DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Porsche’un Leipzig Fabrikasında Elektromobilite Başlangıcı Kutlandı
104 okunma

Porsche’un Leipzig Fabrikasında Elektromobilite Başlangıcı Kutlandı

Porsche, Saksonya'daki üretim tesisi olan Leipzig fabrikasında elektromobiliteye resmi olarak başlangıcını kutladı. Son yıllarda, spor otomobil üreticisi elektrikli Macan'ı burada üretmek için fabrikayı genişletmek için yaklaşık 600 milyon avro yatırım yapmıştır.

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 13:39
Porsche’un Leipzig Fabrikasında Elektromobilite Başlangıcı Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Porsche, Saksonya’daki üretim tesisi olan Leipzig fabrikasında elektromobiliteye resmi olarak başlangıcını kutladı. Son yıllarda, spor otomobil üreticisi elektrikli Macan’ı burada üretmek için fabrikayı genişletmek için yaklaşık 600 milyon avro yatırım yapmıştır.

Fabrikaya yapılan eklemeler arasında yeni bir gövde montaj hattı da bulunuyor. Yeni Macan’ın üretimi şu anda hızla artırılıyor. Fabrika gelecekte maksimum esneklik için tasarlanmış olup, benzinli, hibrit ve tamamen elektrikli araçların tek bir üretim hattında üretilmesini sağlayacak.

Greeting from Federal Minister Dr Volker Wissing, Leipzig, 2024, Porsche AG

Bugünkü kutlamalara birçok tanınmış konuk katıldı. Porsche AG temsilcileri arasında Denetim Kurulu Başkanı Dr. Wolfgang Porsche ve Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume bulunuyordu. Siyasi alandan ise Ulaştırma Bakanı Dr. Volker Wissing, Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer, Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann ve Leipzig Belediye Başkanı Burkhard Jung yer aldı. Porsche Sürdürülebilirlik Konseyi üyeleri de etkinlikte hazır bulundular.

Performance by the Leipzig Ballet, Leipzig, 2024, Porsche AG

Elektromobilite Geleceğin Hareketliliği İçin Önemli Temeller Atıyor

Taycan’ın ardından yeni Macan, piyasada bulunan ikinci tamamen elektrikli Porsche modelidir. Spor otomobil üreticisi 2030 yılında, müşteri talebine ve dünyanın farklı bölgelerinde elektromobilite gelişimine bağlı olarak yeni araçlarının %80’den fazlasını tamamen elektrikli tahrikli olarak teslim etmeyi planlıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume etkinlikte şunları söyledi: “Porsche olarak, elektromobilitenin gelecek olduğuna inanıyoruz. Hareketliliğin dönüşümünü birlikte ileriye taşımak, iş dünyası, siyaset ve toplumun ortak görevidir.” “Ancak, bu dönüşüm her yerde aynı hızda gerçekleşmiyor.

DİKKAT!
Renault Clio 1 milyon TL'ye yaklaştı! İşte eylül ayı aktüel fiyat listesi

Festive event “Porsche Leipzig electrified”, 14 May 2024, Leipzig, 2024, Porsche AG

Bu nedenle esnek kalıyoruz – cazip bir ürün portföyü ile. Duygusal içten yanmalı motorlar, verimli şarj edilebilir hibritler ve tamamen elektrikli modeller olmak üzere üç farklı güç aktarma tipiyle. Leipzig’deki Porsche fabrikası, esneklik ve sürdürebilirlik konusunda bir öncü ve bayrak gemisi konumunda. Porsche için olduğu gibi, otomotiv endüstrisi için de.”

Bakan Dr. Volker Wissing şunları vurguladı: “Almanya’da bu yeni elektromobilite üretim tesisiyle çok mutluyum. Şimdi siyaset ve iş dünyasının elektromobili insanlar için daha da çekici hale getirmek için birlikte çalışması gerekiyor. Bunun için, yanımızda aktif bir otomotiv endüstrisine ihtiyacımız var.

Örneğin, geleceği göz önünde bulundurarak şarj altyapısını genişletmeye birlikte katkıda bulunmamız gerekiyor. Çünkü şarj işlemi, yakıt doldurmaya benzer şekilde basit olmalıdır. İnsanların çevre dostu elektrikli araçlara geçme istekliliğini artırmak için bu gereklidir. Bu yüzden, ülkenin çeşitli bölgelerinde ve otoyollarında temel arzı sağlayacak 9.000 ek hızlı şarj noktasının genişletilmesi için Alman ağı ile hızla ilerliyoruz.”

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.