DOLAR 32,4549 0.22%
EURO 34,6655 0.17%
ALTIN 2.392,250,52
BITCOIN 1874640-5,96%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Nissan Formula E Takımı 2024 Sezonu İçin Oliver Rowland İle Anlaştı
927 okunma

Nissan Formula E Takımı 2024 Sezonu İçin Oliver Rowland İle Anlaştı

Rowland, Formula E'de Gen3 döneminin ikinci sezonunda Sacha Fenestraz'a eşlik edecek ve Nissan'ın sürücü kadrosunda bulunan Norman NATO'nun yerini alacak.

ABONE OL
Eylül 12, 2023 22:36
Nissan Formula E Takımı 2024 Sezonu İçin Oliver Rowland İle Anlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nissan Formula E Ekibi, 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasında Oliver Rowland ve Sacha Fenestraz ile yarışacak.

Rowland, Formula E’de Gen3 periyodunun ikinci döneminde Sacha Fenestraz’a eşlik edecek ve Nissan‘ın şoför takımında bulunan Norman NATO’nun yerini alacak. Formula E’nin birinci yarışı 30 Mart’ta Tokyo’da gerçekleştirileceği için Nissan grubu için de mesken sahibi olarak 2024 yılı özel olacak.

Rowland, ekibe daha evvel, Nissan’ın 2018’de Formula E’ye birinci adımını attığı yıl katılmıştı. 5. ve 7. Dönemler ortasında ekip için yarışan Rowland, beş pole konumu ve beş podyum elde ederek 2020 Berlin zaferi de dahil olmak üzere kıymetli başarılara imza attı.

Barnsley’den gelen 31 yaşındaki şoför, Formula E muvaffakiyetinin yanı sıra, 2015 Formula Renault 3.5 Serisi şampiyonluğunu kazandı ve 2017 FIA Formula 2 şampiyonasında üçüncü sırada yer aldı.

1693550192 DSCF7980

Yeniden Nissan ekibine katıldığı için hakikaten heyecanlı olduğunu belirten Rowland, “Benim için biraz nostalji dolu bir dönüş. Nissan, Formula E seyahatime başladığım ve büyük muvaffakiyetler elde ettiğim bir yer. Kadro son bir yılda büyük bir ivme kazandı ve performanslar arttı.

Sacha birinci döneminde inanılmaz bir sürat gösterdi ve birlikte güçlü bir ikili olacağımıza inanıyorum. Çalışmaya geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Ekip olarak hazırız ve neler yapabileceğimizi görmek için heyecanlanıyorum.” halinde konuştu.

Sacha Fenestraz ise umut verici bir 9. Dönemin akabinde Nissan Formula E Ekibi ile gelişimine devam edecek. 24 yaşındaki Fenestraz, çaylak yılında, Formula E aracına adapte olma yeteneğiyle birçok kişiyi etkiledi ve yalnızca beşinci yarışında grup için Cape Town E-Prix’de pole durumunu ve tüm vakitlerin en süratli Formula E çeşidini elde etti. Ayrıyeten Monaco’da yarışın en süratli tipini attı ve tertipli olarak ön sıralarda çaba etti.

DİKKAT!
Karşınızda yeni Peugeot E-3008! Birinci görseller yayınlandı

Fenestraz ise yaptığı açıklamada, “Nissan Formula E Grubu ile seyahatime devam etmek için son derece heyecanlıyım. Bu dönem benim şampiyonada ikinci yılım olacak. Bu yüzden bir an evvel başlamayı hedefliyoruz. Birinci yılımızın üstüne koyarak, yeni dönem boyunca olumlu sonuçlar için uğraş edeceğiz.” dedi.

Nissan Formula E Grup İşvereni Tommaso Volpe ise, “Oliver Rowland ve Sacha Fenestraz’ı, 10. dönem için Nissan Formula E Grubu şoförleri olarak duyurmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Rowland’ın yeteneğini ve tecrübesini yakından tanıyoruz ve ekibin gelecekteki başarısına değerli katkılarda bulunacağından eminiz.

Kadroya katıldığından bu yana yeteneğini kanıtlayan Sacha ile güçlü bir paydaşlığı tamamlayacaklar. Sıralama çeşitlerinde gösterdiği eksiksiz performans ve şampiyonada kıymetli bir güç haline gelme potansiyeli ile Sacha’nın gelecekte büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.” halinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.