlı araba almak isteyen vatandaşlarımızın da arabaya erişimini kolaylaştırdı. Geçtiğimiz ay sıfır araçta tarihi rekora ulaşan bir temmuz ayını geride bıraktık.

Yine buna paralel ağustos ayında da yüksek satış adetleri bekliyoruz. Kayıt dışı ticaret amaçlı araba alan bireylerin siparişlerini iptal etmesiyle gelecek aylardaki siparişler öne çekilmiş oldu.

Dolayısı ile satış adetleri hala yüksek olarak kayda geçiyor. Fakat bu taleplerde karşılandıktan sonra sıfır araç satış adetlerinde de düşüşler yaşanabilir.

sifir arac satislari durdu yeni kampanyalar gelebilir 59a06973

Sıfır araç galerisi

Yeni kampanyalar yolda

Ertemel, arabada kampanyaların olabileceğine dikkat çekerek, bu süreçte artan stok ve geçmişe nazaran daha düşük olan talep üzere sebeplerle yıl sonuna hakikat markaların kimi kampanyalar düzenleyebileceğini kelamlarına ekledi.

Pandemi öncesi piyasanın olağan olduğu periyotlarda marka bünyesinde yapılan sıfır yahut düşük faizli kampanyalar ya da avantajlı indirimler, her yıl sonu düzenleniyordu.

DİKKAT!
Sıfır araç alacaklar dikkat! Otomobil markalarından faizsiz kredi imkanı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.